دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: مجلس فرد مشخصی را برای تعامل با دولت روحانی تعیین نکرده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا باهنر در نشست خبری که امروز در دفتر وی برگزار شد با اشاره به ارتباط مجلس و دولت گفت: ارتباط قانونی یک دولت با مجلس از زمان اعطای حکم تنفیذ و برگزاری مراسم تحلیف آغاز میشود که رئیس جمهور باید در اولین اقدام، وزرای خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.
وی با بیان اینکه اولین اقدام پس از اعطای حکم تحلیف و تنفیذ رئیسجمهور منتخب، معرفی اعضای کابینه به مجلس شورای اسلامی است، خاطرنشان کرد: پس از این مسائل مختلفی که در این میان نیاز به رایزنی دارد در دستور کار قرار میگیرد و ارتباط رسمی بعد از معرفی اعضای کابینه و درخواستهای دولت منتخب به صورت لایحه در مجلس صورت خواهد گرفت، لذا قبل از تنفیذ همه صحبتها در این ارتباط غیر رسمی است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان آنکه رئیس جمهور منتخب نوبخت را به عنوان رابط خود با مجلس مشخص کرده است، گفت: آقای روحانی ایشان را به عنوان رابط خود معرفی کردند،؛ چرا که آقای نوبخت با توجه به سوابقش، سازوکارهای مجلس را به خوبی می شناسد، اما در این زمینه که مجلس فرد مشخصی را برای این امر تعیین کرده، اقدامی صورت نگرفته و من در اینجا اعلام می کنم که من هیچ مأموریت ویژهای را در این ارتباط از طرف مجلس ندارم.
باهنر با بیان اینکه رایزنیهای نمایندگان و اعضای ستاد دولت منتخب در حال انجام است، گفت: امیدواریم این رایزنیها نتایج مطلوبی داشته باشد و در صورت رسمیت یافتن رایزنیهای انجام شده از سوی آقای روحانی باید رئیسجمهور منتخب درخواستهای لازم را ارائه دهد تا قوه مقننه هم براساس فرآیندهای قانونی بتواند اقدامات اساسی را برای ایجاد ارتباط و تعامل میان دو قوه به انجام برساند.
گزارش احمدی نژاد طی 8 سال گزارش جامع و کاملی بود
وی با اشاره به گزارش احمدی نژاد درباره عملکرد دولت هشت ساله اش خاطرنشان کرد: هر دولتی بعد از فعالیتهای خود طی مدت زمان مشخصی اقدامات مثبت و منفی دارد که در این میان عادلانه ترین صحبت را در بیانات رهبر معظم انقلاب درباره استفاده دولت بعدی از نقاط قوت و عدم استفاده از نقاط ضعف یک دولت می توان برشمرد.
دبیرکل جامعه مهندسین افزود: طبق روال معمول هر دولتی باید گزارشی از عملکرد خود به سمع و نظر مسئولان و مردم برساند و قاعدتاً در این میان ممکن است برخی از عملکردها قابل نقد هم باشد، اما در مجموع آقای احمدی نژاد با ارائه آمار خوب و قابل قبول در عرصههای مختلف و همچنین انجام اقدامات عمرانی و زیرساختی طی هشت سال توانست عملکرد درستی را از خود ارائه دهد.
باهنر ادامه داد: مقایسه اعداد و ارقام در گزارش ارائه شده از سوی احمدی نژاد را باید در فرصت های مناسب، نه به قصد انتقام جویی، بلکه برای شناخت راه آینده، بتوانیم انجام دهیم.
تشکیل حزب فراگیر از آرزوهای قدیمی ماست
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تشکیل حزب فراگیر از سوی اصولگرایان گفت: تشکیل حزب فراگیر از آرزوهای قدیمی ماست که این را مختص به جبهه اصولگرایان نمیدانیم، بلکه نظام مردم سالاری دینی ما به تشکیل چنین احزاب فراگیری نیاز دارد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: آمارهای دقیقی داریم مبنی بر اینکه اکنون در کشور بیش از 200 گروه و جریان سیاسی از وزارت کشور مجوز گرفتهاند، بنابراین نظام مردم سالارانه دینی ما میتواند ضابطهمندی خود را با احزاب قدرتمند توسعه بخشد.
باهنر با بیان اینکه این اقدام با تاکیدات جدی از سوی آقایان هاشمی، لاریجانی و عارف نیز همراه بوده است، اظهار داشت: در هشت سالی که پیش رو داریم میتوانیم این اقدامات را انجام دهیم و این فرصت خوبی است تا تشکیل چند حزب ضابطهمند را در این برهه داشته باشیم؛ به رقیبان خود نیز تشکیل چنین اقدامی را توصیه میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: احزاب مختلفی که در کشور فعالیت می کنند آن احزابی نیستند که بتوانند حرف جدی و سنگینی را با آرای 30، 40 درصدی بزنند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به جریان اصولگرایی در کشور گفت: این جریان سیاسی از لایههای مختلفی تشکیل شده و به دو جریان رادیکال و میانه رو تقسیم میشود، اما آنچه مسلم است این است که به 20، 30 حزب هم وزن برسیم که در این خصوص دیگر به آنها سازمانهای حزبی نمی گوییم.
باهنر افزود: بسیاری از احزاب باید از جریانات سیاسی تعاریف مشخص و دقیقی ارائه بدهند تا بر مبنای آن بتوانیم با تدوین اساسنامهها خط و مشی خود را مشخص کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تشکیل حزب فراگیر اصولگرایان را با محوریت خود و لیدر ناطق نوری شروع به کار میکند، گفت: اگر بنده به تنهایی بخواهم تشکیل حزب فراگیر را اعلام کنم، قطعاً سرانجام آن همانند بقیه احزاب در کشور خواهد شد؛ در نتیجه لازمه این کار وجود تفاهم میان احزاب مختلف است تا بتوانیم چهار پنج حزب فراگیر در کشور داشته باشیم.
زمان مراسم تحلیف 13 مرداد خواهد بود
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان آنکه زمان مراسم تحلیف 13 مرداد خواهد بود، گفت: مراسم تنفیذ 12 مرداد انجام میشود که احتمالاً یکشنبه، 13 مرداد مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی برگزار میشود، پس از آن دولت به مدت 10 روز فرصت دارد تا اعضای پیشنهادی خود را معرفی کند که رسیدگی به احراز صلاحیت این کاندیداها زمانی معادل دو یا سه جلسه علنی از ما وقت خواهد گرفت؛ اگر آقای روحانی در این فرصت طلایی پیش از مراسم تنفیذ وزرای خود را انتخاب کرده باشد ما میتوانیم زودتر به احراز صلاحیت کاندیداها بپردازیم که در این صورت 10 روز در وقت قانونی کشور صرفه جویی خواهد شد.
باهنر با بیان آنکه مذاکرات به روند طبیعی خود میان مجلس و دولت در حال صورت گرفتن است، خاطرنشان کرد: روحانی علم رجال خوبی دارد و افراد را به خوبی میشناسد و در این چند وقت، احزاب و جریانهای سیاسی، افراد متفاوتی را به ایشان معرفی کردند؛ این گفت و شنودها به طور طبیعی ادامه دارد و با توجه به شناسنامه کاری و علمی که دارد، افراد را به خوبی میشناسد و بنده هم هیچ فردی را برخلاف درخواست آقای روحانی، برای انتخاب کابینه به وی معرفی نکردهام.
جبهه پیروان تا کنون تغییر ساختاری نداشته است
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جبهه پیروان با تغییرات ساختاری روبرو خواهد شد، اظهار داشت: جبهه پیروان یک حزب نیست، بلکه جبههای است که به دنبال همکاری جریانهای سیاسی تشکیل شده و به دلیل این همکاریها در زمان انتخابات دارای فعالیت پررنگتری بوده و طبیعی است که این جبهه برای تبدیل شدن به حزب در طول زمان نیازمند اصلاحات و تغییراتی است؛ البته تا کنون درباره تغییر ساختار جبهه پیروان اتفاقی رخ نداده است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوال «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر مطرح شدن اخباری درباره گذاشته شدن شروطی برای وزرای پیشنهادی دولت اظهار داشت: داشتن شرایط تحصیلی و اجرایی برای وزرا مسئلهای بود که از سوی یکی از نمایندگان در مجلس مطرح شد و بعید میدانم به صورت علنی به صحن مجلس بیاید؛ البته توصیه ما به رئیس جمهور منتخب این بود که به منظور تصمیمگیری بهتر، شناسنامه کاری و تحصیلاتی افراد پیشنهادی خود را به طور دقیق برای نمایندگان ارسال کند.
مردم در انتخابات 92 به رویکرد اعتدال رای دادند
باهنر در پاسخ به سوال دیگری از «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر ارزیابی وی از نتیجه انتخابات 92 تصریح کرد: متأسفانه مردم ما طی 16 سال گذشته با افراط و تفریط هایی مواجه بودند و در دولتهای قبلی، منهای اقدامات مثبت در تعاملات و وجوه سیاسی شاهد تندروی هایی بودیم؛ اگر چه جهتگیری این تندرویها متفاوت بود، اما در جامعه این مسئله استنباط می شد که تمامی این مسائل دعوا و اختلاف است و در نهایت مردم در این دوره با انتخاب «حجتالاسلام حسن روحانی» به عنوان نماد اعتدال، به این رویکرد روی آوردند.
وی ادامه داد: اینکه رویکرد قبلی شکست خورده را قبول دارم؛ چرا که جامعه و افکار عمومی تمایل خود را به سمت و سوی این رویکرد اعتدالی و تدبیر و حفظ ارزشها و انضباطهای حکومتی نشان داده است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین خاطرنشان کرد: صحبتهای آقای روحانی در انتخابات فقط شعار نبود، بلکه وی ذاتاً انسان معتدلی است و همواره تلاش داشته که از نیروهای توانمند برای پیشبرد اهدافش در جامعه استفاده کند.
دولت سهامی عام از همه جناحها نخواهد بود
باهنر در ارزیابی دولت فراجناحی دولت روحانی خاطرنشان کرد: دولت سهامی عام از همه جناحها نخواهد بود، بلکه استفاده فراجناحی به این معناست که از همه جریانها در کابینه استفاده شود، اما شاخصهای که این افراد باید داشته باشند، آن است که منافع ملی خود را به منافع حزبی ترجیح دهند، بنابراین نگرانیای وجود نخواهد داشت و هیچ منعی برای فعالیت افراد از هر جناح و حزبی در دولت و حکومت وجود ندارد، اما تصورم این است که حجتالاسلام روحانی از افراد رادیکال جریانهای مختلف استفاده نمیکند.
اگر دولت موفق به کاهش تورم نشود در باقی امور نیز موفق نخو اهد شد
وی به مسائل اقتصادی و حل مشکلات آن از سوی دولت منتخب اشاره کرد و گفت: برخی مسائل در مدت زمان کوتاه حل شدنی است، اما برخی از آنها نیازمند زمان است و تحولات اخیر نشان داده که گرانیها ریشه روانی، فرهنگی و اجتماعی دارد و چنانچه در این قضیه به ثبات لازم در تصمیمگیری برسیم، قطعاً مسیر تصمیمات دولت کاملاً روشن بوده و مسائل داخلی و اقتصادی با مدیریت کامل حل خواهد شد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: اگر دولت قادر به کنترل تورم نباشد در خیلی از مسائل شکست خواهد خورد، اما در نهایت ممکن است تورم موجود در کشور با تلاش دولت به 20 درصد برسد و باید اذعان داشت که تورم منفی در هیچ کجای دنیا رخ نمیدهد و این گونه تورم در یخبندان اقتصادی اتفاق میافتد؛ این در حالی است که جامعه نیازمند تحرک و پویایی است.
باهنر درباره پیش بینی خود از حل مسائل هستهای و سیاست خارجی ایران از سوی دولت منتخب خاطرنشان کرد: پیشبینی چنین مسئلهای امری بسیار سخت است، اما در سیاست خارجی سه جمله بیشتر نداریم و آن این است که از حق غنیسازی خود صرف نظر نمیکنیم، از فرآورده های علمی و دستاوردهای هستهای استفاده غیر صلحآمیز نمی کنیم و در نهایت طرفهای مدعی با پذیرش شروط ما خدشهای به فعالیتهای ما وارد نکنند و ما اجازه هر گونه آزمایش و بازدید را به آنها خواهیم داد.
وی به رویکرد 1+5 اشاره کرد و بیان داشت: رعایت نظم بینالملل و حقوق بینالملل از جمله مسائلی است که از تیپ افرادی همچون روحانی برمیآید، اما آیا آنها حاضر هستند به گونهای مثبت در قبال مسائل هستهای ایران پیش بروند؟ در این میان معتقدیم که اگر پرونده هستهای ما از شورای امنیت خارج شده و به آژانس برگردد، رویه بهتری صورت خواهد گرفت.
احتمال زیاد میدهم که سران فتنه از عملکرد خود پشیمان هستند
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی در خصوص صیانت از آرا در این انتخابات و اثبات سلامت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: امکان تقلب معنادار در ساختار انتخاباتی وجود ندارد، ولی متأسفانه برخی به دلیل هوای نفسانی و خودخواهیهای خود، در سال 88 ضرر و زیانهای زیادی را به جامعه و نظام وارد کردند.
باهنر ادامه داد: به احتمال زیاد کسانی که سردمدار این قضیه بودند، اگر وجدان و اعتقادات ملی داشته باشند، از عملکرد خود پشیمان هستند؛ البته خواهشم این است که کسانی که در این مسئله دخیل هستند، اگر چنانچه خواستند به اشتباه خود اقرار کنند، به طور مدام به آنها نگوییم که تو همانی بودی که در سال 88 فلان کار را انجام دادی.
وی از رسانهها درخواست کرد اگر کسی به اشتباه خود معترف شد، در موضع رد آن نباشند، البته این امر شجاعتی را میطلبد که افراد آن را ندارند، اما شاید آنها هم بخواهند جبران کنند و باید در این زمینه به آنها کمک کنیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: ما باید به دنبال این باشیم که فتنه گران اشتباهات خود را جبران کنند، البته در مدت این چهار سال شاهد بودیم که برخی با شجاعت و آزادگی کامل به اشتباهات خود معترف بودند، اما برخی قصد ندارند که به این مسئله اقرار کنند، ولی در نهایت ما به آنها فرصت و موقعیت میدهیم تا شاید اشتباهات گذشته خود را جبران کنند.
روحانی با روسای جمهور گذشته جلسات مشترک داشته باشد
باهنر در پایان به جلسهای مشترک میان رئیسجمهور منتخب و روسایجمهور سابق اشاره و خاطرنشان کرد: اگر چنانچه روسای جمهور سابق دور یکدیگر جمع شوند و با یکدیگر مشورت کنند، اقدامی بسیار مثبتی است و من به رئیسجمهور منتخب پیشنهاد می کنم که پایه گذار چنین جلسهای باشد تا بتواند برای پیشبرد اهداف خود از نظرات روسای سابق بهره بگیرد.