به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به نامگذاری ماههای سال به موضوعات مهم پدافند غیرعامل اظهار داشت: 12 موضوع مهم پدافند غیرعامل را انتخاب کردیم و هر ماه را به یکی از آنها اختصاص داریم که ماه اول، ماه برنامهریزی و طراحی بود و طی جلساتی سند بالادستی پدافند غیرعامل را بازنگری کردیم و برای 19 حوزه دیگر در حوزه پدافند غیرعامل سند تهیه کردیم که این کار همچنان ادامه دارد تا برنامه جامع 5 ساله پدافند غیرعامل را داشته باشیم که بخش زیادی از آن تدوین شده و بخش دیگری هم در حال تدوین است.
وی افزود: ماه دوم، ماه پدافند زیستی بود. در این ماه قرارگاه زیستی کشور به صورت رسمی تاسیس شد و سند پدافند غیرعامل زیستی کشور را با مشارکت 27 دستگاه تهیه کردیم که به تصویب رسید و ابلاغ شد.
جلالی ادامه داد: قرارگاههای پدافند زیستی استانی را نیز به مسئولیت استاندار و دبیری مسئول پدافند غیرعامل استان راهاندازی کردیم و در برخی از استانها هم مانوری در این راستا برگزار کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه تصریح کرد: ماه سوم ماه پدافند پرتوی یعنی هستهای و انرژی بود که به دلیل همزمانی با انتخابات اصلا طرح نشد و با توجه به اینکه به دلیل انتخابات در تیرماه نتوانستیم به موضوع هسته ای و پرتوی بپردازیم طی 20 روز بین ماه پنجم و ششم به این موضوع میپردازیم و مانور آلودگی هستهای و تهدیدات این حوزه را خواهیم داشت تا آمادگیهای خودمان را بالا ببریم.
وی با بیان اینکه پدافند سایبری موضوع ماه چهارم است، آن را یکی از موضوعات جدی کشور دانست و ادامه داد: ماه پنجم، ماه اقتصاد مقاومتی است و در مردادماه به آن میپردازیم. همچنین به موضوع پدافند در حوزههای مهندسی و فنی در شهریور ماه خواهیم پرداخت.
جلالی در ادامه با اشاره به بازگشایی مدارس در مهرماه، اظهار داشت: در این ماه به بحث آموزش و فرهنگسازی میپردازیم که در مدارس موضوعات مرتبط با پدافند غیر عامل مطرح میشود. پدافند غیرعامل و آمادگی ملی موضوع ماه هشتم است که در آن مجموعهای از رزمایشها را دنبال میکنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: یک ماه امسال را اختصاص دادهایم به رزمایشها و مانورهای حوزه پدافند غیر عامل که قرار است در آن 4-5 هزار مانور برگزار شود در تک تک مدارس تا تک تک کارخانهها.
وی خاطرنشان کرد: در این رزمایشها هر کارخانهای را در شرایط اضطراری قرار میدهیم و به آنها برنامه میدهیم تا ببینیم آمادگی آنها در مواقع بحران بر چه میزان است. برگزاری این مانورها آمادگی ما را در شرایط بحران بالا میبرد.
منبع:فارس