آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۱۸۷۸
ولایتی در برنامه «دوربین» در رسانه ملی:

برای حل مشکلات کشور به فرصتی 100 روزه نیازمندم/ دیپلماسی پرونده هسته‌ای سخت‌تر از دیپلماسی زمان جنگ نیست

کاندیدای ریاست جمهوری گفت: با استفاده از می‌توانیم در مهلتی 100 روزه کشور را به پیشرفت برسانیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی کاندیدای ریاست جمهوری امروز در برنامه دوربین به سوابق کاری خود در 34 سال انقلاب اشاره کرد و گفت: در این مدت به مدت 16 سال وزارت امور خارجه بودم و توانستم در این زمینه کشور را به موفقیت برسانم که این امر پس از تحول عظیمی که کشور با آن روبه‌رو شده بود کار بزرگی بود.


وی با مقایسه سیاست خارجه پیش از انقلاب و پس از آن اظهار داشت: در پیش از جنگ سیاست خارجی ما تنها با سفارتخانه ما در واشنگتن هماهنگ می‌شد و تحول عظیمی که انقلاب در کشور ایجاد کرد باعث آن شد که به طور متوسط هر پنج ماه یک وزیر یا سرپرست وزارت خارجه تعویض می‌شد و در زمانی که من بر سر کار آمدم به مدت 16 سال این مسئولیت را به عهده گرفتم و در هر چهار سال یکبار در زمانی که مجلس رای اعتماد مجلس برای انتخاب من برای این پست با موافقت بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری همراه بود.


وی در ادامه به مقایسه سیاست خارجی در زمان جنگ و سیاست خارجی کشورمان در زمان فعلی در بحث هسته‌ای پرداخت و اظهار داشت: ما در زمان جنگ پروژه‌ای سخت‌تر از پرونده‌ هسته‌ای را بر عهده داشتیم و توانستیم در قطع‌نامه 598 به پیروزی برسیم این در حالی بود که صدام حسین در جلوی خبرنگاران  قطع‌نامه را پاره کرد و اروند رود را متعلق به عراق دانست من مأموریت یافتم تا بتوانم دیپلماسی را در این زمینه انجام دهم.


وی با اشاره به به آنکه پس از 200 سال تنها جنگی بود که قطعه‌ای از ایران از ایران جدا نشد خاطرنشان کرد: ایران در جنگ ترکمانچای، هرات قرارداد آحال بخش‌های از خود را از دست داد و حتی در زمان رضاخان بخش‌های از آرارات به اتاترک هدیه اما در جنگ هشت ساله با هدایت بزرگ‌مردی چون امام خمینی رهبری مقام معظم رهبری و نائب رئیس جنگ آقای هاشمی و همراهی مردم توانستیم پیروز شویم و این در حالی بود که خانواده مردم در اسارت عراق بودند ما در طی آن دو سال فشار سنگینی را تحمل کردیم ولی با موفقیت خود توانستیم قطعنامه 598 موفق شویم.


وی با بیان آنکه دیپلماسی زمان جنگ دپیلماسی پییچیده‌ای است گفت: در قطعنامه 598 اولین قطعنامه‌ای بود که آزادی اسراء در آن لحاظ شد و متجاوز مشخص شد که این امر نیازمند کارهای در بیرون و پشت صحنه داشت که مانند کوه یخی نیز که بخش عمده آن در زیر آب بود و ماتوانستیم در این زمینه به پیروزی برسیم که بخشی از آن گفتنی است و بخشی ناگفتنی.


ولایتی با اشاره به توسعه روابط خارجی گفت:  به مردم اطمینان می‌دهم که مسئله هسته‌ای حل شود که این امر می‌توانیم با دیپلماسی فعال مشکلات خارجی خود را حل کنیم.


وی با اشاره به روابط نزدیک خود با سران کشورهای همسایه از اول انقلاب تا کنون اظهار داشت: در زمانی که قرار بود بغداد میزبان جنبش عدم تعهد شود ما توانستیم این میزبانی را به تعویق بیندازیم.


ولایتی با بیان آنکه مسئله روابط خارجی و موضوعات اقتصاد داخلی با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارد گفت: ما می‌توانیم با دیپلماسی فعال کشور را به پیشرفت برسانیم چرا که ما مشکلاتی را که با امریکا داریم با سایر کشورها نداریم و در زمانی تروئیکا برای دیدن کشور ما صف می‌کشیدند بنابراین اکنون نیز می‌توانیم روابط خارجی خود را با دیگر کشورها بهبود بخشیم.


وی بااشاره به پتانسیل اجلاس بیداری اسلامی و حضور بزرگان کشورهای مسلمان در ایران خاطرنشان کرد: در این چند اجلاس برگزار شده در ایران نقش ایران و نفوذ کشور به دشمنان ثابت شد که 95 درصد کشورهای اسلامی دعوت ما را اجابت کردند و من به دعوت آنان به دبیری این اجلاس انتخاب شدم و به پیشنهاد همه جمع دبیرخانه‌ای را در این زمینه تأسیس کردیم.


وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که تحولات خاورمیانه را بیدرای اسلامی نامیدند اظهار داشت: هر چند دشمنان قصد داشتند تحولات خاورمیانه را بهار عربی بنامند ما توانستیم بیدرای اسلامی را به روند کمک کنیم.


ولایتی به معیشت مردم اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مسئله معیشت مسئله اساسی در کشور است و مردم از گرانی و تورم افسارگسیخته رنج می‌برند که این امر از یک سو با روابط خارجی در ارتباط است واز سوی با تنظیم بازار و کنترل آن می‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد.


ولایتی پروژه هدفمندی یارانه‌ها را قابل قبول دانست و اظهار داشت: هدفمندی یارانه‌ها قابل قبول است به شرط آنکه براساس قانون اجرا شود و مصوبات آن به طور دقیق پرداخت شود چرا که در این زمینه تنها سهم مردم پرداخت شد و باید به صنایع نیز کمک شود.


ولایتی به فرصتی صد روزه برای علاجی کوتاه مدت برای مشکلات کشور اشاره کرد و گفت:  من به‌عنوان یک طبیب به بیماری اقتصادی کشور نگاه می‌کنم که در درجه اول باید کرانی ها کنترل شود و بعد بااقدامات مناسب از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری کنیم.


ولایتی به بازسازی اعتماد دولت و مردم اشاره کرد و گفت: باید در امور اقتصادی ثبات وجود داشته باشد علاوه بر‌آنکه شعار ما در دولت اخلاق‌محوری و ثبات در مدیریت است این امر از آن سو اهمیت پیدا می‌کند که مردم از اختلافات مسئولین قوا با یکدیگر راضی نیستند.


وزیر سابق خارجه کشور دامنه اصولگرایی را گسترده خواند و اظهار داشت: اصولگرایی دارای دامنه گسترده‌ای است و ما نباید به دلیل آنکه با یک فرد اختلاف سلیقه داریم آن را کنار بگذاریم چرا که الان کشور ما بله قربان‌گو نمی‌خواهد بلکه دولت متمم خود که از افراد متدین مشورت پذیر، معتدل، تجربه‌پذیر و متخصص استفاده می‌کنیم تا بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم.


این کاندیدای ریاست جمهوری به بازسازی اقتصاد داخلی اشاره کرد و گفت: اگر به عنوان منتخب ملت انتخاب شوم همکاری نزدیک و تنگاتنگی با مجلس خواهم  داشت و این همکاری را از امور اساسی می‌دانم.


ولایتی در پایان به ارائه طرح‌های اقتصادی برای کشور پرداخت و افزود: باید از ویژگی‌ها و ظرفیت‌های کشور در زمینه ترانزیتی استفاده کنیم و بتوانیم جاده ابریشمی را در کشور احیا کنیم که این امر می‌تواند در حوزه‌های مختلف سودآور باشد.

 

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: اگر مردم من را به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب کنند با امکانات خدادادی که در کشور وجود دارد ظرفیت ملت و سرمایه جهان اسلام می‌توانیم مشکلات را با کمک خود مردم حل کنیم و در این زمینه کشور را به موفقیت برسانیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار