سهیل احمدی، عضو سابق شورای تبیین مواضع تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره سخنان حسن روحانی در نشست خبری روز گذشته گفت: همانگونه که حسن روحانی گفت دوره توقف غنیسازی گذشته و بیان این سخن به معنی این است که یک چراغ سبز و نقطه امیدی است که روحانی نیز بر حق هسته ای پافشاری کند تا با نظارت رهبری در سیاست خارجه استقامت و پایداری بورزد.
عضو سابق شورای تبیین مواضع تهران با بیان اینکه امیدواریم دولت حسن روحانی به معنای واقعی اعتدالگرا باشد همه چیز را سر جای خودش حفظ کند خاطر نشان کرد: نباید ما از حقوقمان پایین بیاییم که البته روحانی مستقیم و غیرمستقیم به این سخن اشاره کرده است.
وی ادامه داد: ما اعتدالگرا و میانهرو هستیم اما در صورتی که میانهروی که مطرح می شود به معنای کمکاری و سرجای خود حرکت نکردن و کوتاه آمدن نباشد.
احمدی درباره شفافسازی در مقابل آمریکا گفت: اینکه ما می خواهیم در مقابل آمریکا شفافسازی کنیم دو معنا دارد اول اینکه مگر قبل از این شفافسازی صورت نگرفته و مگر اینکه اجازه ورود کارشناسان آژانس بینالمللی هستهای به ایران صادر نشده است؟! پس شفافسازی انجام شده اما نکته اینجاست که آمریکا باید مواضعاش را برای ما شفاف کند و از موضع بالا سخن نگوید به گونهای که به نظر برسد که می خواهد بر روی ما نظارت داشته باشد زیرا ما این اخلاق را قبول نداریم و شفافسازی می کنیم چون همه باید این اقدام را انجام دهند و همه کشورها باید سازوکار خود را شفاف کنند.
وی در ادامه افزود: اما اینکه بخواهیم به خاطر فردی شفافسازی کنیم این کار را نخواهیم کرد زیرا این سخن اشتباه است و یعنی شما کدخدا بودن آمریکا را قبول دارید نگاه ما این گونه نیست و معتقدیم گرایش روحانی نسبت به اصولگرایان و اصلاح طلبان معتدل بوده و همیشه حس جمع میان اصلوگرایان و اصلاح طلبان داشته است.
عضو سابق شورای تبیین مواضع تهران با اشاره به سخن رهبری درباره تعامل با کشورهای استکبارستیز مبنی بر اینکه اهل تعامل و معامله نیستیم بلکه اهل مذاکره هستیم ابراز داشت: مذاکره به این معناست که حرف آنها را بشنویم اما اگر قرار است معاملهای با ما صورت دهند که به عنوان مثال اگر آنها پنج قدم به سمت ما حرکت کردند ما بیست قدم به سمت آنان حرکت کنیم را قبول نداریم زیرا همان گونه که رهبری فرمودند ما در شعب ابیطالب نیستیم و بارها از سوی امام و رهبری تاکید شده که از میان صلح حسنی و جنگ حسینی ما جنگ حسینی را انتخاب خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه ما اکنون در وضعیت خیبر هستیم و قدرت با ما است در ادامه افزود: ما اهل معامله نخواهیم بود و اینکه بخواهیم ارائه الگوی جدید را به معنای معامله کردن قلمداد کنیم نمی تواند کار درستی باشد و فشارها را بیشتر افزایش می دهد و دشمنان فکر می کنند در حال تاثیرگذاری بیشتری بر ما هستند در صورتی که این گونه نیست.
احمدی درباره سیاست خارجه در دولت روحانی تصریح کرد: در مباحثی که مربوط به خارج از کشور می شود مشاورهها با مشورت رهبری صورت می گیرد اگر کسی در مورد سیاست خارجه نزد ایشان برود در عرصه سیاست خارجه با ایشان همسو می شود و امیدواریم که آقای روحانی از مواضع کوتاه نیاید و با نگاه رهبری هماهنگ باشد تا جامعه را در سیاست خارجه پیش ببرد.
عضو سابق شورای تبیین مواضع تهران در پایان با اشاره به سخن روحانی در نشست خبری روز گذشته مبنی بر اینکه دوره توقف غنیسازی گذشته خاطر نشان کرد: بیان این سخن به معنی این است که یک چراغ سبز و نقطه امیدی است که روحانی نیز بر این حق پافشاری می کند تا با نظارت رهبری در سیاست خارجه استقامت و پایداری بورزد.