برخی از کاندیداها در مناظره، نگاه کاسب کارانه دارند
مجتبی ثابتی، مسئول سیاسی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره برگزاری مناظره تلویزیونی روز گذشته گفت: اولین ویژگی که کاندیداها در مناظره قبل داشتند این بود که کمتر به مسائل اجتماعی پرداختند و به جزء یکی و دو نفر از کاندیداها باقی به موضوع فرهنگ آن هم به شکل تئوری دیدگاهشان را بیان کردند.
وی در ادامه افزود: بسیاری از آنان از بایدها حرف زدند و از راهکارها در زمینه موضوعات فرهنگی صحبتی به میان نیامد، همچنین در این رابطه صرفاً نگاه کاسب کارانه داشتند و به دنبال جمع کردن آراء بودند.
ثابتی با بیان اینکه عمده سخنان کاندیداها درباره مسائل حاشیهای و روزمره سیاسی بود و ربط چندانی به مسائل اجتماعی نداشت، خاطرنشان کرد: ما نباید فکر کنیم در یک مناظره چهارساعته میان هشت کاندیدا میتوانیم به راهکار درباره همه مشکلات اجتماعی برسیم اما وقتی برخی از کاندیداها اجتماع و مسائل اجتماعی را نادیده می گیرند نشاندهنده این است که درک مشخصی از مسائل اجتماعی ندارند و به صورت همهگیر به آن نگاه میکنند اما مناظره قبل با این وجود از اولین مناظره بهتر و چالشیتر بود.
مسئول سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه رهبری به صراحت اعلام کردند که نظر بر روی کاندیدای خاصی ندارند، ابراز داشت: از نگاه رهبر انقلاب همه کاندیداها صلاحیت حداقلی رئیس جمهور شدن را دارند و کسانی که خود را پایبند رهبری میدانند باید به کاندیداها احترام بگذارند، خود کاندیداها و مردم نیز باید به یکدیگر احترام بگذارند و این سیرهای است که رهبری پیاده نمودهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر میخواهیم به نقد کاندیداها بپردازیم باید با پرهیز از نقد شخصی، نقد گفتمانی و برنامهای داشته باشیم، تصریح کرد: نکته دیگر توجه خاص به برنامههای اقتصادی و برنامهمحور بودن کاندیداها است زیرا کاندیداها باید برنامههایشان را ارائه دهند و مردم راحتتر انتخاب کنند؛ در انتخابات اخیر مردم بیش از آنکه به احزاب و جریانهای خاص سیاسی متوسل شوند تمرکز را بر روی برنامههای کاندیداها و نوع آن همچنین شخصیت حقوقی کاندیداها قراردادند که این باعث میشود به سمت انتخاب منطقی حرکت کنند و در این دوره شاهد عقلانیت سیاسی بر تعلقات حزبی هستیم.
مسئول سیاسی دانشگاه تربیت مدرس درباره فیلم تبلیغاتی حسن روحانی گفت: علاوه بر اینکه حسن روحانی را به عنوان یک چهره قبول دارم اما حق نقد را هم برای خود قائل هستیم، فیلم تبلیغاتی روحانی کاملاً جامع الغیار بود و نگاه معاملهگرانه و کاسبکارانه در آن مشهود بود از یک طرف گروه رادیکال اصلاحطلب را متوجه خود کنند همچنین سخنرانیهای آقای خاتمی را در این فیلم تبلیغاتی به نمایش میگذارد در صورتی که ما میدانیم خاتمی در زمان فتنه چه اشتباهاتی را داشت و از نظر ما او یکی از سران فتنه است.
وی در ادامه افزود: اما سئوال اینجاست که وقتی رویکرد خاتمی در انتخابات گذشته مشخص است چرا تصویر خاتمی در فیلم تبلیغاتی از صدا و سیما به نمایش در میآید.
مسئول سیاسی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: در این فیلم انتخاباتی از طرف هاشمی و از طرف دیگر رهبری را نشان میدهد اما باید بدانیم روحانی به دنبال این بود که از همه ظرفیتهای معنوی و سیاسی به شکل نامطلوب استفاده کند، وقتی رهبری میفرمایند آرای من مشخص نیست پس بسیار اشتباه است اگر فردی بخواهد رهبری را مصادره کند.
ثابتی با بیان اینکه رهبری نسبت به همه کاندیداها به واسطه خدمات گذشتهشان اظهار لطف داشتهاند، خاطرنشان کرد: اینکه رهبری از روحانی به واسطه خدماتش تمجید کرده باشند، دلیل نمیشود تا سخنان چندسال گذشته رهبری را اکنون در فیلم تبلیغاتی ارائه نموده و مصادره به مطلوب کنیم، باید بدانیم که حسن روحانی از تمام انگارهها به شکل رادیکال استفاده کرد.