به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا قزوه در نشست خبری یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان سوره که امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، با بیان اینکه این جشنواره هفته آینده در کردستان آغاز میشود، گفت: ادبیات انقلاب ما وام دار جوانان کشور است و حوزه هنری یکی از جدی ترین پایگاه های ادبی کشور محسوب می شود. شعر و ادبیات انقلاب اسلامی در طول سی و اندی سالی که از عمر انقلاب می گذرد در حوزه هنری بالید و بزرگان این عرصه مانند قیصر امین پور، سلمان هراتی و ... در این حوزه اولین کتاب های خود را به چاپ رساندند.
وی ادامه داد: جشنواره شعر و داستان سوره یکی از جدی ترین اتفاقات ادبی کشور محسوب می شود؛ یازدهمین دوره این جشنواره امسال در استان کردستان برگزار می شود؛ استانی که به ایستادگی، مقاومت و شجاعت مشهور است؛ امسال شاعران و نویسندگان جوان کشور به شهر سنندج سفر خواهند کرد.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری با اشاره به دستاوردهای این مرکز افزود: یکی از اقداماتی که زمان مدیریت من بر این مرکز اتفاق افتاد، راه اندازی دفتر ادبیات فارسی زبانان است؛ چرا که ما تلاش داریم کشورهای فارسی زبان را در اولویت کاری خود قرار دهیم.
قزوه در همین زمینه افزود: گذشته تاریخی ما سرشار از نویسندگان، پژوهشگران و محققان فارسی زبان در تمامی کشورهای فارسی زبان است و تلاش داریم که در آینده برنامه های جدی ادبی را در این کشورها به ویژه افغانستان و تاجیکستان برگزار کنیم.
وی اظهار داشت: در یازدهمین جشنواره شعر و داستان سوره یاد و خاطره شاعر بزرگ کردی، شیر کوبی را گرامی می داریم و نمونه های از اشعار این شاعر بزرگ در این جشنواره خوانده خواهد شد.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری با اشاره به برگزاری برنامه شب های شهریور افزود: این برنامه در سال های 80 و 81 توسط سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برگزار می شد ولی متاسفانه بعد از سفرم به هندوستان برگزاری آن متوقف شد؛ به همین دلیل از رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درخواست می کنیم که مجددا برگزاری چنین برنامه ای را در دستور کار خود قرار دهد؛ چرا که زیبایی این جشنواره ها به تداوم آنهاست.
قزوه در پایان با اشاره به جایزه ادبی شهریار خاطر نشان کرد: طی چند روز گذشته در حوزه ادبیات فارسی زبانان در خارج از کشور جلساتی در خصوص جایزه بینالمللی شهریار با حضور 35 موسسه فرهنگی و دانشگاه کشور برگزار شد؛ در آن جلسات تلاش کردیم تا بتوانیم انجمن های ادبی شهریار را در خارج از کشور ساماندهی کنیم و از این طریق شهریار را در عرصه بین المللی به جهانیان معرفی کنیم، به همین دلیل در سفر تازه ای که به هندوستان داشتم انجمن ادبی شهریار را در دانشگاه جامع علمیه اسلامیه دهلی راه اندازی کردیم که در آن دکتر عباس نقوی، دکتر عبدالحلیم اخگر، دکتر عراق رضا زیدی و دکتر کلیم اصغر عضو هستند.