نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی کار در صحن علنی مجلس به ارائه نظرات خود پرداختند.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو »، صلاحیت وزیر پیشنهادی کار و رفاه اجتماعی در جلسه امروز مجلس بررسی شد و هر کدام از نمایندگان به بیان نظرات خود درباره وی پرداختند.
آرامی (موافق ): ربیعی با فساد اداری مبارزه می کند
منصور آرامی، نماینده مردم بندرعباس در مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت، در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: آقای ربیعی شخصی است که همواره جان خود را برای دفاع از میهن اسلامی در عرصههای مختلف در طبق اخلاص گذاشته است و همواره برای سربلندی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میراثی که امام راحل (ره) آن را برای ما به یادگار گذاشته، تلاش کرده است.
وی ادامه داد: این وزارتخانه از ادغام سه وزارتخانه تشکیل شده است و دارای برنامههای گستردهای بوده و هر کس مسئولیت این وزارتخانه را برعهده بگیرد باید دارای تخصص و ویژگیهای منحصر به فرد این وزارتخانه باشد.
نماینده بندرعباس اضافه کرد: مدیریت بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیازمند توانمندی مدیریت استراتژیک است. بنده معتقدم که روحیه همگرایی و مشورت مهمتر از سایر ویژگیها است که البته آقای ربیعی دارای تمامی این ویژگیها است.
آرامی در ادامه افزود: تجربیات و تخصصهای وزیر پیشنهادی تعاون از جمله معاونت این وزارتخانه و مشاورت رئیسجمهور، مسئولیت کمیته تبلیغات، از جمله شاخصهایی است که میتواند برای توانمندیهای مدیریتی ربیعی به کار گرفته شود.
وی تصریح کرد: آقای ربیعی یک مدیر اجرایی صرف نیست، بلکه او دارای تخصصهای مختلف در زمینههای عملی است؛ ربیعی سوابق علمی متعددی دارد که از جمله آنها میتوان به انتشار چندین کتاب و دهها مقاله در سطوح مختلف تحصیلی اشاره کرد؛ وی در سطوح مختلف تحصیلات تکمیلی، استاد راهنمایی پایاننامههای دانشگاهیان را برعهده داشته است.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به برخی از سوابق علمی ربیعی اشاره کرد و افزود: ربیعی در سال 90 به عنوان پژوهشگر نمونه دانشگاه پیامنور انتخاب شد. ربیعی همچنین مدرس دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه تهران است.
آرامی تاکید کرد: ربیعی سالها دبیری ستاد مبارزه با فساد اداری را برعهده داشته که البته کتابی را نیز در همین زمینه منتشر کرده است. او همواره به جریانهای مبارزه با فساد در زمینههای مختلف کمکهای بسیاری کرده است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: ربیعی از خانواده کارگری و جنوب شهر تهران است. او تجربه کارگری در مدیریت صنایع و همینطور مدیریت روزنامه کاروکارگر را برعهده داشته است. ربیعی عضویت در هیئت مدیره چندین شرکت بزرگ صنعتی را در کارنامه کاری خود دارد. البته او عضو هیئت موسس آموزش عالی کار است.
نماینده بندرعباس در مجلس تصریح کرد: به اعتقاد بنده ربیعی آشنایی کاملی با فضای کسب و کار در وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی دارد. تشکلهای کارگری، کارگران، اعضای اتاق بازرگانی و اتاق تعاون از حضور وی به عنوان وزیر استقبال کردهاند. این موضوع نشاندهنده این است که آنها اعتماد بالایی برای تصدی پست وزارت توسط ربیعی را دارند.
آرامی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: ربیعی فهم درستی از مسائل اجتماعی و کارگری روز و همینطور حمایت از اقشار آسیبپذیر دارد. داشتن فهم تعاون از ضروریات اداره وزارت تعاون است که ربیعی این شاخصها را داراست.
وی افزود: اعتدال، پاکدستی، جدیت در کار و پایبندی و التزام عملی به ولایت فقیه از مهمترین شاخصهای اخلاقی و مدیریتی ربیعی است. به اعتقاد بنده ربیعی به راستگویی و جدیت در کار معتقد است. امیدوارم که وی روح راستگویی در وزارت کار را حکمفرما کند. یکی از گرفتاریهای ما در این وزارتخانه آمارهای نادرست و غلط است که امیدوارم با حضور ربیعی در این وزارتخانه این مشکلات برطرف شود.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی کار اضافه کرد: گروهکها، منافقین و ضدانقلابها در سایتها و شبکههای خود همواره این سرباز خدوم را مورد تخریب قرار دادهاند. ربیعی در سنگرهای مختلف از جمله دفاع مقدس از میهن اسلامی دفاع کرده و تلاشهایی داشته است او همواره سرباز پیادهنظام برای میهن اسلامیان بوده است.
صابری(مخالف ):ربیعی تجربه کافی ندارد
رضا صابری نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تصدی علی ربیعی به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: بار دیگر حماسه سیاسی 24 خرداد راتبریک عرض می کنم و ضمن تبریک به آقای رئیس جمهور جناب آقای روحانی برای ایشان وزرای پیشنهادی آرزوی موفقیت میکنم.
وی افزود: به بیان ربیعی تقریبا همه آحاد جامعه تحت تاثیر سیاستها ، برنامه ها واقدامات این وزارتخانه است که 2 سال پیش با تصویب مجلس شورای اسلامی از ترکیب 3 وزارتخانه تشکیل شد و آقای ربیعی این اقدام را هوشمندانه اما ناقص می داند، بنابراین سخنی از وزیری برای وزارتخانهای با اهمیت در حوزههای گوناگون امور اقتصادی، بیمهای، درمانی، آموزشی و اجتماعی است که اگر امروز در استانها و شهرستانها تنها با یک اداره کل یا اداره از یک وزارتخانه سروکار داریم، در این وزارتخانه به 4 اداره کل یا اداره مواجهیم.
صابری در ادامه سخنان خود گفت: سازمان تامین اجتماعی و خصوصا شستا به عنوان بزرگترین زنجیره اقتصادی کشور، نیروهای کار جامعه و گرفتاریهای آن، آموزش فنیوحرفهای و عدم انسجام و هماهنگی آن، بیمه و ناملایمات حوزه بازنشستگی تنها بخش کوچکی از موضوعاتی است که ضرورت توجه به این وزارت را بیان می کند.
وی با طرح این سوال که نسبتهای تجربی و علمی جناب آقای ربیعی با این وزارتخارنه چیست، تصریح کرد: اگر چه برجستگی در یک معیار و یا برخورداری از میانگین مناسب از هر دو مشخصه تجربه و تخصص مناسب برای تصدی یک مسئولیت است، با احترام به تجربه آقای ربیعی در حوزه کارگری، اما 30 سال ممارست وی در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی و دانشگاهی کفایت تجربه کافی برای این مسئولیت نیست .
این نماینده مجلس با بیان اینکه از نظر علمی نیز اولویتهای کاری در این وزارتخانه نشان از اهمیت و ارجحیت علوم اقتصادی چه نیروی انسانی، بیمهای، حقوق و علوم دیگر در این وزارت است، گفت: البته برخورداری وی از علم جامعهشناسی و مدیریت استراتژیک به لحاظ موضوعیت آسیبهای اجتماعی در این وزارت قابل توجه است، اما از اولویت سازمانی آن فاصله دارد .
صابری اظهار داشت: نکته اساسی این است که جناب آقای ربیعی به عنوان یک چهره سیاسی و فعال سیاسی است؛ وی چه تضمینی میدهد که فضای این وزارتخانه به تصمیمات سیاسی آغشته نشود.
وی با اشاره به برنامهای که ربیعی به نمایندگان مجلس ارائه داده است، گفت: در برنامه پیشنهادی بیکاری به عنوان چالش موجود و ایجاد بازار کار به عنوان اولین برنامه مطرح شده و دومین برنامه صیانت از نیروی کار است که صیانت از نیروی کار اعم از شاغل و بیکار است. در حالیکه در ذیل صیانت از بازار کار یا صیانت از نیروی کار شما به 14 اقدام اجرایی و وظیفه وزارتخانه اشاره و تنها در یک بند به اعمال حمایتهای قانونی و حقوقی در برابر بیکاری اشاره کردهاید.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر یادآور شد: 13 مورد دیگر به صیانت از نیروی شاغل اشاره دارد؛ آیا وزارت کار فقط صیانت از شاغلان را وظیفه خود میداند؟ این کم توجهی به بیکاری در جامعه نه تنها چالش را حل نمیکند، بلکه دامنه سرگردانی و سردرگمی آنها را افزایش خواهد دارد.شما واقف هستید که ادارات کار حتی مراجعان بیکاران را نمیپذیرد و با ایجاد دفاتر کاریابی در بخش خصوصی از این مشکل رها شده است و پاسخگوی بیکاران نیست.
صابری با اشاره به مفید بودن دفاتر نمایندگان در شهرستان ها برای کاریابی وزارت کار خطاب به وزیر کار گفت: مدل اجرایی شما در حل کوتاه و بلند مدت بیکاری در جامعه چیست؟ آقای ربیعی این جملات شما که برنامههای پیشنهادی اشتغال صرفا به این وزارتخانه مرتبط نیستند و یا موفقیت وزارتخانه در ابعاد اقتصادی و بالاخص ساماندهی بازار کار به شدت تحت تأثیر عملکرد سایر نهادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تأثیر گذار در کشور است و خلاصه کردن آن به اینکه تلاش خواهم کرد، شما را به آنجا نمیرساند که فردا در مجلس شورای اسلامی به نمایندگان بگویید مسئول اشتغال کشور من نیستم.
وی گفت: شما در چالش دوم به بیکاران بدهکار بانکی در سیاست بنگاه های زود بازده اشاره کردهاید، چگونه اقدام پیشنهادی شما در بند 9 برنامه یک تحت عنوان ارائه تسهیلات بانکی خود اشتغالی جهت ایجاد شغل برای بیکاران فاقد این ضعف و نتیجه است؟
صابری افزود: شما در برنامه خود به بدهکاری دولت در صندوق تأمین اجتماعی اشاره کردهاید که البته این دور تسلسل در پاسخگویی مد شده است، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم باید از طلبکاری خود در حوزه بهداشت و سلامت از صندوق تأمین اجتماعی بگوید، شما چگونه از این بیت المال برای رفاه حال بیمه شدگان و بازنشستگان بهره میگیرید؟
وی تصریح کرد: به رغم اینکه در قانون بودجه 91 ذکر شده بود و در قانون بودجه 92 تکرارشده است، مشکل 80 هزار نفر بازنشسته فولاد حل نشده و حقوق آنان پرداخت نمیشود، این چیزی نیست که بعداز 3 یا 6 ماه وعده حل آن را بدهید، مگر اینکه در این شرایط اقتصادی قائل به این باشید که بدون حقوق هم می توان زندگی کرد.
این نماینده مجلس با طرح این سوال که شما چه ضربالعجلی را برای بازنشستگان فولاد طبق قانون اعلام کردهاید، گفت: یکی از حوزه مسائل بسیار مهم در حوزه وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی مسائل اجتماعی یا آسیبهای اجتماعی است، اگر به برنامهتان عنایت داشته باشید این حوزه در مقابل وظایف خود دارای نقص است.
صابری افزود: شما استحضار دارید امروز حتی شما معلولان را نمیتوانید پوشش خدماتی دهید، شما میدانید که امروز معلولان به حق باید از این خدمات استفاده کنند، اما از سازمان شما میشوند که توان حمایت از شما را نداریم؛ چه پاسخی به معلولان و آسیب دیدگان اجتماعی دارید؟
فیاضی (مخالف ):در زمان ربیعی شستا حیات خلوت صاحبان قدرت بود
عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی که از وقت رضا صابری در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استفاده میکرد، گفت: از آقای روحانی تشکر میکنیم که کابینهای عمدتا قوی و کارآمد معرفی کرده و ربیعی از چهرههای خوب و مورد احترام است و اگر انتقادی مطرح میشود برای تقویت کار دولت و کشف مسائل پنهان در برنامه این وزیر پیشنهادی است.
