به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه گفت: «بر اساس آمارهای اولیه، (اقتصاد) ترکیه بیش از یکصد تریلیون لیره (به علت اعتراضات) زیان دیده است؛ این پول مردم ترکیه و حق یتیمان است؛ چرا مخالفان تلاش می کنند انسجام مردم را از بین ببرند و چرا بازرگانان و ثبات کشور را هدف قرار می دهند.
«اردیم پاشچی»، رئیس بانک مرکزی ترکیه نیز اعلام کرد که نزدیک به هشت میلیارد دلار سرمایه از بازارهای مالی این کشور خارج شده است.
وی تصریح کرد: بخش زیادی از سرمایههای خارج شده به صورت لیره بوده است.
با این وجود پاشچی تاکید کرده که شاخصهای اقتصادی ترکیه همچنان خوب است و نگرانی اصلی از خروج سرمایه گذاری خارجی و توقف سرمایه گذاریهای بلند مدت می باشد.
از سوی دیگر هر لیره ترکیه نیز با افت ارزش، معادل 89/1 دلار آمریکا معامله شده که این نسبت پایین ترین نسبت در طول 18 ماه گذشته بوده است.
همچنین بورس ترکیه در روزهای گذشته بیشترین تاثیر را از اعتراضات اخیر پذیرفته، به طوری که شاهد افت 15 درصدی ارزش سهام بوده است.
سهام بانکهای ترکیه در این بین بیشترین زیان را دیدند، هر چند مقامات دولتی تاکید کردند که برای حمایت از بانکهای داخلی وارد عمل میشوند.
بخش توریسم این کشور نیز به دلیل ناآرامیهای اخیر بشدت زیان دیده؛ زیرا وقتی یک میلیون نفر در استانبول به خیابانها ریختند، بسیاری از توریستها به کشور خود بازگشتند.
ترکیه سال گذشته با میزبانی نزدیک به 32 میلیون گردشگر، حدود 27 میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد داشت و دولت این کشور قصد دارد این رقم را به 50 میلیارد دلار در سال 2023 برساند.
اما حوادث اخیر این امر را در هالهای از ابهام قرار داده است و اگر این شرایط کماکان ادامه یابد، بورس و گردشگری این کشور با پیامدهای شدیدتری روبرو خواهد شد که جبران آن برای حزب حاکم دشوار خواهد بود.