کد خبر:۲۸۵۲۹۲
معاون پژوهشی استانداری خراسان رضوی:

محفوظات آکادمیک نمی‌تواند تضمین کننده آینده شغلی جوانان باشد/ 3میلیون بیکار داریم

معاون پژوهشی استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: انتخاب دانش و محفوظات آکادمیک نمی‌تواند تضمین کننده آینده شغلی جوانان باشد.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ارکانی امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال که به همت دانشگاه جامع علمی و کاربردی خراسان رضوی در هتل پردیسان مشهد برگزار شد با اشاره به این‌که نتیجه کارآفرینی شور و اشتغال‌زایی است بیان کرد: امروز کشور با بحران بیکاری مواجه است؛ به خصوص این بیکاری در میان قشر تحصیل کرده بسیار بیشتر است تا آن‌جا که آمار نرخ بیکاری در میان فارغ‌التحصیلان چند برابر افراد غیر دانشگاهی است.


وجود سه میلیون بیکار در کشور


وی با اشاره به این‌که آمار نرخ بیکاری در کشور سه میلیون نفر است تصریح کرد: یکی از الزامات توسعه، کارآفرینی و مهارت آموزی است که باید به این امر توجه بسیاری شود.


معاون پژوهشی استانداری استان تاکید کرد: انتخاب دانش و محضوظات آکادمیک نمی‌تواند تضمین کننده آینده شغلی جوانان باشد. در همه کشورهای توسعه یافته دنیا همپای نظام آموزش‌های نظری، نظام مهارتی هم پیش رفته و این کشورها متناسب با نیاز بازار کار به سمت تربیت تکنسین رفته‌اند.


اردکانی با بیان این‌که در این راستا تا کنون غفلت شده است خاطرنشان کرد: اما در سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلف برنامه ریزی شده، از جمله دانشگاه جامعه علمی-کاربردی هدف‌گیری خود را معطوف به فارغ‌التحصیلان کرده است به صورتی که این فارغ‌التحصلان بتوانند به سرعت جذب بازار کار شوند.


تولید ثروت و افزایش ارزش افزوده را عامل پیشرفت کشور


وی تولید ثروت و افزایش ارزش افزوده را عامل پیشرفت کشور دانست و ابراز داشت: آنچه تولید ثروت می‌کند تبدیل علم به عمل است بنابراین باید بتوانیم تولید ثروت کنیم تا چرخ‌های اقتصادی کشور بیش از پیش بچرخد.


ارکانی با بیان این‌که دانشگاه علمی-کاربردی درصدد پیاده کردن چنین فضایی در محیط آموزشی خود است ادامه داد: در برخی رشته‌های علمی-کاربردی به محض اتمام دوره‌های آموزشی تا حدود 75 درصد مهارت دیده‌ها جذب بازار کار می‌شوند که در هیچ یک از رشته‌های دانشگاهی این‌گونه نیست.


معاون پژوهشی استانداری خراسان رضوی یکی از راه‌کارهای رسیدن به این مرحله را برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی دانست خاطرنشان کرد: در چنین نمایشگاه‌هایی دانشجویان می‌توانند دستاوردهای خود در رشته‌های مختلف به نمایش بگذارند تا صاحبان صنایع بتوانند با آنان ارتباط برقرار کنند.


وی با بیان این‌که باید بتوانیم از ظرفیت‌های بازار استان استفاده و نیروهای ارزشمند تربیت کنیم گفت: تعاریف گوناگونی در خصوص کار آفرینی وجود دارد و آنچه که فصل مشترک در تعریف کارآفرینی است بحث مردمی شدن اقتصاد و ایجاد بسترهای فعال برای  ایجاد خلاقیت‌های فرهنگی و اجتماعی است که شاخصه اصلی تعریف کارآفرینی می‌باشد.


اردکانی نقطه آغازین یک کارآفرین را آرمانگرایی و درک صحیح و داشتن یک تصویر خلاقانه و واقع بینانه از آینده دانست و تصریح کرد: آنچه امروز کشور به آن نیاز دارد همین واژه کارآفرینی است. کارآفرینی در سالهای اخیر برای کشور جدی و مهم شده به طوری که رهبری در دیدار با کارآفرینان کشور به مباحث بسیار مهمی در این راستا اشاره کرده اند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار