میکائیل دیانی، قائم مقام سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی مستقل دانشجویی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مبنای شکلگیری نظام جمهوری اسلامی را مبتنی بر دو قاعده جمهوریت و اسلامیت دانست و گفت: در تأسیس یک حکومت اسلامی دو عنصر امت و امام نقش عمدهای داشتند که نقش رهبران دینی به عنوان هدایت کننده جریان و نقش مردم به عنوان بدنه اجتماعی فعال در عرصه سیاست، موجب شکلگیری رابطه امام امت از ابتدای نهضت جمهوری اسلامی تا تثبیت آن در امروز که شاهد اقتدار کامل نظام هستیم موجب شکل گیری شده است.
وی با بیان آنکه مردم با حضور خود در عرصههای مختلف نظیر انتخابات، پشتیبان نظام بودهاند، اظهار داشت: حضور مردم در پای صندوقهای رأی، رأی آنان به ساز و کار جمهوری اسلامی و پذیرش مشروعیت نظام که در رأس آن ولایت فقیه قرار دارد، بوده است.
قائم مقام سیاسی اتحادیه مستقل با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی در دورههای مختلف شاهد وقایع مختلفی بوده است، خاطرنشان کرد: کشور ما هر ده سال دارای یک تنش سیاسی بوده است برای مثال دشمن در سال 78 قضایای تیر 78 را رقم زد که کلیه دشمنان دست به دست هم دادند و برخی معاندین نظام نیز به همراه غفلت برخی عناصر داخلی سعی داشتند تا جمهوریت نظام را زیر سئوال ببرند اما آنچه در 18 تیر موجب آگاهی بخشی مردم شد سخنان رهبر بود که مردم نیز در حمایت از بیانات ایشان راهپیمایی کردند و حماسهای را رقم زدند که نشاندهنده پیوند امام و امت بود.
وی ادامه داد: دشمنان در سال 88 نیز سعی داشتند جمهوری نظام را زیر سئوال ببرند که در این امر شاهد بودیم اولین فردی که با فرامین خود به آگاه سازی مزدم پرداخت رهبر بود که این امر با تیزبینی و درایت هوشمندانه مردم حماسه 9 دی را رقم زد.
دیانی با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر زنده نگه داشتن حماسه 9 دی گفت: یکی از کسانی که در 23 تیر 78 با سخنرانی خود نقش اصلی را برعهده داشت، حجت الاسلام روحانی بود که برخی جریانهای سیاسی قصد دارند وی را مصادره به نفع کنند در حالی که بازنگری تاریخ، روشنگر مسائل است.
قائم مقام سیاسی با بیان اینکه نقش روحانی در 23 تیر، نقش حیاتی بود، گفت: سخنرانی که 23 تیر توسط روحانی ایراد شد نشان دهنده آن است که وی فردی مستقل است و با رویکرد معتدل خود در جهت پاسخگویی به مطالبات مردم و نه مطالبات جریان و گروه سیاسی خاص عمل می کند.
وی واژه اعتدال را مصداق آیه اشداء علی الکفار و رحماء بینهم دانست و تصریح کرد: مصداق اعتدال برمبنای این آیه تبیین میشود به این معنی که باید در برابر دشمنان ایستاد و در برابر دوستان مشی اعتدال را پیش گرفت همانطور که رهبر نیز بر آن تأکید کردند، مسیر اعتدال حرکت در مسیر عدالت است.
دیانی رفتار روحانی در 23 تیر 78 را مصداق اعتدال دانست و گفت: آن روز روحانی آشوبگران را با لفظ اوباش خطاب کرد و با مواضع نشان داد در برابر دشمنان نظام مرزبندی مشخصی دارد و در برابر دوستان به خوبی با تعامل برخورد میکند و اگر بتوانند جایگاه خود را با مدیریت درست در مدیریت قوه مجریه انجام دهند، در همه امور موفق خواهند بود.