کد خبر:۲۵۰۶۹۴
علی نصیریان در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

باید پایه‌های هنر تئاتر را در کشور ‌مستحکم کنیم

کسانی همانند دکتر ناظرزاده که سال‌های سال در عرصه پژوهشی و دانشگاهی فعالیت داشتند، موجب تحکیم پایه‌های هنر تئاتر در سرزمین‌مان بوده‌اند.

علی نصیریان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه همواره افرادی بوده و هستند که در عرصه دانشگاهی، آموزش و پژوهش هنر تئاتر تأثیری بسزا داشته‌اند، گفت: تلاش‌ این عده برای تحکیم بستر و پایه‌ این هنر و خدمت‌رسانی‌شان در این عرصه سبب شده تا فرصت نکنند در حوزه اجرایی تئاتر هم فعالیتی مستقیم داشته باشند، به همین دلیل بزرگان این عرصه‌ها شاید میان مخاطبان عام چندان شناخته شده نیستند و به آن‌ها پرداخته نشده است.

 

پیشکسوت عرصه نمایش کشور افزود: کسانی همانند دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی که سال‌های سال در عرصه پژوهشی و دانشگاهی این عرصه فعالیت داشتند، موجب تحکیم پایه‌های هنر تئاتر در سرزمین‌مان بوده و آن ‌را مستحکم کرده‌اند.

 

وی در خصوص تاثیرگذاری فرهاد ناظرزاده کرمانی گفت: به نظر من تالیفات و آموزش‌های دکتر ناظرزاده کرمانی در دانشگاه کار تاثیرگذاری بوده است؛ چون ایشان تالیفاتی دارند و در دانشگاه تدریس می‌کنند و شاگردانی که دست‌پرورده وی هستند توانسته اند از اطلاعات او برخوردار شوند؛ بی‌شک تأثیری که از حضور و آموزه‌های ایشان گرفته‌اند در آینده تئاتر ایران مؤثر است.

 

نصیریان با تاکید بر اینکه مخاطبین تئاتر در واقع فقط تئاتر می‌بینند و با حوزه تعلیم و تعلم تئاتر و کتب تخصصی آن برخوردی ندارند، گفت: دکتر ناظرزاده یک پژوهشگر و استاد دانشگاه است و در تمام دنیا، حیطه کاری یک استاد دانشگاه یا پرفسور با یک کارگردان یا بازیگر متفاوت است؛ ما نباید توقع داشته باشیم که یک استاد دانشگاه لزوماً کارگردان یا بازیگر باشد و اتفاقاً کارگردان خوبی هم باشد.

 

رئیس گروه تئاتر مردم افزود: شاید یکی از دلایلی که بزرگانی چون ناظرزاده در میان مخاطبان عام چندان شناخته شده نیستند همین است که آن‌ها به عنوان کارگردان یا بازیگر کار اجرایی نداشته‌اند.

 

وی افزود: از نظر من این دو حرفه و بحث‌های مربوط به آن‌ها کاملاً قابل تفکیک است؛ مخاطبان بزرگانی چون ناظرزاده و دیگر استادان و پژوهشگران عرصه تئاتر، اغلب طبقه دانشجو هستند؛ طبقه‌ای که به دانشگاه می‌روند و تصمیم دارند به صورت آکادمیک تئاتر بیاموزند، می‌خواهند ریشه‌ای تئاتری داشته باشند و در تئاتر ماندگار شوند. این افراد بی‌شک فرهاد ناظرزاده کرمانی را می‌شناسند و باید بشناسند، اما اگر بخواهیم از نگاه عام این موضوع را بررسی کنیم، طبیعی است که مخاطبان سطحی‌تر تئاتر خیلی با ایشان آشنا نباشند و از تأثیرگذاری غیرقابل انکار وی در حوزه تئاتر بی‌اطلاع باشند.

 

نصیریان در پاسخ به این سوال که آیا به اندازه کافی به افرادی مانند ناظرزاده کرمانی توجه شده است، گفت:‌ تا آن‌جایی که من می‌دانم ایشان در میان چهره‌های ماندگار حضور داشتند. شاید می‌شد بیش‌تر به چهره‌هایی چون ایشان پرداخت.

 

این پیشکسوت عرصه تئاتر در پاسخ به این سوال که برای حفظ جایگاه این بزرگان چه کارهایی باید انجام داد، گفت: شاید اگر آموزه‌هایشان را ثبت کنیم کار مفیدی باشد؛ کتاب‌هایشان را چاپ کنیم و در مراسم ها، مناسبت ها و جشنواره‌های مختلف از حضورشان بهره ببریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار