کد خبر:۲۵۳۷۹۰

پیروز میدان خانه سینما کدام گروه است؟ /تلاش برای برگزاری مجمع به کجا رسید؟

امروز، 6 مرداد؛ روز برگزاری مجمع عمومی خانه سینما تعیین شده بود، اما تلاش‌ها برای برگزاری این مجمع به کجا رسید؟

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ اختلافات برای بودن یا نبودن خانه سینما هفته گذشته بالا گرفت، به طوری که تجمعات پی در پی اعضای سابق خانه سینما و کشیده شدن این تجمعات به خشونت باعث شد که ساختمان خانه سینما به ناجا سپرده شود.

 

پس از اینکه اعضای هیئت مدیره سابق با مصوبات وزارت ارشاد کنار نیامدند، بر اساس جلسات مکرر قرار بود که امروز، 6 مرداد جلسه مجمع عمومی خانه سینما برای تعیین تکلیف نهایی برگزار شود، اما هنوز خبری از برگزاری این جلسه نیست؛ این در حالی است که برخی اظهارنظرها حاکی از به تعویق افتادن برگزاری این مجمع دارد.

 

فرهاد توحید، رئیس هیئت مدیره سابق درباره علت تعجیل و اصرار هیئت مدیره سابق خانه سینما برای برگزاری مجمع عمومی ششم مرداد ماه که فراخوان آن پیش از این منتشر شده بود، گفت: به دنبال مجوز برای برگزاری این مجمع هستیم؛ شش نفر از دوستان برای تحویل اسناد و اساسنامه و گرفتن مجوز از وزیر ارشاد راهی این وزارتخانه شدند.


وی افزود: غلامرضا موسوی، محمد آلادپوش، جعفر صانعی مقدم، علی دهکردی، پروین صفری و حسن حسن‌دوست شش نفری هستند که برای تحویل مدارک به وزارت ارشاد رفتند.


رئیس هیئت مدیره سابق خانه سینما در ادامه تصریح کرد: هیچ پیش‌بینی برای پاسخ مسئولان وزارت ارشاد ندارم.


گروهی از خانه سینما به قوانین جاری کشور تن نمی‌دهند


در تفاهم‌نامه‌ای که نمایندگان هیئت مدیره خانه سینما با سازمان سینمایی امضا کردند، قرار بود اصناف عضو خانه سینما اساسنامه‌های خود را برای ثبت قانونی به سازمان سینمایی تحویل دهند؛ به این ترتیب شش تن از نمایندگان صنوف سینمایی برای تحویل اساسنامه 25 صنف راهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند.


مشاور هنری وزیر ارشاد از معاون‌ ‌اجتماعی ‌ناجا درخواست کرده بود که نامه موافقت وزارت ارشاد و شورای فرهنگ عمومی برای تغییر اساسنامه سال 87 که مبنای برگزاری مجمع فوق العاده است را از هیئت‌مدیره خانه‌ سینما بخواهد که اگر تحویل دادند با پیشنهاد خانه ‌سینما برای برگزاری مجمع حتماً موافقت کنند.

 

معاونت اجتماعی ناجا درخواست فرهاد توحیدی را برای برگزاری مجمع عمومی در خانه سینما رد کرد؛ رئیس هیئت مدیره سابق خانه سینما در گفت و گویی اعلام کرد که هیئت مدیره مکان دیگری برای برگزاری مجمع عمومی اعلام خواهد کرد، اما هیئت مدیره خانه سینما شب گذشته اطلاعیه‌ای را منتشر و اعلام کرد برای انجام توافقات 13 تیرماه می خواهیم مجمع عمومی را در خانه سینما برگزار کنیم؛ زیرا تغییر مکان طبق اساسنامه نیازمند 15 روز تاخیر در برگزاری است. محمدحسین نیرومند، مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلایل تسریع در برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده خانه سینما اشاره کرد و درباره شکایت وزارت ارشاد از اداره کل ثبت شرکت‌ها توضیحاتی را ارائه داد. 


«محمد حسین نیرومند»، مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اصرار خانه سینما برای برگزاری سریع مجمع عمومی فوق‌العاده گفت: حقیقت این است که وقتی برخورد هیئت مدیره و برخی از اعضای خانه سینما  را در قبال رویدادهای دو سال گذشته مرور می‌کنیم باعث تعجب می‌ شود. هیئت مدیره و برخی روسای صنوف اخیرا به کارها سرعت بیشتری بخشیدند تا زودتر تکلیف خانه سینما مشخص شود این درحالی است که در دو سال گذشته ما شاهد تلاشی برای قانونی شدن و بازگشایی نمی‌دیدیم دوستان اگر تامل کنند دولت جدید همسو و همفکری بیشتری با این افراد دارد و کار  به سرانجام خواهد رسید اما  عجله برای بازگشایی خانه سینما مشکوک است و جالب است که منت بر سر وزارت ارشاد می گذارند که ما می‌خواهیم همراهی کنیم .


وی در ادامه تاکید کرد : واقع امر این گونه نیست مدت‌هاست گروهی که خودشان را صاحبان اصلی خانه سینما می‌دانند به قوانین جاری کشور تن نمی‌‌دهند. تمام فعالیت‌های فرهنگی طبق قانون مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی است و اجرای آن الزامی است و مانند قوانین مجلس شورای اسلامی در حوزه فرهنگ لازم الاجرا است.  در قوانین شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح شده است هر فعالیت فرهنگی در کشور انجام می شود در قالب موسسات، کانون ها و مراکز فرهنگی باید تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  مجوز فعالیت داشته باشد. اما این افراد با کمال قلدری متاسفانه حاضر به تمکین نبودند و در مصاحبه‌های مختلف آن را ابراز داشتند حتی تا جایی پیش رفتند که مجمع عمومی خانه سینما را در تغییر اساسنامه هم سنگ و هم تراز مردم در تصویب قانون اساسی معرفی کردند.


وی در ادامه گفت: موسسات فرهنگی باید ثبت قانونی باشند اما این افراد با نامگذاری صنف بر روی فعالیت‌های خود مدعی هستند صنف نیازی به ثبت قانونی در حوزه وزارت ندارد. این در حالی است که  صنف هم شرایطی دارد. صنوف کشور یا در ذیل قانون نظام صنفی عمل می کنند و یا قوانین خاص خودشان را دارند مانند سازمان نظام پزشکی کشور.


وی در ادامه تاکید کرد: صنوف هم فعالیت‌هایشان زیر نظر وزارتخانه‌های  مرتبط قرار می‌گیرد اما  این مطلب را هم نمی پذیرند برخی از این تشکل‌ها حاضر به تایید اساسنامه خود توسط وزارت ارشاد اسلامی  نبودند با لجبازی و فضاسازی این کار را به تعویق انداختند  و باعث شد اتفاقات بسیاری رخ دهد. بخشی از این اتفاقات ناشی از عدم تمکین افراد به «قانون» بود.


نیرومند درباره رضایت افراد برای قانونی شدن توضیح داد: با توجه به این مطلب که جامعه سینمایی مطلع شدند یک عده به دلیل عدم تمکین به قوانین جمهوری اسلامی باعث شدند تا خانه را دچار مشکل کنند، فشارها بیشتر شد و  تن به قانونی شدن دادند و اخیرا در عمل به قانون سرعت بیشتری بخشیدند اما همین هم جای تعجب دارد و باید کنکاش کرد.


وی در ادامه توضیح داد:  وزارت ارشاد شکایتی  از اداره کل ثبت شرکت‌ها به قوه قضاییه برده است.  هیئت مدیره تغییرات غیرقانونی در اساسنامه سال 87 صورت داده است این درحالی است که تغییر اساسنامه منوط به دو شرط است؛ باید اساسنامه تغییر یافته تحویل به وزارت ارشاد شود و سپس اساسنامه تغییر یافته مورد تایید شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد. وزارت ارشاد از عدم موافقت خود برای تغییرات اساسنامه مطلع است. اما هیئت مدیره کارشناسان ثبت را مجاب کردند تا اساسنامه تغییر یافته را به ثبت برسانند که کاملا غیرقانونی است.


مشاور هنری وزیر ارشاد در ادامه تاکید کرد: در آینده نزدیک قاضی پرونده حکم خواهد داد و  شرایط کاملا تغییر می‌کند و هیئت مدیره وجاهت خودشان را از دست می‌دهند. تغییر اساسنامه تخلف محسوب می‌شود و دوستان متخلف شناخته شده و بازگشایی خانه سینما روند دیگری به خود خواهد گرفت . دوستان به این دلیل است که به کارها تسریع بخشیده و می‌خواهند مجمع عمومی فو‌ق‌العاده را به سرعت برگزار کنند تا این حکم خللی در کارهایشان وارد نکند.

 

وی تاکید کرد: امروز اگر نیروی انتظامی موافقت کند تا مجمع عمومی فوق‌العاده در خانه سینما  برگزار شود دوستان می توانند مقدار زیادی از حکم قاضی مصون بمانند و روند کارهای غیرقانونی‌شان را پیگیری نمایند. من از معاون محترم اجتماعی ناجا، جناب آقای  دکتر منتظر المهدی درخواست می کنم که نامه موافقت وزارت ارشاد و شورای فرهنگ عمومی را برای تغییر اساسنامه سال 87  که مبنای برگزاری مجمع فوق العاده است را از هیئت مدیره خانه سینما بخواهند اگر چنین نامه ای را تحویل دادند با پیشنهاد خانه سینما برای برگزاری مجمع فوق العاده در محل خانه سینما حتما موافقت نمایند.

 

در پایان باید به این نکته اشاره شود که هیئت مدیره سابق خانه سینما یا باید پایبند مصوبات وزارت ارشاد باشند و یا با برگزاری مجمع عمومی برای رای نهایی رضایت دهند در غیر این صورت راهی برای حل مشکلات نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار