به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،سومین نشست شعر آیینی با حضور شاعرانی چون علی انسانی، یوسف علی میرشکاک، فاضل نظری، محمد جواد محقق، خسرو آقایاری، حبیبی کسبی، علی داوودی و علاقمندان شعر آیینی برگزار شد.
در ابتدای این نشست میرشکاک ابیاتی از «شاهد نامه» الهامی کرمانشاهی که مقتل منظومی است که به حرکت امام حسین (ع) از مدینه تا قیام مختار می پردازد، خواند و گفت: شعر آیینی آنجا قوت پیدا می کند که شاعر معانی را از احادیث کسب کرده و به شعر تبدیل کند.
میرشکاک با خواندن بیتی از ابیات شاهدنامه الهامی که اشاره به حضور گهواره امام حسین (ع) در آسمان داشت، افزود: این نکته نشان دهنده این مطلب است که امام حسین (ع) نه تنها بر زمینیان که حتی بر اهل آسمان نیز حجت است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کلمات برگردان به معادل فارسی ندارند، گفت: زبان فارسی زبانی اجمالی است و تفصیلی نیست و به این دلیل تاکنون قلم فرهنگ کشور به دست شعرا بوده است. افق و ساحت ما بدین گونه است و مدرنیته هم تا به حال نتوانسته این مسئله را متحول کند.
در ادامه علی انسانی درباره شعر آیینی گفت: برای این نوع شعر هر اندازه تلاش شود، به نفع اهل بیت است فقط این تلاش به شکلی نباشد که شخصی را ناراحت نماید.
انسانی درخصوص بعضی واژه های به کار رفته در اشعار افزود: برای بعضی از واژه های بیگانه نمی توان معادل فارسی گذاشت. بهتر است کلماتی جایگزین شوند که دین خود را به زبان فارسی ادا کنند.
در ادامه این نشست شاعران اشعار خود را با مضامین آیینی در حضور یوسفعلی میر شکاک و علی انسانی قرائت کردند و این اساتید آنها را مورد نقد و بررسی قرار دادند.
در این جلسه علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری و محمد جواد محقق از شاعران پیشکسوت نیز اشعاری با مضمون عاشورایی را برای جمع قرائت کردند.