آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۹۵۸۵
اختتامیه یازدهمین جشنواه قلم زرین - 1

اسماعیلی: فرهنگ سنگر اصحاب قلم به شمار می‌رود

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفت: اصحاب قلم سنگرنشینان فرهنگ هستند؛ تنها کاری که می‌توان در مقابل چنین افرادی انجام داد خواندن کتبشان و حفظ اندیشه آنان است و این مراسم حداقل کاری است که حوزه معاونت فرهنگی می توانست انجام دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» مراسم بزرگداشت روز قلم و جایزه قلم زرین با حضور حسینی وزیر ارشاد، علی اسماعیلی؛ معاون فرهنگی و دکتر غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی عصر دیروز در باغ زیبای حوزه هنری برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم علی اسماعیلی گفت: 11 سال پیش در 14 تیر با پیشنهاد انجمن قلم این روز به نام روز قلم و نویسندگان نامگذاری شد تا همگان یادی از بزرگان کنند؛ قلم به دستانی که اسطوره‌های سرزمین ایران را پاس داشته‌اند قلم زبان عقل و شخصیت نویسنده است و ترسیم کننده سیاست و فرهنگ و حلقه وصل هنر است جایگاه قلم در اسلام جایگاهی بلند است.


اسماعیلی افزود: اصحاب قلم سنگرنشینان فرهنگ هستند تنها کاری که می‌توان در مقابل چنین افرادی انجام داد خواندن کتبشان و حفظ اندیشه آنان است این مراسم حداقل کاری است که حوزه معاونت فرهنگی می توانست انجام دهد.

 

در ادامه برنامه رضا اسماعیلی دبیر جشنواره در سخنانی کوتاه به بالندگی فرهنگ انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت:  برای بالندگی فرهنگ انقلاب اسلامی باید در کنار رشد آثار ادبی فرهنگ نقد ادبی را بپروریم به همین دلیل انجمن قلم جایزه قلم زرین را تشکیل داد.


اسماعیلی در ادامه ویژگی‌های جایزه قلم زرین امسال را به اختصار بیان کرد.

 

همچنین کامران پارسی‌نژاد، دبیر گروه پژوهش ونقد ادبی خلاصه‌ای از فعالیت‌های این گروه برای داوری آثار رسیده به این جشنواره اشاره کرد.

 

همچنین احمد شاکری دبیر گروه حوزه داستان انجمن قلم در خصوص بیانیه‌ داوران این بخش را قرائت کرد.

 

وی در ابتدا گفت: مراسم اختتامیه این دوره قلم زرین در آستانه ماه مبارک است.

 

وی پس از برشمردن ویژگی‌های قرآن به‌عنوان کتاب الهی به برخی نکات جشنواره امسال اشاره کرد.

 

شاکری جمع‌بندی هیئت داوران این بخش را به شرح ذیل عنوان کرد: شرایط اقتصادی به وجود آمده برهه حساسی را در داستان نویسی انقلاب به وجود آورده است؛ لازم است دولت برنامه‌ریزی ویژه‌ای در این برهه حساس انجام دهد. هنر و ادبیات انقلاب هنری پویا بوده است و در دوره‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس توانسته است با پویایی لازم ادبیاتی مناسب ایجاد کند. شرایط فعلی کشور که در آستانه خلق حماسه سیاسی و اقتصادی است و در شرف درگیری‌های عجیب بین ایران و غرب است این دوره را آبستن خلق ادبیاتی جدید کرده است بنابراین لازم است با هدایت مناسب این ادبیات رشد کافی یابد.


شاکری ادامه داد: آفرینش داستان ارتباط عمیقی با زندگی دارد طرح نادرست و ناقص سفارشی‌نویسی برخی نویسندگان خاص را به تکرار شیوه‌های گذشته واداشته است. از خصوصیات ویژه داستان این دوره شخصیت‌پردازی است با توجه به انسان و  اینکه خلیفه‌الله است لزوم هدایت نویسندگان به شخصیت‌پردازی مناسب به چشم می‌خورد.


نویسنده برجسته انقلاب اسلامی در ادامه به نقد دو اثر از آثار رسیده بهجشنواره تعریف کرد و کتاب‌های «جمجمه‌ات را قرض بده برادر» و «قیدار» را شایسته تقدیر دانست اما اعلام کرد هیچ اثری در این بخش برگزیده نشده است.


لازم به ذکر است؛ جایزه قلم زرین در طول 11 سال آثار منتشر شده در هر سال را داوری کرده و برگزیدگان بخش‌های گوناگون را معرفی می‌کند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار