کد خبر:۲۵۶۸۷۴

سومین روز رای اعتماد / در دو روز قبل چه گذشت؟

سومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
سومین روز رای اعتماد / در دو روز قبل چه گذشت؟
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو »، روز اول بررسی صلاحیت وزرا در مجلس که به بررسی کلیات و برنامه های وزرای پیشنهادی اختصاص داشت، خالی از حاشیه نبود، حضور و نقش برخی از وزرای پیشنهادی در فتنه 88 و استعفای یکی از نمایندگان از کمیسیون اصل 90 و نطق تند یکی دیگر از نمایندگان علیه خانواده هاشمی از جمله حوادث مجلس در جلسه اول بررسی رای اعتماد به کابینه یازدهم بود.

روز اول با بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش که شخصی جز محمد علی نجفی نبود، آغاز شد. در این جلسه که با نطق تند برخی از نمایندگان حامی روحانی به عنوان مخالف کابینه از جمله حکیمی پور همراه بود، نمایندگان به نقش برخی از وزرا در حوادث 88 اشاره و خواستار کنار گذاشتن آنها از کابینه یازدهم بودند.

این اظهارات که از آن به عنوان «جنجال مخالفان کم تعداد در روز اول» یاد می شد، با واکنش های مختلفی همراه بود.

حجت الاسلام بزرگواری، نماینده مردم کهگلیویه و بویراحمد از جمله نمایندگان مخالف بود که روز اول پشت تریبون مجلس قرار گرفت.
 
حجت الاسلام بزرگواری در نطق خود در میان سایر همکاران و در مقابل چشمان روحانی، وی را به برخورد با وزرایش با استفاده از چماق لری تهدید کرد؛ تهدیدی که بعدها با اعتراض موافقین در تذکری توسط خود او عنوان شوخی با دکتر روحانی را به خود گرفت.

وی در این نطق جنجالی به انتقاد از کابینه معرفی شده پرداخت و گفت: در دولت اصلاحات و دولت نهم و دهم شعار جوان‌گرایی گوش فلک را کر کرد، اما برویم از صندوق عتیقه آقای هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی وزیر دربیاوریم؟ سن برخی از این وزرا آنقدر بالاست که اگر بخواهیم آنها را به بعضی پروژه‌ها ببریم، باید سرم به آنها وصل کنیم.

بزرگواری در ادامه صحبت هایش تعدادی از وزرای پیشنهادی را از حامیان فتنه دانست و خطاب به روحانی گفت: ما با فتنه‌گران سر سازش نخواهیم داشت؛ زیرا آنها هزینه‌های بزرگی را به نظام تحمیل کردند.
 
نماینده کهگیلویه و بویراحمد در ادامه حرف هایش خطاب کلامش را به سمت خانواده هاشمی گرداند و گفت: نباید بگذاریم که با آمدن افرادی همچون آقای زنگنه، آن آقازاده دله دزد (مهدی هاشمی) بیاید و میدان‌دار شود؛ نباید به او رأی داد؛ این آقازاده‌های دله‌دزد به نظام و روحانیت خیلی ضربه زدند.

پس از این اظهارات بود که ایرج ندیمی در تذکری رعایت ادب را به بزرگواری گوشزد کرد و تا مدتی رئیس مجلس مشغول شنیدن  تذکرات نمایندگان به وی بود.

این اظهارات بی‌سابقه، مورد واکنش علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز قرار گرفت و وی در تذکر به بزرگواری گفت: «شما نباید اسم افراد را بیاورید؛ این در حالی است که شما اسم افراد را آورده و توهین می‌کنید و مسئله درست می‌کنید، باید در مورد برنامه حرف بزنید.»

البته این تنها واکنش ها نسبت به نطق بزرگواری نبود، بلکه خانواده هاشمی از جمله مهدی هاشمی با صدور بیانیه ای نسبت به این اظهارات واکنش نشان داده و از حق یکسان همه در برابر قانون گفتند.

اما بزرگواری تنها مخالف کابینه در روز اول نبود. حمید رسایی نماینده تهران از دیگر مخالفانی بود که با انتقاد از کابینه معرفی شده به لابی وزرای پیشنهادی با برخی از نمایندگان اشاره و اعلام کرد، به خاطر ضیافت شام پورمختار، رئیس کمسیون اصل نود که به افتخار برخی از وزرای پیشنهادی در نیاوران برگزار شده است، از عضویت در این کمسیون استعفا می دهد.

نماینده مردم تهران در نطق خود دولت روحانی را لب مرزی خواند و اضافه کرد: «روحانی شعار اعتدال می‌دهد، اما برخی وزرای پیشنهادی سابقه افراطی‌گری و حمایت از فتنه که شبه کودتا بود، و تعطیلی کلاس‌ها در فتنه و همراهی با فتنه‌گران را دارند.»
 
اظهارات رسایی با تذکر سنایی، نماینده نهاوند روبرو شد؛ سنایی در این تذکر تأکید کرد که این گونه صحبت کردن شأن مجلس را زیر سؤال می‌برد.

بعد از آن نوبت به جلالی رسید که در نطق خود ضمن محکوم کردن رسایی به بیان خاطره ای از وی و نقش برادرزاده اش در حوادث 88 پرداخت.

بعد از نطق های نمایندگان نوبت به اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت رسید که وی طی سخنانی به دفاع از کابینه پیشنهادی پرداخت و گفت: برای انتخاب وزرا از تمام نهادهای امنیتی استعلام گرفته شده و هیچ کدام از وزرا نقشی در فتنه 88 نداشته اند.
 
البته رئیس جمهور هم در دفاع خود از وزرای پیشنهادی به شرط خود با آنان اشاره و تاکید کرد: قانون گرایی و التزام به ولایت فقیه و شخص رهبر انقلاب از شروط من برای وزرا بوده است.

روحانی با اشاره به سوگندی که در مجلس شورای اسلامی یاد کرده است، تصریح کرد: سوگندی که در همین‌جا و در خانه ملت یاد کردم در همین چارچوب تاکیدی است؛ بدیهی است رای به رئیس‌جمهور رای به یک شخص نبوده و انتظار آن است فرد منتخب از طریق تشکیل دولت مراحل نهادینه را انجام دهد تا خواسته‌های عمومی را محقق سازد.

با این حوادث و حاشیه ها بود که روز اول به پایان رسید.
 
اما روز دوم، روز وزرای پیشنهادی بود. وزرای اطلاعات، آموزش و پرورش، خارجه، اقتصاد و ارتباطات پس از شنیدن نظرات موافقین و مخالفین خود در حضور رئیس جمهور به دفاع از خود پرداختند.

البته در این جلسه روحانی علی رغم حضور صحبتی نکرد؛ زیرا طبق قانون رئیس جمهور دو و نیم ساعت برای دفاع از وزرای پیشنهادی وقت دارد که با توجه به صحبت های طولانی روحانی در روز اول، وقت وی در این زمینه به اتمام رسیده و او می تواند از وقت وزرا برای دفاع از آنان استفاده کند.

باید منتظر ماند و دید که آیا روحانی از این وقت استفاده می کند یا نیازی برای صرف کردن آن نمی بیند.
 
اما روز دوم با جنجال های خاص خود همراه بود؛ محمدعلی نجفی اولین وزیری بود که برای ارائه برنامه هایش پشت تریبون مجلس رفت. در جلسه اول علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به بازخوانی صحبت‌های نجفی در دوره وزارتش پرداخته و گفته بود: آقای نجفی در سال 89 طی مصاحبه‌ای که با یکی از نشریات انجام داده، می‌گوید که ای‌کاش آموزش و پرورش، انسانی در تراز غربی تربیت می‌کرد؛ این نگاه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است، بنابراین برای تصدی وزارت آموزش و پرورش فردی به ما معرفی شده که آرزویش این است که ای‌کاش انسانی در تراز انسان غربی داشتیم؛ چرا که آن را بالاتر از چیزی که در جامعه داریم، می‌داند.
 
اما محمدعلی نجفی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم با اشاره به اینکه تربیت باید به گونه ای باشد که حیات طیبه که در سند تحول نیز به آن اشاره شده است، به درستی درک شود، درباره تحصیل در آمریکا گفت: من در یکی از معتبرترین دانشگاه های آمریکا تحصیل می کردم، اما تحصیلاتم را برای انقلاب نصفه و نیمه رها کردم؛ بهترین پیشنهادهای کاری در آمریکا به من شد، اما به عشق شهید چمران به ایران آمدم.  عده ای گفته اند من در جلسه اعلام کردم که علت کاندیدا نشدنم برای ریاست جمهوری آن است که حکومت اسلامی را قبول ندارم، اما اینجا توضیح می دهم علت کاندیدا نشدنم این بود که معتقد نبودم بین مردم بروم و از خودم دفاع کنم. در حال حاضر نیز که از فعالیت هایم در آموزش و پرورش دفاع می کنم به دلیل 9 سال خدمت در این وزارتخانه بوده است.
 
روند بررسی سایر وزرای پیشنهادی، اما با حاشیه خاصی همراه نبود، اگر چه برخی انتقادات و تعریف ها در خصوص وزرا مطرح شد، اما مجلس روند عادی خود را طی کرد.
 
سومین روز بررسی صلاحیت وزرا در مجلس نیز از دقایقی قبل آغاز شده و باید منتظر ماند و دید که چند وزیر برای ارائه برنامه های خود فرصت پیدا خواهند کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
پرتوي
-
۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶
آقاي حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش دولت احمدي نژاد بيانيه صادر کرده از اين به بعد معلم از دانشگاه هاي تربيت معلم استخدام ميکنن يکي نيست بگه فارغ التحصيلان مديريت آموزشي و علوم تربيتي که هر جا ميرن ميگن شما حيطه آموزش و پرورش هستين چيکار کنن آخه اميدوارم وزير جديد با اين طرح مخالفت کنه
1
0
بدون نام
-
۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۸
بزرگواري با اين سخنانش واقعا گند زد اونوقت چفيه دور گردنش مي ندازه يعني ولايتي تره
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار