آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۴۵۱۸
رئیس سازمان زمین‌شناسی خبر داد

برنامه‌ریزی برای تولید پنج تن طلا/ تأسیس مرکز تخصصی زمین‌شناسی پزشکی

رئیس سازمان زمین‌شناسی گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه هدف‌گذاری شده که به تولید سالانه پنج تن طلا برسیم اما توقع ما رسیدن به تولید 27 تن است.
برنامه‌ریزی برای تولید پنج تن طلا/ تأسیس مرکز تخصصی زمین‌شناسی پزشکی

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد تقی کره‌ای در ابتدای نشست خبری با اشاره به اینکه ذخیره قطعی طلای کشور به 340 تن رسیده است، گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه هدف‌گذاری شده که به تولید سالانه پنج تن طلا برسیم اما توقع ما رسیدن به تولید 27 تن است.


محمدتقی کره‌ای با اشاره به تولید سالانه 2700 تن طلا در دنیا گفت: ایران با داشتن یک درصد از خاک و جمعیت دنیا به طور طبیعی باید حدود یک درصد از تولید جهانی طلا معادل 27 تن را در اختیار داشته باشد.


او با اشاره به اینکه تولید طلای ترکیه از سه به 15 تن رسیده است، گفت: افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی باعث اقتصادی شدن فعالیت‌ها در معادن و ذخایر طلای کشور شده است.


او با انتقاد از رویکرد برخی به حوزه زمین شناسی و معادن عنوان کرد: برخی فکر می‌کنند فعالیت در حوزه معادن مانند پیدا کردن گنج است و از سازمان زمین‌شناسی درخواست می‌کنند که به آنها نقشه پیدا کردن گنج بدهد؛ در حالی که این فرهنگ غلط بوده و البته در حال از بین رفتن است.


او با اشاره به اینکه سازمان زمین شناسی هیچ اطلاعات محرمانه و غیرقابل انتشاری ندارد، گفت: از سال 1383 نقشه‌های زمین شناسی را به صورت رایگان روی سایت سازمان قرار داده‌ایم اما به هر حال فعالیت در حوزه معدن نیاز به توانایی فنی و مالی دارد.


کره‌ای با اشاره به اینکه ذخیره قطعی مواد معدنی کشور به 60 میلیارد تن رسیده است، گفت: سال گذشته حجم برداشت مواد معدنی در کشور به 391 میلیون تن رسید که هفت برابر این رقم معادل ذخیره معدنی کشور است.


کره ای اظهار داشت: ایران سومین کشور از نظر مخاطرات و بلایای طبیعی در دنیا محسوب می‌شود که برای کاهش اثر این خطرات باید نقشه‌های در مقیاس 25 هزارم تهیه شود. 


وی با اشاره به ماده 157 قانون برنامه پنجم، گفت: طبق این ماده، وزارت صنعت موظف به تولید اطلاعات پایه‌ای و نقشه‌های زمین‌شناسی است.


 کره‌ای با بیان اینکه نقشه‌های زمین‌شناسی در مقیاس یک میلیونیم، 250 هزارم و 100 هزارم کامل شده است، گفت: تهیه نقشه‌های با مقیاس 25 هزارم آغاز شده که این مسئله مورد توجه برنامه پنجم است.


 وی اجرای ژئوفیزیک هوایی را از دیگر اولویت‌های برنامه پنجم عنوان کرد و گفت: قرار بود یک میلیون کیلومتر خط پرواز ژئوفیزیک هوایی داشته باشیم که تجهیزات لازم برای انجام این کار تکمیل شده است.


 رئیس سازمان زمین‌شناسی تأکید کرد: از ابتدای سال 92 حدود 24 هزار کیلومتر خطی پرواز داشته‌ایم.


 وی با اشاره به تشکیل کمیته توسعه بخش معدن در دولت از اسفند سال گذشته، افزود: با توجه به مصوبات این کمیته، امسال و سال آینده یک حرکت جهشی در بخش معدن اتفاق خواهد افتاد و تعداد قابل توجهی از فارغ‌التحصیلان رشته‌های معدنی مشغول به کار می‌شوند.


 رئیس سازمان زمین‌شناسی از مصوبه شب گذشته دولت برای تأسیس مرکز تخصصی بین‌المللی زمین‌شناسی پزشکی خبر داد.


 وی درمورد بودجه سازمان زمین‌شناسی نیز گفت: بودجه طرح‌های سازمان از 12 میلیارد تومان به 43 میلیارد تومان در سال جاری رسیده و علاوه بر این، با توجه به مصوبه مجلس برای اختصاص 60 درصد از 800 میلیارد تومان حقوق دولتی حاصل از معادن به وزارت صنعت، وزیر صنعت بر لزوم اختصاص بخش عمده‌ای از این منابع به امور اکتشافی تأکید دارد.


تولید 12 درصد ریزگرد دنیا در ایران


در این نشست همچنین مدیر طرح و برنامه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از نهایی شدن و انتشار نقشه ریزگردهای استان خوزستان در هفته آینده خبر داد.


راضیه لک اظهار کرد: تهیه نقشه ریزگردها شامل سه فاز ایران، عراق و عربستان می‌شود که تهیه نقشه مربوط به ایران آغاز شده و در گام نخست نیز نقشه ریزگردهای استان خوزستان که از مهمترین استان‌های کشور از نظر ریزگرد است، هفته آینده نهایی می‌شود.


وی افزود: در این نقشه منبع تولید ریزگردها و نقشه پراکندگی آنها مشخص شده است ودولت می‌تواند با کمک این نقشه‌ها برنامه مقابله با ریزگردها را با دقت بیشتری اجرایی کند. از جمله اینکه می‌توان با دقت فهمید که در کدام مناطق با بیان زدایی انجام شود.


به گفته وی ریزگردها ذرات کوچکتر از دو میکرون هستند که به سادگی رسوب نمی‌کنند و تنفس آنها برای انسان بسیار خطرناک است.


وی افزود: 12 درصد از کل ریزگرد موجود در دنیا در پهنه ساحل جنوبی ایران در خلیج فارس و دریای عمان تولید می‌شود.


قلمباش، معاون سازمان زمین شناسی نیز در این نشست گفت: سالانه بین چهار تا 12 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور معادل 20 تا 40 میلیارد دلار صرف جبران خسارات ناشی از حوادث و بلایای طبیعی می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار