دبیرکل حزب اسلامی کار گفت: نقش اصلاحطلبان، هاشمی، خاتمی، ناطق، حسن خمینی و سایر اقشار و گروهها در انتخاب روحانی حائز اهمیت است.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسین کمالی طی گفتوگویی با بیان اینکه هم جریان اصولگرا و هم اصلاحطلب تعاریف واضح و روشنی از اندیشهها، خواستها و مطالبات خود ارائه نکردهاند، گفت: جریان اصلاحطلب را مترادف نوعی نوطلبی و یا تجدد قرار دادهاند و جریان اصولگرایی را نیز نیز چیزی شبیه به پایبندی به اصول انقلاب و مذهب و بودن یا محافظهکاری تعریف کردهاند، اما واقعیت این است که نه جریان اصلاحطلب، جریانی با خط مشی واضح و روشن است و نه اینکه جریان اصولگرا آنطور که مطرح میکنند بر اصول خاص پایبندی دارد و هر دو جریان فکری برخی اوقات بر اساس سلایق مواضعی را اتخاذ کردهاند که با شعارهای کلی این جریانات متفاوت بوده است.
دبیرکل حزب اسلامی کار افزود: اصلاحطلبان علیرغم اینکه اساس کار را دستیابی به آینده و فردای بهتر و گفتوگوی عمومی قرار دادهاند اما در مباحثی چون احترام به حقوق دیگران و مدنظر قرار دادن رای اکثریت، و احترام به مخالف و توجه به حقوق اقلیت تلاش لازم و مناسبی را صورت ندادهاند.
کمالی خاطرنشان کرد: در جریان اصلاحطلب هستند کسانی که حتی در صورت تاکید بر گفتمان اجتماعی از روشهای منطقی برای مذاکره اجتماعی و سیاسی بهره نمیگیرند و پرخاشگری پیشه میکنند در حالی که این روش درست نقطه مقابل اصلاحطلبی قرار دارد. از سوی دیگر جریان اصولگرا نیز تفکراتی را مورد حمایت قرار میدهد که نه تنها در حفظ انقلاب و چارچوبهای ایدئولوژیک اسلام و انقلاب موثر واقع نمیشود، بلکه در مقاطعی به اصول و اعتقادات جامعه هم آسیب میزند.
دبیرکل حزب اسلامی کار در ادامه اظهار کرد: در جریانات فکری اصلاحطلب و اصولگرا افرادی با اتخاذ مواضع حاد راجع به موضوعات مختلف موضع میگیرند، اما به هر ترتیب در هر دو جریان فکری افرادی هم هستند که مواضع آرامتری دارند و اهل گفتوگو و همکاری هستند و پرخاشگری پیشه نکردهاند.
وی در ادامه درتبیین گفتمان اعتدال و ضرورت توجه به چنین گفتمانی اظهار کرد: جریان موسوم به اعتدال نوعی میانهروی را مورد توجه قرار داده که این اعتدال به معنای پرهیز از افراط و تفریط است و طبیعتا دولتی که با این شعار سر کار خواهد آمد به تعریف مشخصههای اینگونه اعتدال خواهد پرداخت.
کمالی عدم تندروی و پذیرش گفتمان همه جانبه را از جمله مشخصههای افراد اعتدالگرا دانست و گفت: دولتی که با شعار اعتدالگرایی میخواهد روی کار بیاید طبیعتا باید از افرادی که دارای چنین خصوصیاتی هستند، استفاده کند یعنی یک دولت فراجناحی شکل میدهد و از گروهها و ظرفیتهای مختلف استفاده میکند و سعی کند که همه بخشهای جامعه را در چنین دولتی مشارکت دهد.
وی تصریح کرد:در چنین مشارکت اجتماعی افرادی می بایست انتخاب شوند که از تندروی و پرخاشگریها و تخریب یکدیگر پرهیز کنند و بیشتر به پیشرفت جامعه و کشور و اقتصاد،صنعت و تولید فکر کنند. فکر میکنم منظور از دولت اعتدال،گرایش به این نگاه است.
دبیرکل حزب اسلامی کار با تاکید بر اینکه در مورد بحث اعتدال داشتن یک تعریف مشخص ضروری به نظر میرسد،اظهار کرد: در تعابیر دینی ما به بحث اعتدال پرداخته شده و اصلا دین اسلام را یک دین معتدل میدانند، حال باید این موضوع تبیین شود که اعتدال از منظر دینی تبیین خواهد شد یا آنچه که در مناسبات جهانی و یا ملی مورد توجه است؟
کمالی در ادامه به بیان دیگر مشخصههای اعتدالگرایی پرداخت و اظهار کرد: وقتی اعتدالمدنظر قرار بگیرد هیچ وقت دشمنتراشی نمیشود و اینطور نخواهد شد که با رفتار تند و خشن مخالفسازی کنند. همچنین سیاستها و روشهایی هم اتخاذ نمیشود که به شخصیت مردم آسیب وارد شود و آنها کم مایه و یا ذلیل شوند و عزت اجتماعیشان از بین برود.
وی هم چنین در ادامه تاکیدکرد: همه جریانهای موجود این موضوع را بیان میکنند که آقای روحانی با حمایت همه گروهها روی کار آمده و هیچ گروهی به این موضوع فکر نمیکند که بگوید که این انتخاب، انتخاب اختصاصی ما بوده است. در این راستا نقش اصلاحطلبان، آقای هاشمی و آقای خاتمی، آقای ناطق نوری، آقای سیدحسن خمینی، جامعه کارگری و سایرین بر اقشار و گروهها حائز اهمیت است ولی به طور کلی کسی نمیتواند بگوید آقای روحانی آراء یک مجموعه خاص را دارند.
وی همچنین در بیان نقش رسانهها در تبیین گفتمان اعتدال اظهار کرد: اصلاح ساختار فرهنگی همچنین هنجارهایی که آسیب دیدهاند و بازسازی فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی بسیار اهمیت دارد و رسانهها میتوانند در این زمینه نقش بسزایی ایفا کنند.
دبیرکل حزب اسلامی کار با تاکید بر اینکه یک رسانه میتواند جامعه را به گفت و شنود عادت دهد، اظهار کرد: رسانهها همچنین میتوانند این موضوع را ترویج کنند که افراد بدون اینکه فحاشی و توهین کنند چالشیترین مسائل را هم مورد بحث و بررسی قرار دهند.
کمالی با بیان اینکه در مورد موضوعات مختلف نباید سانسور انجام شود، اظهار کرد: از مبدا خلقت تا بقیه مسائل را میتوان موضوع گفتمان قرار داد مردم باید بتوانند در مورد مسائل مختلف حرف بزنند و به سوالات آنها پاسخ داده شود، نه اینکه با نوعی سکوت که بعضا کفرآور است جامعه را اداره کنیم.
وی گفت: اگر شرایطی به وجود آید که کسی حرفی نزند و سوالش را نپرسد کسانی که بیگانه هستند و غرضهای خاص خودشان را دارند، با رسانههایی که در اختیار دارند اهداف خود را دنبال میکنند، از این طریق به افکار عمومی و سپس به سایر بخشها وارد میشوند و سیاست های خود را پی میگیرند، بنابراین ما باید هوشیار باشیم و با اطلاعرسانی سالم و واضح اجازه ندهیم چنین اتفاقاتی بیفتد.
دبیرکل حزب اسلامی کار در ادامه اظهار کرد:ما در انتخابات سال 88 نوعی بدرفتاری، اهانت و حرفهای زشت را شاهد بودیم، اما در این دوره همه مسئولین برگزاری انتخابات بر این اعتقاد بودند که باید جلوی این مسائل گرفته شود. البته آن موقع هم میتوانستند بر این اعتقاد باشند، اما غفلت کردند در نتیجه ابتدا آسیبهای اجتماعی و سپس لطمههای دیگر را دیدند و نظام هزینههای سنگینی را برای این عدم توجه پرداخت کرد.
کمالی در ادامه تاکید کرد: باید دانست هر چقدر فضای رسانهای داخلی بسته باشد ذهن جستجوگر جامعه به سمت اطلاعاتی میرود که شاید بخشی از آن غلط باشد، بنابراین بهترین روشی که حکومت میتواند انتخاب کند این است که به رسانهها اجازه دهد در چارچوب قانون و منطق حرکت کنند و به بهانههای پوچ، جلوی رسانهها گرفته نشود، مگر اینکه آنها واقعا خطای جدی داشته باشند.
دبیرکل حزب اسلامی کار در پایان این گفتوگو در پاسخ به این سوال که چرا شما وارد عرصه انتخابات نشدید در حالیکه نام شما در بین افرادی که میخواستند به این عرصه قدم بگذارند بود، گفت: دوستان به ما محبت داشتند، اما وقتی آقای هاشمی تصمیم گرفتند ثبتنام کنند طبیعتا من وارد این میدان نشدم.
کمالی همچنین گفت: کمتر کسی فکر میکرد که صلاحیت آقای هاشمی احراز نشود ، اما تا حدودی با انتخاب آقای روحانی فضا بهبود یافته است.