به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، عبدالرضا مصری در گفتوگویی با بیان اینکه بر اساس آییننامه داخلی مجلس، یک هفته پس از معرفى وزرای پیشنهادی از سوی رئیسجمهور، جلسات صحن علنی مجلس برای بررسى برنامههای دولت و أخذ رأى اعتماد براى هیأت وزیران بهطور متوالى تشکیل میشود، گفت: بر اساس برنامهریزی هیأت رئیسه مجلس، روند رسیدگی به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم از فردا (دوشنبه 21 مرداد) در جلسات صبح و عصر انجام میشود.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آغاز بررسی و اخد رأی اعتماد به وزرا، رئیس جمهور برنامه دولت را تشریح و از کلیات برنامههای وزیران دفاع خواهد کرد، گفت: بررسى کلیات ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام براى مدت پانزده دقیقه انجام و بعد از این درباره کلیات هیأت وزیران از سوی نمایندگان رأگیری میشود.
وی ادامه داد: بر اساس آییننامه داخلی مجلس، اگر نمایندگان در مخالفت با وزیر پیشنهادی اظهار نظر نکنند، موافقان نمیتوانند در دفاع از وزیر مربوطه اظهار نظر کنند.
مصری با اعلام اینکه مجموع مدت نطق اولیه رئیس جمهور و دفاعیات اخیر دو و نیم ساعت خواهد بود، افزود: بعد از دفاعیات رئیس جمهور، مجلس بررسی برنامهها و صلاحیت هریک از وزیران را به صورت جداگانه آغاز خواهد کرد، از اینرو در این رابطه دو نفر از نمایندگان به عنوان موافق و دو نفر به عنوان مخالف با حفظ ترتیب به مدت پانزده دقیقه در دفاع و یا مخالف با هر وزیر صحبت میکنند، پس از آن وزیر و در صورت تأیید رئیس جمهور به مدت سى دقیقه براى دفاع از برنامههای خود صحبت میکند.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، به ترتیب حروف الفبای وزارتخانهها
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه بررسى هر یک از وزیران به ترتیب حروف الفباى وزارتخانه انجام مىشود، افزود: رئیسجمهور میتواند بخشی از زمان نطق وزرا را نگه داشته و در پایان توضیحات خود را ارائه کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: از طرف دیگر بر اساس قانون وزرای پیشنهادی برای کسب رأی اعتماد از مجلس نیاز به رأی بیش از نیمی از نمایندگان حاضر در صحن علنی دارند.
وزیری رأی اعتمادنگیرد، رئیسجمهور برای معرفی گزینه بعدی 3ماه فرصت دارد
مصری تصریح کرد: چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رأى اعتماد نداد، رئیس جمهور میتواند برای آن وزارتخانه حداکثر سه ماه سرپرستی را تعیین کرده و در این مدت وزیر جدید پیشنهادی را به مجلس ارائه کند، از طرف دیگر امکان معرفی وزیر پیشنهادی جدید در روز بررسی رأی اعتماد به وزرا از سوی رئیسجمهور یازدهم وجود دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس آیین نامه داخلی، بخش نطق نمایندگان مجلس در روز بررسی صلاحیت وزرای کابینه متوقف میشود، یادآور شد: بررسی صلاحیت وزرا در نشستهای علنی مجلس به صورت صبح و عصر تا هر زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد یافت، اما درباره تشکیل نشست علنی مجلس در روز پنجشنبه هنوز تصمیم گیری نشده است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، با بیان اینکه پایان هفته جاری رأیگیری برای تمام وزیران پیشنهادی یکجا صورت خواهد گرفت، گفت: در روز رأیگیری برای هر وزیر صندوقی جداگانه تعبیه شده و بعد از دفاع رئیسجمهور از کابینه خود، نمایندگان آرای خود را درون صندوقهایی به نام وزرا میاندازند.
منبع: خانه ملت