کد خبر:۲۵۶۶۳۵
نشست تقدیر از عوامل سریال «مادرانه»

بعد از سال‌ها توانستیم عشق را در تلویزیون تجربه کنیم/ «مادرانه» رمضانی‌ترین کار تلویزیون بود

نشست تقدیر از عوامل سریال «مادرانه» عصر امروز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نشست تقدیر از عوامل سریال مادرانه عصر امروز با حضور عوامل این سریال و زین‌العابدین مدیر شبکه سه سیما و امیر خوراکیان در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.


تخشید مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه در مورد چگونگی شکل گیری مجموعه مادرانه گفت: یک سال قبل از تولید مجموعه مراحل ابتدایی طی شد و اقای نعمت‌الله متن سریال را نوشتند در زمستان سال 91 تولید را شروع کردیم و تا یک روز قبل از اتمام ماه مبارک رمضان مشغول تصویربرداری بودیم که در این اواخر مسئله فشردگی کار وجود داشت اما کیفیت فدای فشردگی کار نشد.


در ادامه برنامه محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده سریال مادرانه در خصوص تولید این مجموعه اظهار داشت: آقای نعمت‌الله قرار بود کاری را با موضوع خانواده و نگاه تربیتی به جامعه بنویسند و برای همین طرح مادرانه را آماده کردند یک پروسه تحقیقات میدانی هم داشتیم که زحمت آن به عهده آقای نعمت‌الله بود و یک سال و چند ماه پیش پروسه پیش تولید آغاز شد.


جواد افشار کارگردان مجموعه مادرانه که از دیگر مهمانان مراسم بود گفت: از بازخوردهای مردم متوجه شدیم که سریال مورد استقبال مخاطب قرار گرفته واین بهترین اتفاق برای یک فیلمساز است اواخر شهریور 91 آقای شفیعی با من تماس گرفتند و در مطالعه اول فیلمنامه احساس کردم که فیلمنامه منسجم و هدف‌داری است که فضای خوبی را برای کارگردان ایجاد می‌کند.


وی با اشاره به زمان کم تولید مجموعه مادرانه خاطرنشان کرد: ما این کمبود زمان را با تایم بیشتری که سر آفیش می‌گذاشتیم جبران کردیم حدود یک ماه همه آفیش‌های ما بالای 13 الی 14 ساعت بود ولی چون همه می‌دانستند کار خوبی انجام می‌دهند خستگی را تحمل و با علاقه بیشتری کار را دنبال می‌کردند.


وی افزود: پشت صحنه خیلی خوبی داشتیم که این مسئله به برکت وجود تک تک عوامل کار برمی‌گردد یکی دیگر از دلایل موفقیت این مجموعه داشتن قصه خوب بود که همه می‌دانستند قرار است این سریال دیده شود.


درادامه نشست سعید نعمت‌الله نویسنده مجموعه مادرانه در پاسخ به این سوال که چرانام مادرانه را انتخاب کردید گفت: به این دلیل که داستان ما داستان پدری بود که شش سال سعی می‌کرد نقش مادری بچه‌ها را به عهده بگیرد.


وی افزود: یک سال و نیم پیش در جراید خبری از یک رانت‌خوار خواندم ومی‌خواستم یک وجهه دیگر از این آدم را نیز نشان دهم 15 قسمت اول سریال را سر فرصت نوشتیم ولی وقتی قرار شد برای ماه رمضان پخش شود مجبور بودیم تعداد قسمت‌های سریال را که 50 قسمت پیش‌بینی کرده بودیم به 30 قسمت کاهش دهیم.


نعمت الله خاطرنشان کرد: ریال به ریال پولی که در این سریال خرج شد حلال است زیرا مردم به آن مشروعیت می‌دهند من نقاط ضعف و قوت این سریال را خودم بهتر از هر کسی می‌دانم و معتقدم موفقیت کار به پشت دوربین برمی‌گردد من اعتقاد دارم جواد افشار به دلیل قلب پاکی که دارد به کار برکت می‌دهد و نقاط قوت این کار به او برمی‌گردد اما نقاط ضعف آن به حرف گوش نکردن من مربوط می‌شود و من باید دراینجا از آقای شفیعی و افشار بخواهم من را حلال کنند.


در ادامه جواد افشار گفت: وقتی با یک فیلمنامه خوب طرف هستیم کار برای کارگردان خیلی سخت می‌شود و من برای همین توضیحات فیلمنامه را چندین بار می‌خواندم تا چیزی را جا نیندازم این فیلمنامه مثل پیاز لایه‌های مختلفی داشت و حضور آقای نعمت‌الله در پروسه تولید و فیلمبرداری خیلی موثر بود و کیفیت کار را بالا می‌برد.


در ادامه تخشید افزود: این مجموعه ابتدا برای پخش در تابستان درنظر گرفته شده بود اما وقتی قرار شد ماه رمضان پخش شود برخی مفاهیم مثل وقف، روحانیت و ... به آن اضافه شد تا تناسب بیشتری با این ماه داشته باشد.

 

وی در ادامه گفت: هم از جهت محتوی و هم از جهت فرم مادرانه رمضانی‌ترین کار ماه رمضان بود.


در ادامه نشست تقدیر از عوامل سریال مادرانه سیدمهرداد ضیائی بازیگر شخصیت محمدجواد گفت: من در دانشگاه ارتباطات و روزنامه‌نگاری تحصیل کردم وامیدوارم بتوانم با ناپیوستگی کمتر کار مطبوعاتی را ادامه دهم در نوروز 92 آقای شفیعی حدود 178 بار برای این کار با من تماس گرفت و من به همین دلیل احساس کردم باید از این کار بترسم و سر این کار نروم تا اینکه اتفاقی افتاد که توانستم با آقای نعمت‌الله صحبت کنم من می‌دانستم سعید نویسنده خوبی است مکالمه ما بسیار خوب بود و ما همدیگر را دوست داشتیم و عقل سلیم حکم می‌کرد بعد از دوست داشتن آزمایش کنیم تا ببینیم کار چگونه می‌شود.


بعد از سیدمهرداد ضیائی نوبت به مهدی سلطانی سروستانی بازیگر نقش اردلان رسید تا در خصوص نقش خود دراین سریال خطاب به جمعیت حاضر در سالن گفت: واقعا توی دلم ولوله است برای اینکه اینجا در خدمت شما هستم افتخار آشنایی با سعید نعمت‌الله را قبل از سریال دیوار داشتم اما سر سریال دیوار به شکل مستقیم باهم اشنا شدیم سر تولید دیوار او حرف‌هایی در مورد مادرانه می‌زد و به این نتیجه رسید که می‌توانیم با هم همکاری خوبی داشته باشیم من هم به واسطه اعتمادی که به او داشتم بدون خواندن فیلمنامه حاضر شدم این کار را انجام دهم.


شقایق فراهانی بازیگر دیگری بود که در این مراسم حضور داشت وی گفت: یکی از دوستان قدیم پدرم همیشه به او می‌گفت وقتی دو خط داستان را برایم تعریف می‌کنند اگر از آن خوشم بیاید آن را خواهم ساخت من هم با خواندن فیلمنامه متوجه شدم این کار، کار بسیار خوبی است و داستان آن را بسیار دوست داشتم مادرانه موضوعات و مفاهیم مختلفی دارد مثل دغدغه‌ای که من درباره پسر 21 ساله‌ام دارم یا دغدغه عشقی قدیمی که ما بعد از سال‌ها توانستیم این عشق را در تلویزیوت تجربه کنیم یا دغدغه اعتیاد و یا اینکه چرا بچه‌ها به اعتیاد کشیده می شوند من این داستان‌ها را دوست داشتم و به همین دلیل با این پروژه همکاری کرد.


عباس غزالی بازیگر نقش فرزاد گفت: بعد از رستگاران و وضعیت سفید، مادرانه سومین همکاری من با محمدرضا شفیعی بود پنج سال پیش در رستگاران آقای نعمت‌الله نقش محسن را به من سپردند و زندگی هنری من تغییر کرد و شکل گرفت.


نوید خداشناس بازیگر نقش بهادر نیز گفت: احتمالا آقای نعمت الله برای نگارش این کارکتر مابه‌ازای بیرونی داشته است این نقش را اکثر هنرپیشه‌ها  دوست دارند بازی کنند چون خاص است به طوری که جرئت می‌کند به دختر اردلان بگوید چشم سفید.


در ادامه مهدی سلطانی ‌سروستانی با اشاره به کارکتر اردلان اظهار داشت: اردلان یک کاراکتر واقعی و رئالیستی است واقع‌گرایان به مسائل روزمره اجتماعی می‌پردازد و سعید نعمت‌الله با این سبک آشناست و می‌داند که چگونه یک انسان واقعی را در مواجه با یک جامعه واقعی قرار دهد.


وی افزود: اردلان یک انسان واقعی است نه بد مطلق و نه خوب مطلق است اردلان در وهله اول یک انسان با خصوصیات خوب و بد یک انسان است در وهله دوم یک مرد با خصوصیات مردانه است در مرحله سوم یک پدر است که نسبت به فرزندان خود حساس است و در مرحله بعد یک رانت‌خوار است که طبقه اجتماعی خود را ترک کرده وآرمان های آن طبقه راکه می‌توانست او را به خوشبختی برساند کنار گذاشته است.


وی درادامه بیان داشت: اردلان فراموش کرده بود که عشق می‌تواند درهای خوشبختی را به سوی انسان باز کند اما در ادامه داستان به این مسئله پی می‌برد او نماینده یک طبقه اجتماعی است که به واسطه یک شکاف اجتماعی ظهور می‌کند و طبقه مرفه را به طبقه خود ترجیح می‌دهد این شکاف طبقاتی در زندگی فرزاد نیز وجود دارد که می‌خواهد حق خود را از جیب طبقه مرفه به دست آورد.


درادامه شقایق فراهانی گفت: طرف صحبت من با مادرانی است که مانند رعنا هستند پسر من دو ماهه بود که من از همسرم جدا شدم و تا شش ماهگی او شیر می خورد او را می‌دیدم ولی تا زمانی که او به مدرسه رفت او را کمتر دیدم و چالشی که الان درزندگی ما وجود دارد شاید به همین دلیل باشد.


وی افزود: مادرها، پدرها فرزندانتان را ترک نکنید ما باید با بچه‌هایمان ارتباط عاشقانه برقرار کنیم و حتما خانم‌ها و آقایان باید پیش روان‌شناس بروند و چالش‌های درونی خود را پیدا کنند.


وی در خصوص کاراکتر مریم نیز گفت: مریم یک قربانی است و خوشا به سعادتش که به عشقش رسید و بخشش را تجربه کرد.


در ادامه سیدمهرداد ضیائی گفت: نهادهای اولیه مانند خانواده و آموزش و پرورش در جامعه حضور دارند و انسان را برای ورود به جامعه آماده می‌کنند در نهاد خانواده چیزی که باعث می‌شود خانواده گرم نشود استبداد به رای است اردلان پدرسالار سنتی خانواده‌های سنتی ایرانی است که همه ما آن را تجربه کرده‌ایم کسی که بدون آنکه طرف مقابلش تأیید کند می‌گوید «بگو خب؟» نمی‌تواند عشق را ابراز کند و نفس او مانع ابراز عشق می‌شود اما در خانواده شخصیت مریم بااینکه مورد قبول فرهنگ غالب و فرهنگ مغلوب هستند پدرسالاری نداریم و مریم همانند برادرانش قدرت تصمیم‌گیری دارد.


هستی مهدوی‌فر بازیگر نقش رها نیز در خصوص اینکه چقدر به رها حق می‌دهد گفت: من اصلا رها را مقصر نمی‌دانم او دختری بود که توجه کم داشت و دنبال محبت به خبایان رفت و با فرزاد دوست شد من در کوچه و خیابان این مسائل را زیاد می‌بینم دختران در این سن خیلی شرایط بحرانی دارند این سن سن فهمیدن نیست و با منطق نمی‌توان با آنها صحبت کرد بلکه باید آنها را درک کرد و مدیریت نمود.


عباس غزالی نیز خاطرنشان کرد: فرزاد آدم مثبتی است چون هدف بزرگ او این است که زندگی مادر و خواهرش را سامان دهد و برای همین دست به هر کاری می‌زند فرزاد اصلا مقصر نیست و اگر ده سال بزرگ‌تر بود پخته‌تر عمل می‌کرد و این اتفاقات نمی‌افتاد.


زین‌العابدین مدیر شبکه سوم سیما نیز که در مراسم حضور داشت گفت: امام خمینی (ره) فرمودند صداوسیما دانشگاه است و اگر صداوسیما دانشگاه باشد این مجموعه یک ترم کامل از آموزه‌های اخلاقی، تربیتی وخانوادگی بود شاید علت اینکه مادرانه به  عنوان مجموعه اول ماه رمضان مورد پسند مردم قرار گرفت این باشدکه داستان‌هایی که در این مجموعه طراحی شده بود می‌توانست مخاطب را باخود همراه کنداما با وجود آشکار بودن پیام در ساختار و دیالوگ‌ها مردم سی شب این سریال را پیگیری کردند.


در پایان این مراسم با حضور خوراکیان رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و زین‌العابدین مدیر شبکه سه سیما لوح تقدیر و جوایزی به عوامل مجموعه مادرانه اهدا شد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۸
نمي دونم رمضاني ترين کار شايد از نظر شما باشه ولي اين فيلم خيلي فيلم افتضاحي بود به طوري که هر قسمتش به نحوي حرص در اور بودش

به نظرم حالا حالا بايد کار شه تو اين زمينه
1
3
بدون نام
-
۲۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۱
دست همه ي عوامل سريال درد نکنه، خيلي سريال زيبايي بود.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار