به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سید عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که اخوان المسلمین آزادی مرسی را پیش شرط خود برای خروج از بحران کنونی عنوان کرده است، اظهار داشت: در خصوص تحولات مصر مواضع خود را قبلاً روشن بیان کردیم و خواهان اتحاد ملی و انسجام در این کشور هستیم.
وی افزود: امیدواریم با درایت رهبران مصر و اخوان المسلمین گفت و گو های بین طرف های مختلف منتج به نتیجه شود و شاهد ثبات و آرامش به کشور مصر باشیم که نقش مهمی را در موضوعات منطقه ای ایفا می کند.
عراقچی با اشاره به گفت و گوی تلفنی صالحی با وزیر امور خارجه مصر بیان کرد: در این گفت و گوی تلفنی دکتر صالحی بر انسجام مصر تاکید کرده و این که بتوانیم در مشورت های خود در مسائل منطقه ای به خصوص سوریه گفت و گو ها را با مصر ادامه دهیم که این موضوع مورد استقبال وزیر خارجه مصر بوده است.
عراقچی در پاسخ به سوالی در این باره که روند بازدید از تاسیسات هسته ای دستخوش تغییر شده و آیا توافق جدیدی بین ایران و آژانس صورت گرفته است اظهار داشت: هیچ توافق جدیدی با آژانس صورت نگرفته مذاکراتی در چارچوب همکاری های جدید شروع شده که هنوز به سر انجام نرسیده است ما در قالب تعهدات پادمانی آماده همکاری با آژانس هستیم و به همکاری ها فراتر از چارچوب اعتقادی نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که موضع وزارت امور خارجه در مورد قرار دادن حزب الله در لیست تروریستی از طرف اتحادیه اروپا چیست گفت: اقدام اتحادیه اروپا درباره قراردادن نام شاخه نظامی حزب الله در لیست گروه های تروریستی یک اقدام یک جانبه گرایانه بود. دکتر صالحی نیز در این باره موضع گیری کرده اند.
وی افزود: حزب الله بخشی از ساختار سیاسی لبنان است و در عرصه سیاسی و اجتماعی لبنان مورد پذیرش و احترام مردم این کشور و جهان اسلام است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: مقاومت مشروع حزب الله در مقابل رژیم صهیونیستی همواره توسط مردم لبنان منطقه و جهان اسلام ارج گذاشته شده و قراردادن نام این گروه در لیست گروه های تروریستی یک اقدام نسنجیده و عجیب از سوی اتحادیه اروپا بوده است و اگر در زمان جنگ جهانی اتحادیه اروپا وجود داشت گروه های مبارز با فاشیست را نیز در لیست گروه های تروریستی قرار می داد. این اقدام به همان اندازه عجیب است.
عراقچی ادامه داد: این اقدام اتحادیه اروپا به هیچ وجه در مبارزه حق طلبانه حزب الله اشکال ایجاد نمی کند و اقدامی که اتحادیه اروپا در جهت منافع رژیم صهیونیستی انجام داده تنها منجر به پیچیده تر شدن مسائل منطقه می شود و به هیچ وجه کمکی به آرامش بحران در سوریه و مصر نخواهد کرد و امیدواریم اتحادیه اروپا در این مسیر تجدید نظر کند.
خبرنگاری درباره اقدام کنگره آمریکا در خصوص عدم اجرای تحریم های جدید بر علیه ایران سوال کرد و عراقچی پاسخ داد: این مسئله در کنگره آمریکا همزمان با نامه ای شد که تعدادی از اعضای کنگره برای تعامل بهتر با ایران نوشتند. آن نامه و این اقدام علائمی از حرکت سیاست در آمریکا به سمت عقلانیت و واقع بینی بیشتر است.
وی ادامه داد: مردم آمریکا هزینه اقدامات و سیاست های مخرب دولت و گرایشات تندرو کنگره آمریکا را به کرات پرداخته اند و خواهان تغییر در سیاست های آمریکا بوده اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: همواره گفته ایم که ملاک و معیار ما گفتار و سخنان زیبا نیست بلکه تغییر در رفتار و رویکردها است. اگر این حرکت با اقدام عملی در جهت جبران سیاست های گذشته و تصحیح مسیر فعلی صورت بگیرد می تواند در راستای کاهش تنش ها و شروع فضای جدید کمک کند.
