به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، آرمان خالقی مدیرعامل خانه صنعت و معدن تجارت ایران در نشست خبری که در محل این خانه برگزار شده بود گفت: ما در این نشست به دنبال ارائه راهکار به دولت جدید در زمینه تولید و کمک به تولیدکنندگان هستیم چرا که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید انتظار می رود توجه ویژه ای به تولیدکنندگان مخصوصا بخش خصوصی شود.
وی افزود: جامعه در حال حاضر نسبت به آنیده بسیار امیدوار شده است و ما نیاز داریم این امید را به بخش اقتصاد کشور نیز منتقل و بنیان کار را برای ادامه مسیر هموار کنیم.
خالقی گفت: ما موظف هستیم مشکلات بخش تولید را به دولت جدید منتقل کنیم. چرا که بسیاری از تولیدکنندگان موانع کار خود را با ما در میان می گذارند. از سوی دیگر خواسته هایی دارند که در جهت رسیدن به آن باید پیش نیازهایی فراهم شود.
وی گفت: در چند سال گذشته همه از کمبود تسهیلات در بخش تولید گلایه داشته و دارند و یا نسبت به پرداخت به موقع آن معترضند.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن ایران گفت: از شهریور 91 تا نیمه مرداد امسال با تصویب مجلس مقرر شد 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ریالی برای حل مشکل مالی سرمایه در گردش در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد و در همین جهت خانه صنعت و معدن ایران به خانه های استانی اعلام کرد که برنامه ها و بودجه های لازم برای اجرای آنها را ارائه دهند.
خالقی افزود: متاسفانه از 7016 پرونده تشکیل شده در این ارتباط بیش از 5 هزار فقره آن تایید و از این تعداد تنها به 540 بنگاه تولیدی وام و تسهیلات پرداخت شد که مبلغ آن نیز در حدود یک هزار 410 میلیارد تومان بود.
وی گفت: از سوی دیگر مشکلات اداری و بوروکراسی موجود در سیتم اداری کشور به شدت در این بخش نیز احساس می شود و امیدواریم دولت جدید بتواند این مشکل را حل کند و در جهت اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار در این راه گام بردارد.
مدیرعامل خانه صنعت و معدن تجارت ایران با ابراز تاسف از تصویب نشدن طرح حمایت از تولید ملی در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: این طرح سال گذشته در همین ایام به مجلس ارائه شد و در جمع بندی آن سایر تشکل های دیگر اقتصادی و تولیدکنندگان مشارکت داشتند و بندهایی نیز به آن اضافه شد.
خالقی گفت: طرح حمایت از تولید ملی به جای اینکه سال امسال در مجلس مورد بررسی قرار می گرفت باید در همان سال گذشته به داد تولید می رسید که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و حتی چندی پیش با برخورد برخی نمایندگان اصول اولیه آن نیز به تصویب مجلس نرسید.
وی افزود: انتظار ما از نمایندگان این بوده و هست که به کمک بخش تولید بیاید. طرح حمایت از تولید ملی طرحی بود که بسیار کارشناسی شده و با کمک خود تولیدکنندگان آماره شده بود و در آن به بسیاری از قوانین و مقرراتی که مانع فعال تر شدن تولید کشور می شود پرداخته شده و راهکار ارائه داده بودیم.
دولت جدید به سمت حفظ قداست تولید گام بردارد
در ادامه این نشست عبدالمهدی اجلالی رئیس هیئت مدیره خانه صنعت و معدن ایران با اعلام اینکه دولت تدبیر و امید تابلوی امید را بالا برده گفت: ما امیدواریم این تابلو بتواند راهکاری باشد برای سوق پیدا کردن تلاش ها برای اهداف کلان و سند چشم انداز.
وی افزود: مهمترین مسئله در کشور ما فرهنگ سازی برای اهمیت دادن به تولید است چرا که از آن بسیار غافل شده ایم و امیدواریم دولت جدید به سمت تولید و حفظ قداست تولید حرکت کند.
رئیس هیئت مدیره خانه صنعت و معدن ایران افزود: اگر مسئله اشتغال و تولید برای ما مهم است باید متوجه باشیم که رسیدن به این هدف در تولید صادرات محور است چرا که اشتغال ایجاد می کند و هم سبب افزایش سطح درآمد و در نتیجه تقاضا می شود.
اجلالی گفت: اگر چه تحریم ها وجود دارند ولی ما باید به سمتی حرکت کنیم که از این تحریم ها بهترین برداشت را داشته باشیم و به نوعی آن را به فرصت تبدیل کنیم.
اجلالی در پایان خاطرنشان کرد: در هدفمندی یارنه ها مصوب شده بود که بخشی از درآمد این طرح به بخش تولید اختصاص یابد که متاسفانه این اقدام به طور کامل عملی نشده است و ما و همه تولیدکنندگان امیدواریم این سهم پرداخت شود تا به نوسازی، بازسازی صنایع و همچنین سرمایه در گردش بنگاه ها کمک شود.
در پایان این نشست خالقی ضمن رد غیر قانونی بودن فعالیت این خانه گفت: فعالیت شورای مرکزی خانه های صنعت، معدن و تجارت ایران غیر قانونی بوده چرا که این خانه در سال 90 به عنوان شرکت به ثبت رسیده است نه نهاد حمایتی و در هر استان نیز وزارت صنعت تنها به یک خانه صنعت مجوز فعالیت می دهد نه بیشتر که این خانه های استانی نیز زیر نظر ما فعالیت می کنند.