کد خبر:۲۴۴۲۴۸
پاسخ نماینده مقام معظم رهبری به استفتائات جدید انتخاباتی

افشای اسرار زندگی افراد، غیبت و تهمت محسوب می‌شود

نماینده مقام معظم رهبری درگفت و گویی اختصاصی با برنامه «زمزم احکام» رادیو معارف به استفتائات انتخاباتی پاسخ داد.
افشای اسرار زندگی افراد، غیبت و تهمت محسوب می‌شود

به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، با توجه به زمان تبلیغات انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، برنامه «زمزم احکام»، سوالات شرعی انتخابات مطرح شده از سوی مخاطبان این رادیو را از مراجع بزرگوار تقلید استفتاء کرده است. در دومین بخش از این استفتائات، سوالات مقلدین مقام معظم رهبری  و پاسخ حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده نماینده ایشان تقدیم می‌شود.


متن سوال و پاسخ حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده به این شرح است:

 

 •می‌خواستم بدانم با توجه به اینکه انتخابات نقش مهمی در زندگی ما دارد، آیا شرکت در انتخابات واجب است؟


به نظر حضرت آقا برای کسانی که شرایط و امکان شرکت در انتخابات را دارند، واجب است.


 • به چه کسانی باید رای بدهیم؟ آیا آزاد هستیم به کسانی که خواستیم رای بدهیم یا اینکه نه، باید به مسائل دیگری توجه داشته باشیم؟ لطفا در این زمینه راهنمایی کنید.


شاید بارها جواب این سوال را شنیده‌اید. اجمالا افرادی را که شورای محترم نگهبان صلاحیت آنان را تایید کردند، حالا ممکن است افرادی هم باشند صلاحیت داشتند اما از قلم افتاده و یا مدارکشان تکمیل نبوده و صلاحیت هم داشتند؛ اما اینهایی که باقی ماندند، فهمیده می‌شود که اینها صلاحیت نمایندگی را دارند اما به حکم عقل، انسان میان صالح و اصلح،  اصلح را انتخاب می‌کند.


• صحبت کردن در مورد کاندیدای انتخاباتی آیا مصداق تهمت و غیبت محسوب می شود یا خیر؟


صحبت کردن به معنای مشاوره یعنی استفاده از فکر دیگران یا مشاوره به فکر دیگران که می‌خواهند رای بدهند، در حدی که در انتخاب آن فرد برای نمایندگی مجلس یا ریاست جمهوری یا موارد دیگر تاثیر دارد؛ غیبت و تهمت محسوب نمی‌شود. اما آن مواردی که اثری ندارد و ربطی ندارد به این موضوع، گاهی ممکن است غیبت باشد و گاهی هم حتی ممکن است تهمت باشد. بنابراین افراد مراعات کنند اگر در مورد کاندیداها صحبت می‌کنند، صحبت‌های نامربوط نباشد. یعنی اولا مربوط به خود شخص او باشد، ثانیا مربوط به موضوع انتخاب باشد که یعنی موردی که الان که به هرحال می‌خواهد وکیل مردم بشود، منتخب مردم بشود. اما مسائل دیگری که گاهی از اسرار زندگی افراد است، از بیان آنها بپرهیزند که گاهی غیبت و تهمت محسوب می‌شود و جزء گناهان بزرگ است. این صحبت کردن هم خصوصیت ندارد، نوشتن هم همین حکم را دارد. آوردن در سایت هم همین حکم را دارد. بنابراین افراد مراعات کنند.


 • برخی کاندیداها برای کسب رای شام می‌دهند یا خرج‌های آنچنانی می‌کنند، این مصداق اسراف است یا خیر؟


بعضی از موارد ممکن است جزء مصادیق اسراف هم باشد، گاهی هم اسراف نیست؛ اطعام است. ولی مردم باید متوجه باشند اطعام جزء شرایط منتخب نیست. یعنی این طور نیست که فردی که دیگران را اطعام می‌کند، دارای شرایط هست و می‌توان به او رای داد و شخصی که شام نمی‌دهد، پولی خرج نمی‌کند، دارای شرایط انتخاب نیست. اینها دلیل نمی شود. باید دید خود فرد آیا صلاحیت دارد یا ندارد؟ صلاحیت به معنای همان اصلح که گفته شد است.


• استفاده از بیت‌المال برای تبلیغات انتخاباتی نامزدها چه حکمی دارد؟


استفاده از بیت المال، چه برای تبلیغات انتخاباتی، حتی تبلیغات دینی، باید برحسب موازین و مقرارت و قوانین باشد. یعنی مقرراتی که برای مصرف بیت المال و اموال دولتی مشخص شده است و خلاف مقررات در مصرف بیت المال هم شرعا حرام است و هم موجب ضمان است. یعنی که کسی که خرج کند ضامن است. باید جبران کند. گرچه این به آن معنا نیست که خرج می‌کنیم، بعدا می پردازیم! اصل این کار حرام است. اگر خلاف قانون باشد، خلاف مقررات باشد، صرف بیت المال در غیر مورد مقرر و خلاف مقررات، اولا حرام است و ثانیا تکلیفاً ضمان آور است.


علاقمندان برای دسترسی به صوت این استفتائات می‌توانند به صفحه اختصاصی برنامه «زمزم احکام» در سایت رادیو معارف   و یا سایت خبر معارف مراجعه نمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار