به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره اینکه حماس مواضع درستی در قبال سوریه نداشته است و همین امر باعث اختلاف حماس با ایران شده و اخبار حاکی از آن است که حماس درپی اتفاقات اخیر خواهان بازگشت به سمت ایران دارد، گفت: در طی دو سال گذشته موضوع سوریه و فتنه ای که در این کشور شروع شد بعضی از دوستان ما را در منطقه دچار اشتباه کرد و آنها از نقش رژیم صهیونیستی و کشورهای صهیونیستی و آمریکا در فتنه سوریه غفلت کردند.
وی افزود: تحولاتی که در چند هفته اخیر رخ داد، ذهن ها را یاری و مسائل را روشن تر کرد، روابط ما با حماس همواره روابط خوبی بوده و ما حماس را به عنوان یک عضو مقاومت با رژیم صهیونیستی همواره به رسمیت شناخته ایم و علیرغم فراز و نشیب ها این روابط ادامه پیدا کرده است.
عراقچی گفت: بعضی از مسائل ممکن است سوءتفاهم هایی ایجاد کند که در حال رفع شدن است، تماس ها بیشتر شده و علائق دو طرف برای حفظ ارتباط مستحکم تر شده است.
عراقچی در پاسخ به سوال دیگری در این باره که یکی از نمایندگان مجلس گفته است در مکه توسط افراد ناشناس مورد ضرب و شتم قرار گرفته اظهار داشت: سفارت ما در ریاض در تماس نزدیک با مقامات سیاسی و امنیتی عربستان است.
وی افزود: متاسفانه یکی از نمایندگان در زمان حج مورد ضرب و شتم قرار گرفته که از نظر ما مورد قبول نیست و عربستان را مسئول امنیت حجاج می دانیم. این اتفاق مسئولیت دولت عربستان را سنگین تر می کند.
عراقچی در پاسخ به سوالی در خصوص گمانه زنی ها درباره تیم جدید هسته ای ایران گفت: هیچ گمانه زنی را نمی توان تایید کرد. همه ما منتظر هستیم که جناب آقای روحانی مسئولیت خود را آغاز کند و از بعد از 12 مرداد که مراسم تنفیذ و 13 مرداد که مراسم تحلیف است همزمان با انتخاب اعضای هیئت دولت این مسئله نیز روشن شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره پناهجویان ایرانی در استرالیا و این که آیا در آشوب نائورا پناهجویان ایرانی نیز صدمه دیده اند اظهار داشت: در خصوص موضوع استرالیا یک داستان طولانی و غم انگیز وجود دارد. متاسفانه ظرف سال های گذشته با این پدیده مواجه بوده ایم که تعدادی از هم وطنان ما در سن نوجوانی فریب گروه های قاچاقچی را خورده و به امید امکانات بهتر به سمت استرالیا حرکت کردند و ورود غیرقانونی داشتند.
وی افزود: قاچاقچی با مبالغ هنگفت آنها را از مسیرهای مختلف حرکت می دهند که یکی از این مسیرها اندونزی است. این قبیل افراد را سوار کشتی هایی می کنند که اصلا مناسب نیست یا گرفتار امواج دریا می شوند که به دلیل فرسوده بودن کشتی ها و سوار شدن بیش از ظرفیت غرق می شوند. دولت اندونزی و استرالیا تمام تلاش خود را تا کنون برای نجات این افراد صورت داده اند اما با غرق تعداد زیادی از آن ها مواجه بوده ایم و حتی در مواردی جنازه ها هم پیدا نشده است.
وی افزود: حالت دیگر این است که این افراد به استرالیا برسند که این اول ماجرا است. آن ها در پناهگاه پناهجویان نگهداری می شوند و اخیرا نیز به جزایری فرستاده می شوند که در آنجا کاملا فراموش می شوند.
عراقچی گفت: در نائورا نیز تعدادی از همین پناهجویان ایرانی و غیرایرانی در اثر ماندن بسیار زیاد در آنجا دست به شورش زدند. از این که دقیقا چه تعداد مجروح و کشته شده باشند و یا چه تعداد از این افراد ایرانی بودند خبر دقیقی نداریم اما مجموعه این تحول و حرکت دردسری برای ما، دولت اندونزی و استرالیا است.
وی ادامه داد: چندین دور مذاکرات دو جانبه بین سه کشور وجود داشته است. دولت اندونزی اخیرا اقدام به لغو ارائه ویزا در فرودگاه ها کرد که در همین راستا بود و امیدواریم نهادهای داخلی کشور از جمله رسانه ها کمک کنند که اطلاع رسانی دقیق تر نسبت به افرادی که فریب این قاچاقچی را می خورند صورت گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت دیپلمات سعودی که با شهروند ایرانی تصادف کرده بود، گفت: از رسانه ها خواهش می کنم این موضوع را خیلی سیاسی نکنند، سیاسی کردن موضوع کمک به حل آن نمی کند، جرمی مرتکب شده که پیچیدگی هایی دارد، مجرم دیپلمات است نمی توان برخورد کرد مگر اینکه دولت خودش بخواهد، این کار آسانی نیست، مذاکرات با دولت عربستان صورت گرفته، مذاکراتی با خانواده مرحوم نیز صورت گرفته که بتوان از طریق دیه رضایت آنها را جلب کرد، این موضوع زمان می برد، مساله را سیاسی نکنید.
وی درباره اخبار مبنی بر اینکه پرونده هسته ای ایران به وزارت امور خارجه سپرده خواهد شد، بیان کرد: آنچه در چند روز گذشته گفته و شنیده شده مبتنی بر حدس و گمان و تحلیل افراد است، تصمیمی در این خصوص گرفته نشده، البته رئیس جمهور این اختیار را دارند که پیگیری پرونده هسته ای را به هر کسی که تمایل دارند، واگذار کنند.
عراقچی ادامه داد: این صحبت هست که آیا ادامه کار در شورای امنیت خواهد بود یا وزارت امور خارجه؟ البته تصمیمگیری در خصوص پرونده هسته ای در شورای امنیت صورت می گیرد، ولی مذاکرات می تواند توسط دبیرخانه یا وزارت امور خارجه صورت پذیرد. هر کدام مزایایی دارند که تصمیم گیری در این باره با رئیس جمهور است، هنوز زود است و در زمان مقتضی این اقدام صورت می گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که در مراسم تحلیف از آذربایجان در چه سطحی حضور خواهند یافت، گفت: مراسم تحلیف از سوی همه کشورهای منطقه و همسایگان با استقبال مواجه شده و هیات ها در سطح بالا حضور می یابند، اجازه دهید در زمان مقتضی در این باره اطلاع رسانی کنیم.
وی درباره بسته شدن کلینیک کمیته امداد در آذربایجان بیان کرد: بسته شدن کلینیک کمیته امداد یک بحث فنی دارد و ربطی به ماه مبارک رمضان ندارد، دولت آذربایجان استانداردهای جدیدی برای کلینیک ها معرفی کرده که کلینیک ها ناچارند خودشان را با این استانداردها هماهنگ کنند. قرار است هیاتی از هلال احمر برای بررسی مساله به آذربایجان بروند، از نظر ما موضوع کاملا فنی است.
خبرگزاری فرانسه پرسید نوه ولیعهد انگلیس روز گذشته به دنیا آمد واکنش وزارت خارجه ایران چیست و آیا از این مسئله به عنوان راهکاری برای از سرگیری روابط قطع شده ایران و انگلیس استفاده می شود؟، که عراقچی پاسخ داد: خدمت ملکه و ولیعهد انگلیس تبریک عرض می کنم، ظاهرا این فرزند سومین نفر در لیست رسیدن به سلطنت در انگلیس هستند، فکر نمی کنم بتواند نقشی در روابط داشته باشد، ابعاد روابط ایران و انگلیس بسیار بزرگتر و پیچیده تر از این قبیل مسائل است.