وی با بیان اینکه زیربنایی بودن این وزارتخانه بر کسی پوشیده نیست، وزارتخانهای فانتزی نیست بلکه مبنای تولید،کار و رفاه اجتماعی را شکل میدهد، گفت: در برنامه خود افزایش سهم تعاونیها را در بازارهای پولی کشور تا حدودی کمرنگ دیده است در حالی که باید اذعان داشته باشیم که نقش تعاونیها در نظام اقتصادی کشور مؤثر و پویاست.
نماینده مردم نور و محمودآباد تصریح کرد: امروز دهها اتحادیه تخصصی در سراسر کشور وجود دارد و حدود 7 هزار فروشگاه تعاونی نیز در کشور فعالیت میکنند که میتوانند یکی از بخشهای مهم نظام توزیع کشور را عهده دار باشند. سؤال ما از آقای ربیعی این است که در ارتباط با تقویت نظام توزیع چه برنامهای دارند که در مهار تورم نیز نقش دارد؟
فیاضی افزود: در قانون اساسی به اقتصاد مبتنی بر تعاون تأکید شده است، برنامه شما را در نظام تولید مبتنی بر تعاونیها نمی بینم و با وجود اینکه 50 درصد مردم کشور عضو تعاونیها هستند و این رقم در دنیا 12 درصد است اما سهم آنها از سرمایه ملی فقط 7 درصد است.
وی گفت: شما برنامه مشاغل خانگی را به چه صورت می خواهید اجرا کنید؟ البته راه آن سهلالوصول و در عین حال برای اقتصاد خانواده بسیار مهم است. سه جانبه گرایی در اشتغال و تولید کار بسیار مهمی است برنامه شما برای حمایت از کارگر و کارفرما چیست؟
نماینده نور و محمود آباد در ادامه سخنان با اشاره به تقابلهای موجود میان کارگر و کارفرما خطاب به وزیر پیشنهادی گفت: تقابل میان کارگر و کارفرما را باید کاهش دهید زیرا یکی از موانع اشتغال و تولید تقابل و درگیری و تنش میان کارگر و کارفرماست. شما از جنس کارگری هستید و تقاضای ما این است که به اتحادیه کارگری توجه کنید و از شما در این باره بیشتر انتظار داریم.
فیاضی با بیان اینکه غنی سازی شغل و ساده کردن کار توأمان باید دیده شود، گفت: شما باید به فناوری تولید در موضوع تعاونیها و همچنین به موضوع غنی سازی شغل توجه کنید که البته در برنامه شما دیدم چنین چیزی وجود داشت اما کمرنگ است.
وی افزود: سازمان بزرگی در حوزه کار شما به نام سازمان شستا وجود دارد. این سازمان از دیرباز تا کنون حیات خلوت صاحبان قدرت بوده است و فرق نمیکند که چه کسی باشد و کدام دولت باشد. از دولت اعتدال؛ جناب آقای روحانی و همچنین آقای ربیعی که انسان پاک دست و پاک دامنی است انتظار داریم که سازمان شستا را به عنوان یک فرصت ملی برای همه ایرانیان بداند.
نماینده نور و محمود آباد گفت: هم اکنون کارخانجات، درمانگاههای تامین اجتماعی و همچنین بیمارستانها در شهرهای بزرگ قرار دارد و در شهرهای کوچک خبری نیست، ضمن آنکه در شهرهای بزرگ نیز این فرصت به صورت برابر توزیع نشده است
تاجگردون( موافق ): نگاه نامناسب به وزارت رفاه موجب فساد میشود
غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران در مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت، در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنانی، گفت: وقتی بحث انتخاب ربیعی برای وزارت مذکور مطرح شد، بنده موافق نبودم، اما به هر حال فرصت مجلس، فرصت خوبی است و این موضوع مهم است که بدانیم چه کسی مسوولیت تصدی این وزارتخانه مهم که در دو بخش اقتصادی و اجتماعی فعالیت دارد را برعهده میگیرد.
وی با اشاره به تحقق اصول 29، 43 و 44 قانون اساسی ادامه داد: وزارت کار مهمترین وزارتخانهای است که میتواند به تحقق اهداف این اصول قانون اساسی کمک میکند. وزارت کار هم در زمینه اجتماعی و هم در مسائل اقتصادی فعالیت میکند.
نماینده مردم گچساران با تاکید بر اینکه باید به این وزارتخانه نگاه استراتژیک داشته باشیم، تصریح کرد: سوابق ربیعی نشان میدهد که او به این بخش نگاه استراتژیک دارد و میتواند تلفیقی از اقدامات مختلف باشد و آنها را پیگیری کند.
تاجگردون افزود: وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از جمله وزارتخانههایی است که صندوقهای زیرمجموعه آن نقش بین نسلی را بر عهده دارد. نمیتوان با نگاه غیر استراتژیک و انتزاعی این وزراتخانه را اداره کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه معتقد است وزارت تعاون، سازمان مدیریت و برنامهریزی دیگری است، گفت: ما در گذشته و در سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق به این موضوع اعتقاد داشتیم که وزارت تعاون میتواند سازمان مدیریت و برنامهریزی دیگری باشد. این وزارتخانه دو اثر منفی ومثبت خواهد داشت. اثر مثبت آن موجب ارتقاء رفاه در داخل کشور و اثر منفی آن اگر اقتصادی نباشد، موجب فساد خواهد شد.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: به دلیل تواناییهایی که در ربیعی وجود دارد، میتواند گلوگاههای فساد در بخشهایی مانند شستا را شناسایی کند.
حسینی صدر(موافق) : اطلاعات مخالفان ربیعی اینترنتی است
موید حسینی صدر نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی سخنانی در موافقت با علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: مخالفان آقای ربیعی اطلاعات خوبی در مورد بخش اقتصاد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ما دادند. البته تمام این اطلاعات را به راحتی با سرچ در اینترنت میتوان به دست آورد.
وی ادامه داد: همچنین مخالفان به بعد اقتصادی این وزارتخانه اشاره کردند، آن هم به دلیل دو بانک رفاه و تعاون در حالیکه اگر قرار بود این دو بانک، بانک های عادی باشند و بخواهیم به این دلیل یک اقتصاددان برای تصدی این وزارتخانه بگذاریم، پس چرا سیاستها و کارکردهای این دو بانک را جدا کردهایم. این بانکها برای حوزههای تخصصی ایجاد شده است و نباید 80 درصد وزارت کار را اقتصادی ببینیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مخالفان وزیری را که هنوز سرکار نیامده، محاکمه میکنند، گفت: متاسفانه در دولتهای گذشته تنها 5 درصد از ظرفیت تعاون اجرایی شده در حالیکه طبق قانون باید تا امسال 25 درصد از ظرفیت تعاونیها اجرایی میشد. همچنین در دولتهای قبل میانگین مدیریت در این وزارتخانه 1.3 دهم سال بود. بنابراین درست نیست که تمام مشکلات دورههای قبل را بر سر وزیر جدید خراب کنیم و او را در حالی که هنوز نیامده به پای میز محاکمه بکشانیم.
حسینی صدر تصریح کرد: ای کاش نمایندگان مخالف تمام برنامههای آقای ربیعی را مطالعه میکردند، چرا که 28 مورد از برنامههای 30 بندی آقای ربیعی قابل عملیاتی شدن و مطابق با برنامه پنجم است.
وی افزود: آیا مشکلات بیمه، قانون کار و کارگر، تعاونیها، فضای کسب و کار و ... با یک اقتصاددان حل میشود؟ ما نیاز به یک مدیر کارآزموده و مورد اعتماد و وفادار به اسلام و انقلاب نیاز داریم تا کار را در دست بگیرد و مشکلات این بخش را حل کند. همچنین در کشورهای مختلف رئیس جمهور همه کارها را بلد نیست، بلکه فقط مدیریت میکند و میداند از چه نیروهایی استفاده کند، بنابراین آقای ربیعی مورد اعتماد رئیسجمهور است و به این دلیل او را برای تصدی وزارت تعاون معرفی کرده است.
نماینده مردم خوی در مجلس در پایان تاکید کرد: آقای ربیعی فردی از قشر کارگر و رزمنده است که حدود 13 سال در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کار کرده و کتابی برای ریشهکنی فساد نوشته، اما حالا مخالفان با انگ زدن و باندبازی با او مخالفت میکنند که این انصاف نیست. همچنین وی یک دانشگاهی است و نباید به او یک چهره امنیتی بدهیم.
محجوب(موافق): ربیعی با حمایت تشکل های کار گری آمده است
علیرضا محجوب نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون کارگری با استفاده از قسمتی از زمان نماینده مردم خوی سخنان خود را در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد و گفت: آقای پورابراهیمی که در مخالفت با آقای ربیعی صحبت کردند حتما قانون اساسی را مطالعه کرده و میداند که اقتصاد تنها وسیله است تا کشور به اهداف خود برسد، نه اینکه آن را هدف ببینیم و بخواهیم تمام وزارتخانهها را یک اقتصاددان اداره کند.
وی ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک سازمان اجتماعی است که برای صیانت از جامعه هدف خود تلاش میکند بنابراین نباید به چشم یک وزارت اقتصادی به آن نگاه کنیم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: متاسفانه توضیحات آقای پورابراهیمی خلاف برنامه بود و جای تعجب است که با تمام اشرافی که وی به مسائل اقتصادی دارد، اما هنوز قانون برنامه را مطالعه نکرده، بنابراین شما را به خواندن قانون ارجاع میدهم و پس از خواندن آن اظهار نظر کنید.
محجوب در پایان سخنان خود تاکید کرد: آقای ربیعی با درخواست تشکلهای کارگری و نمایندگان این صنف مسئولیت را پذیرفته است، بنابراین از نمایندگان میخواهم در دادن رای اعتماد خود خواستههای کارگران را رعایت کنند.
علیرضا محجوب پس از سخنان خود به جمع نمایندگان آمد و طوماری که از سوی تشکلهای کارگری و نمایندگان صنوف کارگری برای حمایت از وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده بود به نمایندگان نشان داد.
دفاعیات وزیر پیشنهادی کار:
ربیعی :تنها راه برون رفت مشکلات ایجاد شغل است
علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دفاع از برنامههای خود برای این وزارتخانه ضمن تشکر از نمایندگان و ناقدان در نقد برنامههای خود، اظهار داشت: متاسفانه قرعه این بار به نام من برای این وزارتخانه افتاد، وگرنه بنده از زمان دولت شهید رجایی تاکنون 3 بار از این مسئولیت فرار کردهام، اما اینبار با درک استراتژیک وضعیت امروز را چنان دیدم و اطمینان یافتم هر کس هر اندازه در توان دارد و در هر جایگاهی که هست، باید برای عبور از شرایط پیچیده امروز به میدان بیاید.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی امروز جامعه در بخش اشتغال آسیبهای اجتماعی گفت: کیفیت زندگی نیمی از جامعه در معرض خطر است. امروز بخشی از آحاد جامعه به لحاظ هزینه سنگین درمان به طبقه فرودست صعود میکند و در این شرایط من پذیرفتم که در این وزارتخانه کمکی به دوست و برادر بزرگوارم دکتر روحانی کنم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه معتقدم به فضل خداوند و همکاری و پشتگرمی مجلس میتوانم به وظایفم در این وزارتخانه ادامه دهم، افزود: معتقدم اساس بحث اعظم اعتدالگرایی در این وزارتخانه در حوزه کار و اشتغال است. بحث کار شایسته، بحث سهجانبهگرایی که امیدوارم این بحث سهجانبهگرایی در روزهای کاریام پختهتر و کارشناسیتر به مجلس شورای اسلامی ارائه شود از اولویتهای کاری من خواهد بود.
ربیعی افزود: وقتی بحث از صیانت از نیروی کار کردید، بحث نیروهای شاغل نیست. نیروهای داوطلب شغل هم در این مجموعه قرار میگیرد، لذا گسترش چتر حمایتی اجتماعی در جامعه کار و تولید بخشی از برنامه ارائه شده من در حوزه کار و اشتغال خواهد بود. من معتقدم که اشتغال فقط محصول پاشیدن بذر پول در زمین اقتصاد نیست. پول در بهترین حالت شرط لازم است. من معتقدم در شرایط فعلی و در همین وضعیت در صورت تحقق ثبات سیاسی و روشن بودن افق سیاستها و مبارزه با فساد میتوانیم سیاستهای پیشرفت گرا را به پیش ببریم و شغل ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه مطالعات زیادی در حوزه کارآفرینی انجام دادهام به ایرادات برخی نمایندگان مخالف در بحث اشتغال اشاره کرد و افزود: گفتید که نگاه من یک نگاه کارگری است. من کتمان نمیکنم که نگاه کارگرانه دارم، اما نیک میدانم هر کس در این کشور آجر روی آجر بگذارد باید به وی ارزش گذاشت و مجسمه آن را ساخت. معتقدم باید مجسمه اولین کسی که برق را به ایران آورد و کارخانه را به تهران آورد ساخت و آن را تبدیل به نماد کرد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامههای 5 کشور هند، مالزی، کره، سنگاپور و چین مورد مطالعه عمیق قرار دادهام، افزود: تنها راه عبور کشور از این وضعیت ایجاد شغل، است.
ربیعی با اشاره به سوال یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه طریق ایجاد شغل من چگونه خواهد بود، اظهار داشت: سیاست در اشتغال 4 بعد دارد: 1-سیاست کلان که به کل دولت و همه ارتباط دارد 2-سیاست تنظیمی که این سیاست متعلق به وزارت کار است و مقررات در آن تنظیم میشود 3-سیاست فعال که تنها سیاستی است که مستقیم مربوط به وزارت کار نیست، اما در برنامههایم شانه خالی نکردم و معتقدم مسئول پیگیری سیاستهای فعال همه وزارتخانههای ذیربط هستند.
وی با تبیین شاخصهای کار شایسته، ارتقای شاخصهای بهبود فضای کسب و کار، تقویت کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی، صنایع کوچک و متوسط و آسیبشناسی آنها و نوشتن و اجرای اسناد توسعه اشتغال استانی و ایجاد توازن در اشتغال استانی، تصریح کرد: بخش رفاه اجتماعی باید متوازنکننده رشد و توسعه کشور باشد، نگاه یک بعدی اقتصاد منهای رفاه اجتماعی و همچنین تجربه منهای نگاه حمایتگرایانه اشتغالی، برزیلی کردن کشور است.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: یکی از بخشهایی که باید متوازنکننده رشد و توسعه در کشور باشد، عدم نگاه تکبعدی به بحث اشتغال است که این نگاه، یک نگاه برزیلی است. ما 2 تجربه را پیش رو داشتیم. تجربهای که فقط به تزریق مستقیم پول پرداخت و پاسخ نداد. یعنی تجربهای که بخواهد بدون نگاه حمایتگرانه رفاه اجتماعی ایجاد کند. بعضی بحثها را دوستان مطرح کردند. بله من هم معتقدم که 47 درصد جمعیت کشور در این حوزه قرار دارد و من امروز به مجلس محترم عرض میکنم که مطلع باشید که تمام صندوقهای ما ورشکسته است. نسبت بین شاغلین و افرادی که مستمربگیر هستند زیر 6 است و این زنگ خطر است.