عراقچی در پاسخ به سوال دیگری در این باره که یکی از نمایندگان مجلس گفته است در مکه توسط افراد ناشناس مورد ضرب و شتم قرار گرفته اظهار داشت: سفارت ما در ریاض در تماس نزدیک با مقامات سیاسی و امنیتی عربستان است.
وی افزود: متاسفانه یکی از نمایندگان در زمان حج مورد ضرب و شتم قرار گرفته که از نظر ما مورد قبول نیست و عربستان را مسئول امنیت حجاج می دانیم. این اتفاق مسئولیت دولت عربستان را سنگین تر می کند.
عراقچی در پاسخ به سوالی در خصوص گمانه زنی ها درباره تیم جدید هسته ای ایران گفت: هیچ گمانه زنی را نمی توان تایید کرد. همه ما منتظر هستیم که جناب آقای روحانی مسئولیت خود را آغاز کند و از بعد از 12 مرداد که مراسم تنفیذ و 13 مرداد که مراسم تحلیف است همزمان با انتخاب اعضای هیئت دولت این مسئله نیز روشن شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره پناهجویان ایرانی در استرالیا و این که آیا در آشوب نائورا پناهجویان ایرانی نیز صدمه دیده اند اظهار داشت: در خصوص موضوع استرالیا یک داستان طولانی و غم انگیز وجود دارد. متاسفانه ظرف سال های گذشته با این پدیده مواجه بوده ایم که تعدادی از هم وطنان ما در سن نوجوانی فریب گروه های قاچاقچی را خورده و به امید امکانات بهتر به سمت استرالیا حرکت کردند و ورود غیرقانونی داشتند.
وی افزود: قاچاقچی با مبالغ هنگفت آنها را از مسیرهای مختلف حرکت می دهند که یکی از این مسیرها اندونزی است. این قبیل افراد را سوار کشتی هایی می کنند که اصلا مناسب نیست یا گرفتار امواج دریا می شوند که به دلیل فرسوده بودن کشتی ها و سوار شدن بیش از ظرفیت غرق می شوند. دولت اندونزی و استرالیا تمام تلاش خود را تا کنون برای نجات این افراد صورت داده اند اما با غرق تعداد زیادی از آن ها مواجه بوده ایم و حتی در مواردی جنازه ها هم پیدا نشده است.
وی افزود: حالت دیگر این است که این افراد به استرالیا برسند که این اول ماجرا است. آن ها در پناهگاه پناهجویان نگهداری می شوند و اخیرا نیز به جزایری فرستاده می شوند که در آنجا کاملا فراموش می شوند.
عراقچی گفت: در نائورا نیز تعدادی از همین پناهجویان ایرانی و غیرایرانی در اثر ماندن بسیار زیاد در آنجا دست به شورش زدند. از این که دقیقا چه تعداد مجروح و کشته شده باشند و یا چه تعداد از این افراد ایرانی بودند خبر دقیقی نداریم اما مجموعه این تحول و حرکت دردسری برای ما، دولت اندونزی و استرالیا است.
وی ادامه داد: چندین دور مذاکرات دو جانبه بین سه کشور وجود داشته است. دولت اندونزی اخیرا اقدام به لغو ارائه ویزا در فرودگاه ها کرد که در همین راستا بود و امیدواریم نهادهای داخلی کشور از جمله رسانه ها کمک کنند که اطلاع رسانی دقیق تر نسبت به افرادی که فریب این قاچاقچی را می خورند صورت گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت دیپلمات سعودی که با شهروند ایرانی تصادف کرده بود، گفت: از رسانه ها خواهش می کنم این موضوع را خیلی سیاسی نکنند، سیاسی کردن موضوع کمک به حل آن نمی کند، جرمی مرتکب شده که پیچیدگی هایی دارد، مجرم دیپلمات است نمی توان برخورد کرد مگر اینکه دولت خودش بخواهد، این کار آسانی نیست، مذاکرات با دولت عربستان صورت گرفته، مذاکراتی با خانواده مرحوم نیز صورت گرفته که بتوان از طریق دیه رضایت آنها را جلب کرد، این موضوع زمان می برد، مساله را سیاسی نکنید.