حسین عسگری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در مورد حذف ارز مرجع که از امروز ابلاغ شد، گفت: تا امروز دولت به دو گروه کالایی ارز مرجع پرداخت می کرد؛ یکی کالاهای اساسی و دیگری دارو، اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت این تخصیص ارز در مجموع مفید نبود.
دبیر قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج دانشجویی افزود: فقدان نظارت و مدیریت صحیح بر روند تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی و دارو و همچنین مشکلات این طرح باعث شده بود که در نهایت بخش قابل توجهی از ارز مرجع به دست دلالان بیفتد و مصرف کننده نهایی از آن برخوردار نشود.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در بخش دارو، دلالان، ارز مرجع را می گرفتند و پس از واردات دارو آن را با قیمت آزاد می فروختند و برخی نیز اساساً چیزی وارد نمی کردند و از این روش ها سود هنگفتی نصیبشان می گشت که همین رانت باعث فساد می شد.
عسگری گفت: در بخش کالاهای اساسی و مواد غذایی هم، نحوه تخصیص این ارز اشتباه بود و افرادی با دریافت این ارز برای واردات مواد اولیه، به کلی از تولید منصرف می شدند و با فروش آن به صورت آزاد سود بیشتری می بردند.
وی در خصوص راهکارهای جلوگیری از این مشکلات گفت: باید ارز کالاهای اساسی در مرحله آخر و در ازای میزان کالای تولید شده در کشور تخصیص داده شود تا امکان سوءاستفاده منتفی گردد؛به این ترتیب بیماران خاص هم می توانند از طریق کارت هوشمند از خدمات و یارانه دولتی استفاده کنند.
دبیر قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج دانشجویی درباره اثرات این تصمیم بر بازار گفت: ممکن است به دلیل تاثیر روانی در کوتاه مدت یک شوک اقتصادی اتفاق بیفتد، اما تاثیرات بلندمدت نخواهد داشت.
عسگری در پایان ضمن مثبت خواندن این طرح تصریح کرد: حذف ارز مرجع کالاهای اساسی و دارو بر بازار ارز آزاد نیز تاثیری ندارد؛ چون این ارز در قالب نرخ مصوب مجلس که حدود قیمت ارز مبادله ای است، عرضه خواهد شد.