مهدی تقوی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص نرخ سود بانکی گفت: در حال حاضر بانک های ما به سپرده های بلند مدت مردم تقریباً 20 درصد سود می دهند که فاصله زیادی با نرخ سود تسهیلات دارد و در برخی موارد به 32 درصد نیز می رسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: بر اساس معیارهای بین المللی، تفاوت بین نرخ سود سپرده و تسهیلات در کشور ما بسیار زیاد است و معمول آن در بانک های دنیا حدود 0.25 درصد تا 0.5 درصد است.
این کارشناس مسائل بانکی گفت: بانک های غربی با تعداد بالای وام و تسهیلاتی که ارائه می کنند، می توانند از همین میزان اندک اختلاف نرخ سود سپرده و تسهیلات، هزینه هایشان را جبران کرده و درآمدزایی کنند.
وی اظهار کرد: بانک های ما دو مشکل عمده دارند، یکی اینکه سرمایه های کمی به آنها سپرده می شود وبه این ترتیب میزان درآمدزایی آنها کاهش می یابد و دیگری اینکه بانک ها حریص هستند و سعی می کنند سود بیشتر دریافت، و میزان تسهیلات کمتری پرداخت کنند.
تقوی گفت: با تورم 40 درصدی و سود 20 درصدی، سپرده گذاری در بانک ها به صرفه نیست، بنابراین کسانی که سپرده گذاری می کنند بعد از یک سال ارزش سرمایه آنها نصف می شود و در مقابل کسی که وام می گیرد، چون میزان کمتری از رشد تورم پرداخت می کند، سود بیشتری می برد.
کارشناس امور بانکی افزود: در مقابل اگر نرخ بهره را بالا ببریم مثلاً بگوییم تورم 40 درصد است و نرخ سود سپرده 42 درصد، این حرکت خودش آثار تورمی دارد و بانک مرکزی ناچار است برای جلوگیری از افزایش تورم تا مدتی از افزایش نرخ سود صرف نظر کند.
وی در پایان تصریح کرد: افزایش نرخ سود در شرایط فعلی ضمن ایجاد تورم، هزینه های تولید را بالاتر می برد و وضعیت را برای بخش تولید دشوار می کند.