ربیعی با تاکید بر اینکه برخی مشکلات در حوزه کار و اشتغال بخش مدیریتی است، افزود: این مجموعه متاسفانه بیشترین تغییرات مدیریتی را داشته است. سیاستزده شده است و من با خدای خودم عهد کردم که مجموعه اقتصادی که در این وزارتخانه است از سیاستزدگی به دور خواهم کرد؛ حتما برنامههای پاکدستی را پیگیری میکنم و حتما افرادی فارغ از جناح سیاسی و از قویترین افراد در این وزارتخانه به کار خواهم برد.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه دولت بنگاهداری نیست و براساس قانون ما باید به سمت غیربنگاهداری هم حرکت کنیم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برخی صحبتهای نمایندگان مبنی بر تناسب وی با این وزارتخانه، گفت: آیا اینجا باید یک انسان پزشک میگذاشتیم؟ آیا یک اقتصاددان باید میگذاشتیم یا آسیبشناس اجتماعی؟
ربیعی با بیان اینکه معتقدم که این وزارتخانه یک مدیر استراتژیک میخواهد اضافه کرد: اگر قبول کردم پیش خدا که در این وزارتخانه قرار بگیرم، معتقدم که یک مدیر استراتژیک هستم و با مجموعه توانمندیهایی که داشتم خود را مناسب این وزارتخانه میدانم. من اعتقاد به این ندارم که اینجا اگر یک بعدی و یک سویه نگاه کنیم، به نظر من جامعه را با بحران روبرو کردهایم.
وی تصریح کرد: یکی از مباحث مطرح شده در مورد من امنیتی بودن من و کابینه است. من نمیدانم چه تصوری از امنیتی بودن وجود دارد. ما در دورانی که در دبیرخانه شورای امنیت ملی در خدمت دکتر روحانی بودیم، واقعا یک دولت سایه بود. نمیدانم چه تصویری از امنیتی بودن دارید؟ تمام دنیا هوشمندترین افراد در بخش امنیتی کار میکنند. کارکشتهترین افراد در بخش امنیتی کار میکنند، برجستهترین سیاستمداران افراد طراح و استراتژیک در این بخش کار میکنند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه خود آقای درینجفآبادی یا آقای نوبخت و فروزنده در بخشهای اقتصادی شورای امنیت بودند، گفت: روشنفکرترین افراد سیاسی، سیاستهای ملی در دبیرخانه شورای امنیت ملی را تنظیم کردهاند. فکر میکنم تصویر شما از امنیت تصویر درستی نیست. البته من پاسدار بودم و به آن افتخار میکنم و هیچگاه خودم را از گذشته خود دور ندیدم. اتفاقا بعضی از دوستان که این را مطرح میکنند باید بگویم که اینها نقطه قوت من است.
ربیعی افزود: اگر امنیت به معنای امنیت آبروی مردم، امنیت حریم خصوصی، امنیت حوزه تولید است همه آنها را قبول دارم و همه ما امنیتی هستیم. به اعتقاد من این بحث یک بحث درستی نیست که این بحثها که مطرح میشود در سایتهای ضدانقلاب بازتاب داده میشود و آن را به رئیس مجلس تقدیم میکنم. من با اعتقاد کامل آنچه که فرمایش مقام معظم رهبری در هر زمینهای که هست، به خصوص در زمینه انتخابات آنهم نه تنها از لحاظ شرعی، بلکه با مطالعه علمی قبول دارم و تبعیت میکنم..
وی در پایان خاطرنشان کرد: من با تحقیقات علمی به این نتیجه رسیدم که مشارکت، دموکراسی و ثبات اگر در کنار هم نباشند، دموکراسی رو به عقب خواهد بود. هرگونه عملی که منجر به بیثباتی شود صد گام به عقب است و اتفاقا این نظریه مقام معظم رهبری که تبعیت به قانون کنیم همه به آن اعتقاد داریم و داشتیم و همه به همان شکل عمل کردیم و خواهیم کرد.