به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان موافق و مخالف و همچنین چیت چیان وزیر پیشنهادی نیرو در صحن علنی مجلس به ارائه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند که مشروح آن پیش رویتان قرار دارد.
رحمانی(موافق): چیت چیان در جهت مدیریت مبحث آب و برق بسیاری کارآمد است
رجب رحمانی در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو اظهار کرد: وزارت نیرو به خاطر وظایفی که برعهده دارد بیشترین ارتباط با با مردم و نهادها دارد و مردم مستقیما با این وزارتخانه در ارتباط هستند.
وی با بیان اینکه اقدامات وزارت نیرو اقدامات حاکمیتی ، زیربنایی و مربوط به امور مهم کشور است تصریح کرد: کسی که مدیر این وزارتخانه می شود باید فردی متعهد ، متخصص و توانمند باشد که آقای چیت چیان با 30 سال فعالیت در حوزه جهاد و نیرو و حضور در جبهه و مجلس شورای اسلامی این قابلیت را دارد.
نماینده تاکستان ادامه داد: آقایان فتاح وزیر اسبق نیرو و حجت الاسلام ابوترابی نایب رئیس مجلس و بسیاری از نمایندگان به بنده گفته اند که حمایت آنها را از آقای چیت چیان از تریبون اعلام کنم.
رحمانی با بیان اینکه برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو مشکلات مربوط به کم آبی و بی آبی را در کشور حل می کند گفت: طرح ها و برنامه های مهندس چیت چیان در جهت مدیریت مبحث آب و برق بسیاری کارآمد است و خود ایشان در این مباحث جزو صاحب نظران هستند.
وی خاطرنشان کرد: به خاطر مسائل خاصی که استانها در تامین آب و برق دارند، بسیاری از نیروگاههای ما مستهلک شده و در شرف استهلاک هستند و شبکه های آبی و آبرسانی ما بعضا دچار فرستودگی شده اند لذا مدیریت قوی در وزارت نیرو نیاز است که مهندس چیت چیان این توانایی را دارد.
جلیل(موافق): تامین پایدار آب شاه کلید وزیر پیشنهادی نیرو برای اداره این وزارتخانه
مجید جلیل که در موافقت وزیر پیشنهادی نیرو سخن می گفت اظهار کرد: با عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری حمایت خودمان از روستا زاده ای که مثل خودمان است یعنی آقای چیت چیان اعلام می کنیم و در باره موضع آقای بزرگواری درباره تقسیم بندی لرها اعلام می کنم که این موضع شخصی ایشان بوده و آن را قبول نداریم.
وی افزود: ایران 0.02 درصد آبهای شیرین دنیا را در اختیار دارد اگر موضوع آب مدیریت نشود قطعا به مشکلات زیادی برخورد خواهیم کرد در حال حاضر سهم هر ایرانی یک به 200 است در صورتی که بعضا در مصرف شرب، صنعت و کشاورزی شاهد افراط هستیم و متاسفانه بعضا یک نفر سهم 200 ایرانی را مصرف می کند.
نماینده لردگان با بیان اینکه اگر یک روز یک خانواده بدون آب و برق سر کند مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد گفت: نعمت آب سالم ارتباط نزدیکی با بهداشت، درمان و سلامتی جامعه دارد همچنین آب مصرفی در حوزه صنعت و کشاورزی ارتباطی نزدیکی با شغل و در آمد مردم دارد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو در حوزه مدیریت آب به چشم اندازهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نیاز دارد تصریح کرد: با مطالعاتی که در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو داشتم اقدامات بسیار مطلوبی را در حوزه انتقال آب مشاهده کردم که متاسفانه در دوران وزیران قبلی سیاست مدون عدالت محورانه ای دراین حوزه ها مشاهده نمی شد.
جلیل با بیان اینکه 55 درصد از آب مصرفی کشور از مخازن زیر زمینی تامین می شود یاد آور شد: که این موضوع اکنون قنات ها، تالاب ها و مزارع را با مشکل مواجه کرده و لذا نیاز به احیای آنها داریم که این موضوعات دربرنامه آقای چیت چیان مورد اشاره قرار گرفته است و در ادامه عزم ملی را می طلبد.
وی تامین پایدار آب را در حوزه را شاه کلید وزیر پیشنهادی نیرو برای اداره این وزارتخانه خواند و تصریح کرد: با توجه به رشد جمعیت سالانه نیاز به 5 هزار مگابایت برق اضافی در کشور داریم که این موضوع مستلزم سرمایه گذاری سالیانه 8 میلیارد تومانی است.البته آقای چیت چیان با برنامه های خوبی که در تامین درآمدهای حوزه نیرو و هزینه کرد در زیر ساختها دارد مشکلات پیش رو را مرتفع خواهد کرد.
نماینده لردگان به بخشی از برنامهها و سوابق وزیر پیشنهادی نیرو پرداخت و خاطر نشان کرد: آقای چیت چیان از خانواده معظم شهداست، سابقه حضور در جهاد و جبهه نمایندگی مجلس و عضویت در هیات رئیسه معاونت و قائم مقامی وزیر نیرو و عضویت در هیات علمی در دانشگاهها و پژوهشهای کشور را دارد.
قاضی پور(مخالف): با طوفان نمک چه خواهید کرد؟
قاضی پور نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نیرو در صحن علنی مجلس با اشاره به آیه ای از قرآن کریم گفت: سوره انبیا می فرماید: "شکل گیری هر موجود زنده ای حتی انسانها و همه گیاهان از آب است" .
وی ادامه داد: هر کس آب را داشته باشد قدرتش بیشتر می شود بر همین اساس آب از گذشته محور مناقشه و جنگ بوده که در طول تاریخ 38 جنگ بر سر آب در دنیا شکل می گرفته.
قاضی پور با اشاره به اینکه آب مقوله ای بسیار حیاتی در نظم جهانی آینده است افزود: جنگ آینده جنگ قومی و مذهبی نیست شاید در آینده بحران انرژی شکل بگیرد ولی حتما جنگ آینده جنگ بر سر آب است لذا بحث بر سر وزیر نیرو کمتر از بحث بر سر وزیر نفت نیست.
وی با بیان اینکه در کشور ایران به خاطر موقعیت جغرافیایی اش آب منبع استراتژیک محسوب می شود ادامه داد: با توجه به گزارش سایتهای جهانی در مورد وضعیت آب در ایران خشک سالی در ایران محتمل است و اگر چنین اتفاقی بیافتد قدرت چانه زنی در مسائل منطقه ای کاهش خواهد یافت زیرا آب نقش مهمی در مسایل جهانی ایفا می کند.
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نیرو به تعامل با کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: در مورد حیات رودخانه ها بحثهای جدی با کشورهای همسایه وجود دارد سد سازیهای بی رویه در کشورهای همسایه مثل افغانستان مشکلاتی را برای برخی استانها به وجود آورده مثلا سد سازی روی آب هیرمند باعث خشکی دریاچه هامون در استان سیستان شده است.
قاضی پور ادامه داد با توجه به مدیریت محدود و خشک سالیهای موجود علاوه بربحران آب روابط سیاسی تحت تاثیر است.
وی سپس خطاب به چیتچیان وزیر پیشنهادی نیرو گفت: آقای چیتچیان شما چه تمهیداتی و برنامه ای برای استفاه از ظرفیت وزارت خارجه برای تامین خواسته دارید. شما 20 سال به عنوان قائم مقام وزیر نیرو بودهاید لذا چه اقدامات اساسی برای احیای تالابها و دریاچه ها بالاخص دریاچه ارومیه انجام خواهید داد.
نماینده مخالف وزیر نیرو خطاب به وزیر پیشنهادی گفت: می دانید 70 درصد دریاچه ارومیه خشک شده است می دانید 48 درصد دریاچه ارومیه را رودخانه زرین رود تامین می کند؟ آیا با آمدن شما 30 درصد باقیمانده دریاچه ارومیه کی خشک شد؟ با طوفان نمک چه خواهید کرد؟
وی ادامه داد: چه برنامه ای برای تالاب گاوخونی، هویزه، دریاچه نمک بختگان و حوض سلطان قم دارید؟
قاضی پور سپس خطاب به آقای جهانگیری در مجلس گفت: مجلس دادگاه سیاسی است و مخالفین کیفر خواست از طرف مردم را اعلام می کنند.
نماینده مردم ارومیه سپس به وزیر پیشنهادی نیرو در مورد برنامه هایش برای روستاها و شهرهای خشک گفت: برنامه شما برای مدیریت منابع، استانهای خشک مثل خراسان شمالی چیست؟ شما گفته اید می خواهید در صورت وزارت تمام طرحها را مجددا مطالعه کنید این یعنی تعطیلی تمام پروژه ها.
وی ادامه داد: برنامه مدون حضرتعالی در مورد خصوصی سازی نیروگاهها چیست؟ آیا می خواهید بقیه نیروگاهها را به تاراج بگذارید؟ برنامه شما برای تولید برق از روزدخانه ها چیست؟ برای تولید منابع پاک مثل آب و باد چه برنامه ای دارید؟ آیا مانند وزارت نفت می خواهید از لوله های کهنه هندی وارداتی در وزارت نیرو استفاده کنید؟
قاضی پور با طرح این پرسش از وزیر نیرو مبنی بر اینکه برنامه شما برای افزایش تولید داخلی چیست گفت: ملت شریف همکاران، مردم قهرمان آذربایجان، حقیقتا من با شخص آقای چیت چیان تجلی ها و بنی هاشمها مشکل شخصی ندارم ایشان از جنس مردم است ولی وظیفه ماست که در مورد برنامه آنها سوال کنیم لذا می پرسم برنامه شما برای حمایت از قشرهای آسیب پذیر، قشرهای تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی و افراد ضعیف به چه شکلی است.
نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه زمان باربری ابرها فرا رسیده است ادامه داد: مردم اصفهان افرادی ذکات بده بودند ولی در پی خشک سالی ها ذکات گیر شده اند. آیا گروه مردان جبهه و جنگ و خانواده های شهدا باید این قدر بخاطر بی آبی سخت زندگی کنند.
وی سپس به وزیر پیشنهادی نیرو پیشنهاد داد نماینده شیراز طرحی برای استفاده از آبهای شمال و جنوب دارد لطفا در صورتی که وزیر شدید دستور دهید از این طرحها استفاده شود.
قاضی پور سخنان خود را با طرح چند پرسش دیگر از چیت چیان به پایان برد و گفت: آیا از کارکنان و کارمندان رسمی وزارت نیرو برای پیشبرد پروژه های استفاده می کنید یا از افراد غیر کارآمد.
سرقلعه(موافق): چیت چیان وزیری کاردان از قشر روستایی است
جلیل سرقلعه که به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو سخن میگفت، خاطرنشان کرد: مهمترین حوزه مسوولیت وزارت نیرو، موضوع آب است و اگر آب باشد، سرمایه و ثروت هم هست و در سایه وجود آب و برق فاضلاب روستایی نیز قابل حل است و لذا حیطه مسوولیت وزارت نیرو بسیار مهم خواهد بود.
وی افزود: فعالیت وزارت نیرو در حوزه تامین و مدیریت آب، برق و خدمات فاضلاب شهری، ارتباط مستقیمی با زندگی مردم دارد، چراکه زندگی بدون آب و برق سخت و حتی غیرممکن است و چه بسا تامین آب و برق همردیف منافع و امنیت ملی باشد، چراکه بسیاری از بحرانها در کشور از بیآبی و بیبرقی ایجاد میشود.
جلیل سرقلعه تصریح کرد: نعمت آب سالم در ارتباط مستقیم با اشتغال و سلامت، تولید و معیشت، امنیت و آرامش است و قطعا مهار و مدیریت آب بدون توان مدیریتی درست و با سابقه امکانپذیر نیست و توجه به زیرساختها در حوزه آب به عنوان یک استراتژی مهم در برنامههای جناب آقای چیتچیان قابل مشاهده است.
عیسی زاده(مخالف): چه برنامه ای برای نجات دریاچه ارومیه دارید؟
مهدی عیسیزاده نماینده میاندوآب خطاب به وزیر پیشنهادی نیرو گفت: ظرفیت منابع عمومی آب کشور 500 میلیارد متر مکعب است که سالانه هشت میلیارد متر مکعب از آن کم میشود.
عیسیزاده با تاکید بر اینکه تالابهای مهم و ملی کشور از جمله دریاچه ارومیه در حال خشک و نابود شدن است، از چیتچیان پرسید که چه برنامهای برای حمایت از تالابها دارد و ادامه داد: از وقتی که بنا بر این شده است که من به عنوان مخالف آقای چیتچیان در جلسه علنی صحبت کنم، مردم بسیاری از استان آذربایجان غربی با من تماس گرفتند و از من خواستند از آقای چیتچیان حمایت کنم اما واقعیت این است که باید فکری به حال دریاچه ارومیه کرد.
وی با اشاره به مصوبات دولت قبلی در مورد برداشت از یک رودخانه در حوزه انتخابیهاش گفت: از رودخانهای که تنها 120 میلیون متر مکعب آب دارد، میخواهند 200 میلیون متر مکعب آب برای مصارف صنعتی در استانهای همجوار برداشت کنند.
همچنین انتقاد آب زرینهرود و سیمینهرود به بخشهای کشاورزی و صنعتی در استانهای همجوار آذربایجان غربی باعث شده است که دریاچه ارومیه در وضعیتی تا این حد وخیم قرار بگیرد.
وی با اشاره به مصوبهای در روزهای پایانی دولت سابق گفت: متاسفانه بسیاری از کارها بدون دید کارشناسی انجام شده است. آقای چیتچیان باید توضیح بدهد که چه برنامهای برای نجات دریاچه ارومیه دارد.
.
وی با بیان اینکه 55 درصد از آب کشور از منابع زیرزمینی تامین میشود، گفت: متاسفانه حفر بیرویه چاه،منابع آبی زیرزمینی را تهدید میکند و تالابها و دریاچهها را دچار مشکل کرده است و کسی که برای رفع این معضلات و مشکلات برنامه جدی و اصولی دارد، جناب آقای دکتر چیتچیان است.
نماینده مردم لردگان خاطرنشان کرد: آقای چیتچیان با سابقه مهندسی مکانیک و صنایع و نمایندگی مجلس و معاونت وزیر در وزارت نیرو بدون حاشیه سیاسی و حزبی و گروهی توانمندترین فرد برای رفع مشکلات آب در کشور است و برنامههای ایشان در ارتباط با اصلاح زیرساختها، استفاده از آبهای غیر متعارف و با شناخت و آمایش درست زمینی ایشان میتوان به آینده وزارت نیرو امیدوار بود.
رییس مجمع نمایندگان استان چهار محال و بختیاری در بخش پایانی سخنان خود، با بیان اینکه بنده به عنوان رییس مجمع نمایندگان حمایت بیدریغ خود را از آقای چیتچیان اعلام میکنم، گفت: مواضعی که جناب آقای بزرگواری در مجلس و در مورد اقوام لر داشتند، مواضع شخصی ایشان است و من از طرف جامعه الوار کشور، از مردم و مجلس عذرخواهی میکنم.
چیت چیان: آب و برق کشاورز را تامین می کنیم
وزیر پیشنهادی نیرو ضمن تشریح برنامههای خود برای تصدی این وزارتخانه، اظهار کرد: وزارت نیرو برنامه کاملی در رابطه با دریاچه ارومیه دارد که تجدید نظر درخصوص سدسازیها و بازنگری در آنها صورت گیرد.
حمید چیتچیان وزیر پیشنهادی وزارت نیرو که در دفاع از برنامههای خود برای رای اعتماد در صحن علنی مجلس صحبت میکرد با اشاره به ماموریتهای وزارت نیرو گفت:پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، تامین آب و برق برای فعالیتهای کشاورزی و ارائه خدمات زیرساختی به استانها، سوخترسانی و به کارگیری روزافزون از فناوریهای اطلاعات میتواند جزو وظایف این وزارتخانه به شمار رود.
وی از صنعت برق به عنوان زیربنای حیاتی برای سایر زیرساختها نام برد و گفت: تلاش در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم،دفاع از صیانت کار باید سرلوحه کارها قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی نیرو، آب،برق و اقتصاد آب و برق را به عنوان محورهای صحبتهایش عنوان کرد و گفت: اینجانب برنامهام را در راستا و چارچوب اسناد بالادستی، سند چشمانداز، برنامه پنجم توسعه و ... تنظیم کردهام.
چیتچیان در ادامه با اشاره به فعالیتهای وزارت نیرو در زمینه آب اظهار کرد: آب محور اصلی توسعه کشور است، دسترسی و بهرهبرداری از این منبع حیاتی با مسائل گوناگون زیستمحیطی آمیخته است؛ بر اساس نتایج تحقیقات و مدلسازی دورهای اقلیمی پیشبینی شده که در دهه پیشرو کره زمین با نوع تغییر نظام بارش و اقلیم مواجه شود، همچنین پیشبینی میشود با توجه به رشد بیرویه استفاده ازمنابع آبی در سالهای آینده کشور با دشواریها و چالشهایی مواجه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت آب کشور باید به گونهای باشد که آمادگی روبرو شدن با این چالش را داشته باشد، کما اینکه در حال حاضر شاهد افت شدید تراز آب زیرزمینی نیز هستیم.
چیتچیان اولویت مهار آبها در چارچوب تفاهمنامه، تغییر رویه در تامین مالی طرحهای اجرایی، توسعه روشهای نوین و ارزان برای تصفیه فاضلاب، تکمیل طرحهای مکمل زنجیره تولید، مدیریت به هم پیوسته منابع آب کشور، رعایت اصول توسعه پایدار، مدیریت عرضه با تاکید بر اصلاح و هوشمندی سامانههای پایش آب، مدیریت تقاضا در کشاورزی، صیانت از آبهای زیرزمینی و اجرای طرحهای تعادلبخشی، توجه به تالابها به ویژه دریاچه ارومیه، جلب مشارکت مردم و هماهنگی با دستگاههای ذیربط به منظور اثربخشی برنامهها، اولویتبندی طرحها به لحاظ تامین و تخصیص اعتبار کافی و استقرار ساختار حقوقی مناسب از حق آبه کشور را از رئوس برنامههای خود در زمینه آب برای تصدی وزارت نیرو برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه برق ایران در جهان گفت: ظرفیت اسمی 70 هزار مگاوات و ارائه خدمت به 29 میلیون مشترک صنعت برق را از گستردهترین شبکهها ساخته است و با سرمایهگذاری سالانه 17هزار میلیارد تومان یکی از سرمایهبرترین صنایع کشور است.
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صادرات 11 میلیارد کیلووات ساعت برق به کشورهای همسایه گفت: با وجود موفقیتهای بزرگی که در این صنعت به وجود آمده است اما متاسفانه از چالشهای ریشهای متعددی رنج میبرد که پایین بودن بازده نیروگاهها، عدم بهرهگیری ازمنابع انرژی تجدیدپذیر و الزام صنعت به استفاده از گازوئیل و مازوت برخی از این موارد است.
وی همچنین بر حمایت از ایجاد ظرفیت ساخت سالانه 500مگاوات توربین گازی و 5000 مگاوات نیروگاه خورشیدی و ... تاکید کرد و افزود:عمدهترین تغییری که در صنعت برق صورت میگیرد تغییر پارادایم صنعت برق از تمرکز بر توسعه ظرفیتهای برق به مدیریت تامین کالا،اقتصاد با مشارکت مردم و سازگار با محیط زیست خواهد بود.
چیتچیان همچنین بر ضرورت توجه به مساله اقتصاد آب و برق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 676 طرح ملی واستانی در دست اجرا است که به سطح 100هزارمیلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با ادامه این روند در صورت افزایش یافتن طرحهای جدید و یا افزایش نداشتن تورم به طورمتوسط زمان اتمام هر طرح بیش از 30 سال طول میکشد هر چند بودجه شرایطی مانند فروش اوراق را پیشبینی کرده است اما باید تمهیدات لازم انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به راهکارهای برونرفت از وضعیت فعلی برای صنایع مذکور گفت: استفاده گسترده از ظرفیت بخش خصوصی، اصلاح و منطقی کردن نظام تعرفه آب وبرق، بخشی از این راهکارها میباشد.
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صحبتهای قاضیپور گفت: این اطمینان را میدهم که در رابطه با دریاچه ارومیه برنامه کاملی در دست اقدام داریم که تجدیدنظر در مورد سدسازیها و بازنگری آنها انجام شود و نیز انتقال آب از حوزههای دیگر از جمله خزر که رود ارس بخشی از آن است مدنظر وزارت نیرو خواهد بود.
وزیر پیشنهادی نیرو ضمن تشریح برنامههای خود برای تصدی این وزارتخانه، اظهار کرد: وزارت نیرو برنامه کاملی در رابطه با دریاچه ارومیه دارد که تجدید نظر درخصوص سدسازیها و بازنگری در آنها صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید چیتچیان وزیر پیشنهادی وزارت نیرو که در دفاع از برنامههای خود برای رای اعتماد در صحن علنی مجلس صحبت میکرد با اشاره به ماموریتهای وزارت نیرو گفت:پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، تامین آب و برق برای فعالیتهای کشاورزی و ارائه خدمات زیرساختی به استانها، سوخترسانی و به کارگیری روزافزون از فناوریهای اطلاعات میتواند جزو وظایف این وزارتخانه به شمار رود.
وی از صنعت برق به عنوان زیربنای حیاتی برای سایر زیرساختها نام برد و گفت: تلاش در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم،دفاع از صیانت کار باید سرلوحه کارها قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی نیرو، آب،برق و اقتصاد آب و برق را به عنوان محورهای صحبتهایش عنوان کرد و گفت: اینجانب برنامهام را در راستا و چارچوب اسناد بالادستی، سند چشمانداز، برنامه پنجم توسعه و ... تنظیم کردهام.
چیتچیان در ادامه با اشاره به فعالیتهای وزارت نیرو در زمینه آب اظهار کرد: آب محور اصلی توسعه کشور است، دسترسی و بهرهبرداری از این منبع حیاتی با مسائل گوناگون زیستمحیطی آمیخته است؛ بر اساس نتایج تحقیقات و مدلسازی دورهای اقلیمی پیشبینی شده که در دهه پیشرو کره زمین با نوع تغییر نظام بارش و اقلیم مواجه شود، همچنین پیشبینی میشود با توجه به رشد بیرویه استفاده ازمنابع آبی در سالهای آینده کشور با دشواریها و چالشهایی مواجه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت آب کشور باید به گونهای باشد که آمادگی روبرو شدن با این چالش را داشته باشد، کما اینکه در حال حاضر شاهد افت شدید تراز آب زیرزمینی نیز هستیم.
چیتچیان اولویت مهار آبها در چارچوب تفاهمنامه، تغییر رویه در تامین مالی طرحهای اجرایی، توسعه روشهای نوین و ارزان برای تصفیه فاضلاب، تکمیل طرحهای مکمل زنجیره تولید، مدیریت به هم پیوسته منابع آب کشور، رعایت اصول توسعه پایدار، مدیریت عرضه با تاکید بر اصلاح و هوشمندی سامانههای پایش آب، مدیریت تقاضا در کشاورزی، صیانت از آبهای زیرزمینی و اجرای طرحهای تعادلبخشی، توجه به تالابها به ویژه دریاچه ارومیه، جلب مشارکت مردم و هماهنگی با دستگاههای ذیربط به منظور اثربخشی برنامهها، اولویتبندی طرحها به لحاظ تامین و تخصیص اعتبار کافی و استقرار ساختار حقوقی مناسب از حق آبه کشور را از رئوس برنامههای خود در زمینه آب برای تصدی وزارت نیرو برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه برق ایران در جهان گفت: ظرفیت اسمی 70 هزار مگاوات و ارائه خدمت به 29 میلیون مشترک صنعت برق را از گستردهترین شبکهها ساخته است و با سرمایهگذاری سالانه 17هزار میلیارد تومان یکی از سرمایهبرترین صنایع کشور است.
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صادرات 11 میلیارد کیلووات ساعت برق به کشورهای همسایه گفت: با وجود موفقیتهای بزرگی که در این صنعت به وجود آمده است اما متاسفانه از چالشهای ریشهای متعددی رنج میبرد که پایین بودن بازده نیروگاهها، عدم بهرهگیری ازمنابع انرژی تجدیدپذیر و الزام صنعت به استفاده از گازوئیل و مازوت برخی از این موارد است.
وی همچنین بر حمایت از ایجاد ظرفیت ساخت سالانه 500مگاوات توربین گازی و 5000 مگاوات نیروگاه خورشیدی و ... تاکید کرد و افزود:عمدهترین تغییری که در صنعت برق صورت میگیرد تغییر پارادایم صنعت برق از تمرکز بر توسعه ظرفیتهای برق به مدیریت تامین کالا،اقتصاد با مشارکت مردم و سازگار با محیط زیست خواهد بود.
چیتچیان همچنین بر ضرورت توجه به مساله اقتصاد آب و برق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 676 طرح ملی واستانی در دست اجرا است که به سطح 100هزارمیلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با ادامه این روند در صورت افزایش یافتن طرحهای جدید و یا افزایش نداشتن تورم به طورمتوسط زمان اتمام هر طرح بیش از 30 سال طول میکشد هر چند بودجه شرایطی مانند فروش اوراق را پیشبینی کرده است اما باید تمهیدات لازم انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به راهکارهای برونرفت از وضعیت فعلی برای صنایع مذکور گفت: استفاده گسترده از ظرفیت بخش خصوصی، اصلاح و منطقی کردن نظام تعرفه آب وبرق، بخشی از این راهکارها میباشد.
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صحبتهای قاضیپور گفت: این اطمینان را میدهم که در رابطه با دریاچه ارومیه برنامه کاملی در دست اقدام داریم که تجدیدنظر در مورد سدسازیها و بازنگری آنها انجام شود و نیز انتقال آب از حوزههای دیگر از جمله خزر که رود ارس بخشی از آن است مدنظر وزارت نیرو خواهد بود.