به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسن روحانی، کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم، در اولین نشست خبری خود در ستاد مرکزی اش به تشریح دلایل حضور خود در عرصه انتخابات پرداخت و گفت: حضور من در صحنه انتخابات به خاطر شرایط ویژه کشور و نقشهها و توطئههای دشمنان برای استفاده از این شرایط و راهحل مشخص من برای حل این معضلات بود.
وی عقلانیت و اجماع مسئولان عالیرتبه را برای حل مشکلات فعلی کشور لازم دانسته وافزود: مشکلاتی که کشور ما در سالهای اخیر با آن مواجه شده ریشه در افراط و تفریط دارد.
روحانی با بیان اینکه از مسیر اعتدال و عقلانیت و تدبیر برای اداره کشور در این سالها استفاده نشده است افزود: اصل مهم اجماعسازی در میان مسئولان رده بالای نظام در کشور ایجاد نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به نخبهستیزی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه رهبر معظم انقلاب همواره بر استفاده از نخبگان در عرصه مدیریتی کشور تأکید کردهاند اما در این سالها متأسفانه طوری عمل شد که نخبگان خانهنشین و منزوی شدند.
روحانی انسجام ملی را حلال مشکلات داخلی و خارجی دانست و افزود: راهحل تمام مشکلات کشور وفاق ملی است و عمیقکردن شکاف حزبی و جناحی در این چندسال مسیرنادرستی بود که باید تغییر پیدا کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به دیدار خود با هاشمی اشاره کرد و گفت: در این دیدار ایشان من را تشویق کرد که در مسیر انتخابات استوارانه باقی بمانم.
وی به توصیه هاشمی درباره موج تخریبها اشاره کرد و افزود: آقای هاشمی به من در جلسات مشورتیشان تذکر دادند که خود را برای مقابله با موج تخریبها آماده کنم که من همانجا گفتم سالهاست که خود را برای این زمینه آماده کردهام.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رسانه باید ملی باشد نه میلی، ادامه داد: باید عملکرد رسانه به نحوی باشد که عموم مردم رسانه را متعلق به خود بداند.
روحانی از شکایت خود از باشگاه خبرنگاران خبر داد و گفت: این مجموعه بعد از گفتوگوی ویژه خبری به من تهمتهایی را روا داشت که برای احقاق حق خود به دادگاه شکایت کردهام.
کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم همچنین به مناظره گروهی دیروز خود اشاره کرد و گفت: مناظره دیروز من را یاد امتحان کلاس اولم انداخت .
روحانی این مناظره را توهین به ملت دانست و افزود: مردم فکر کردند که رسانه ملی می خواهد فرمان رهبری را به خوبی اجرا کند و قصد دارد طبق فرمایشات ایشان حماسه سیاسی را رقم بزند که متأسفانه اینگونه نشد.
وی به صدا و سیما گوشزد کرد: صدا و سیما به یاد داشته باشند که ما قصد رقابت با او را نداریم بلکه ما هشت نفر میخواهیم به رقابت با خود بپردازیم.
روحانی مناظره دیروز را وسیله تمسخر رسانههای بیگانه دانست و ادامه داد: با این مناظره توان رسانهای ایران زیر علامت سؤال قرار گرفت زیرا این مسئله به اندازه توان هستهای ایران مهم است.
وی با بیان اینکه توان هستهای را توان رسانهای جا می اندازد، تأکید کرد: باید صدا و سیما به جای اغنا افکار عمومی داخل به اغنای افکار عمومی خارجی پرداخته و در برنامه دیروز جایی مرحوم نوذری خالی بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به عدم صلاحیت هاشمی اشاره و عنوان کرد: به ایشان اعلام کردهام که وقتی را که از طرف رسانه ملی برای پخش فیلم مستند در اختیار ما قرار گرفته است را حاضرم در اختیار ایشان قرار داده تا از بیانات جذاب ایشان استفاده کنیم و این مسئله در اختیار ایشان است که بخواهند این فرصت را محترم شمرده و یا از آن استفاده نکنند.
وی همچنین برای سلامتی پدر ارتباطات ایران که مدتی است در اغماء به سر میبرد دعا کرد.
در ادامه روحانی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا به سایر برنامههای صدا و سیما نیز اعتراضی دارید یا خیر، گفت: ما در سایر برنامهها از نحوه انعکاس آنها راضی نبوده ،اما با وجود تمام مشکلات از صدا و سیما تشکر می کنیم.
روحانی درباره جزئیات دیدار خود با هاشمی هم تأکید کرد: بعد از کنارهگیری ایشان از صحنه رقابت همه دوستان و بالاخص شخص ایشان تأکید بر ماندن من در عرصه انتخابات داشتند.
کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم درباره جایگاه پست ریاست جمهوری هم تأکید کرد: مسئولیت این پست روشن است و رئیس جمهور پاسدار مذهب رسمی و قانون اساسی است.
وی رئیس جمهور را مجری قانون دانست و گفت: مهمتر از عرصه سیاست خارجی رعایت حقوق شهروندی و ملت است که متأسفانه این امر در حال حاضر به فراموشی سپرده شده است.
روحانی به مساوی بودن افراد در برابر قانون اشاره کرد و گفت: تمام آحاد ملت در مقابل قانون از حقوق یکسانی برخوردار هستند و قانون اساسی تنها بخشی از اجرای قوانین، قانون اساسی است.
روحانی تعیین کننده سیاستهای اصلی نظام را رهبری دانست و افزود: رهبر معظم انقلاب همواره به نظر مشورتی تأکید داشته و در سیاست خارجی همیشه نظر مشورتی مجمع و نهادهای ذیربط را گرفتهاند.
وی رهبری را مبلغ سیاستهای کلی نظام دانست و افزود: رهبری تنها سیاستهای اصلی را ابلاغ میکند و سایر نهادها، اجرای آن را برعهده می گیرند.
روحانی درباره حمایت طرفداران هاشمی از وی نیز عنوان کرد: در این زمینه باید مردم اظهار نظر کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره میزان مقبولیت خود و شانس پیروزیاش در انتخابات اظهار داشت: امروز تقابل اصلی بین افراطیگری و میانهروی است و ما باید از افراط فاصله بگیریم و معتقدم مخالفین افراط به من رأی خواهند داد و برخلاف تصور خیلیها صندوقهای رأی با ما قهر نیست.
وی با بیان اینکه بدبینی در این زمینه وجود دارد، ادامه داد: باید کاری کرد که همه مردم در پای صندوقها حضور داشته باشند تا بتوانیم تصمیمی سرنوشتساز برای کشور بگیریم.
دکتر روحانی تأکید کرد: حتماً از اصولگرایان در دولت آتی استفاده کرده و هیچ مشکلی با آنها نخواهم داشت.
کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم درباره احتمال استفاده هاشمی از وقت فیلم مستندی روحانی عنوان کرد: این تصمیم در اختیار خود ایشان است که از این فرصت استفاده بکنند یا خیر، اما آن چیزی که واضح است این است که یکی از مشوقین اصلی من برای باقیماندن در صحنه انتخابات آیت الله هاشمی رفسنجانی بود که علاوه بر ایشان جناب خاتمی هم من را بسیار تشویق کرد و حتماً آرای اصولگرایان معتدل را در اختیار خواهم داشت.
وی همچنین درباره مذاکرات خود با عارف درباره اجماع نیز اظهار داشت: من همواره به دنبال این مسئله بودهام که شکافهای ساختگی را برطرف کرده و از ادامه پیدا کردن آنها جلوگیری کنیم و هدف اصلی ما ایجاد وحدت و وفاق ملی است اما با این وجود باید اعلام کنم که صحبتی با ایشان در این زمینه نداشتهام.
روحانی در پایان درباره زمان اعلام نظر هاشمی و خاتمی در خصوص کاندیدای اصلح اظهار داشت: باید صبر کرد و به زودی دود سفیدی در این زمینه برخواهد خواست.