به گزارش گروه اقتصادی«خبرگزاری دانشجو»به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علی اکبر لبافی افزود: برای سال گذشته مبلغ 47 هزار میلیارد تومان توان بانکی از سوی بانک مرکزی برآورد شده بود که ابلاغ نیز شد و برای امسال نیز رقم حدود 43 هزارمیلیارد تومان از طریق بانکهای دولتی برنامه ریزی شد است.
بانک مرکزی پاسخ دهد
لبافی با تاکید براینکه ارقام ذکرشده بر اساس توان بانکها توسط بانک مرکزی برنامه ریزی شده است، افزود: حال باید بانک مرکزی پاسخ بدهد که از رقم مصوب شده در سال گذشته چه میزان به طرحهای اشتغالزایی پرداخت شد.
وی با اشاره به بانکهای خصوصی گفت: سهمی نیز برای بانکهای خصوصی به میزان هفت هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و از سویی، صندوق توسعه ملی نیز اعلام کرده از طرحهای کشاورزی، صنعتی و اشتغالزایی به صورت ارائه تسهیلات ارزی و ریالی به میزان 10 هزار میلیارد تومان حمایت می کند.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: علاوه بر موارد یادشده، پنج هزار میلیارد تومان نیز در برنامه قرار دارد که هنوز قطعی نشده و ما به دنبال آن هستیم. 10 درصد از این رقم سهم بهزیستی خواهد بود و 20 درصد نیز برای کمیته امداد در نظر گرفته می شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اعتبار 43 هزارمیلیارد تومانی ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی به بانکهای دولتی به معنای این نیست که هم اکنون بانکها می توانند این میزان تسهیلات را پرداخت کنند، افزود: بانک مرکزی با رعایت منابع و مصارف شبکه بانکی بررسی و این رقم را برای تصویب اعلام کرد.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،افزود: سیستم بانکی کشور پیچیده و قفل است و ما انتظار داشتیم با وجود تحریمها سیستم بانکی قفلها را باز می کرد و تسهیلات دهی بهتری انجام می شد.مسئولان حوزه کار به عملکرد سیستم بانکی در نحوه ارائه تسهیلات به طرحهای اشتغالزایی انتقاد دارند.
لبافی با بیان اینکه در زمینه ایجاد اشتغال از سوی کمیته امداد کارگروه های استانی با مسئولیت کمیته امداد در سراسر کشور تشکیل شده است، گفت: کمیته امداد درباره اقدامات صورت گرفته برای اشتغالزایی در شهرهای زیر 20 هزارنفر و روستاهای کشور ازشبکه بانکی کشور درخواست تسهیلات خواهد کرد.
معاون وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در قانون تکالیفی برای پرداخت تسهیلات به مشاغل خانگی معین شده است با این حال بانک مرکزی می گوید پنج هزارمیلیارد تومان اعتبار در شبکه بانکی برای پرداخت به صورت قرض الحسنه وجود دارد.
وی بیان داشت: به دلیل نیاز به تخصیص منابعی در بخشهای ازدواج، کمیته امداد و بهزیستی در تلاش هستیم تا با رایزنی با بانک مرکزی مبلغ تسهیلات قرض الحسنه را به هفت هزارمیلیارد تومان برسانیم.
به گفته لبافی، برای سال جاری سه هزار میلیارد تومان منابع به طرح های خوداشتغالی، خرد و مشاغل خانگی اختصاص خواهد یافت.