به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مسعود نصرتی شهردار قزوین در نشست خبری این اجلاس گفت: این اجلاس به همت مجمع جهانی شهر اسلامی و در بالاترین استانداردهای بین المللی برگزار می شود.
وی افزود: پیشنهادی مبنی بر دائر شدن دبیرخانه دائمی این اجلاس در ایران و به مرکزیت شهر قزوین را ارائه کردیم که هم اکنون این پیشنهاد برای مدت دو سال پذیرفته شده است و امیدواریم در طول برگزاری نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی در قزوین این قابلیت در ایران و به ویژه در شهر قزوین دیده شود که دبیرخانه دائمی به ما اختصاص داده شود.
نصرتی با اشاره به اهمیت و ضرورت این اجلاس اظهار کرد: آنچه که مهم است این است که با وجود قدمت در ساخت و سازها توجهی به معماری ایرانی و اسلامی نمیشود و ما در این زمینه موفقیت چندانی نداشتهایم. شهرها در حال توسعهاند اما رنگ و بویی از محلات و هویت اسلامی ندارند.
عباس زارعی رئیس شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این نشست گفت: قزوین از شهرهایی است سالیان متمادی و متوالی صدرنشین شهرهای اسلامی از نگاه فرهنگی، تاریخی و هنری بود و به نظر من این جایگاه و پیشینه تاریخی در انتخاب این شهر به عنوان میزبان نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی موثر بوده است.
محمد حسین پورزرندی رئیس شورای سیاستگذاری نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی در این نشست بر توجه به جاذبه های گردشگری شهرهای اسلامی به ویژه قزوین تاکید کرد و گفت: البته مبنای توسعه در شهرسازی ها و معماری شهرهای ما باید الگویی از معماری و شهرسازی اسلامی باشد تا بتوانیم جاذبه های گردشگری را در شهرهای اسلامی ایجاد کنیم.
پورزندی با ضرورت دانستن برگزاری این اجلاس گفت: شهرها باید اسلامی باشند اما آنچه که دیده میشود با معیارهای این اجلاس تفاوت دارد.
وی گفت: برای دستیابی به این مهم باید راهکارهای لازم اتخاذ شود بسیاری از شهرهای کشور ما از جمله اصفهان و شیراز دارای قدمتی هستند که ما باید علاوه بر حفظ این قدمت تلاش کنیم تا سایر شهرهای کشورمان شهری اسلامی باشد.
رضا پور وزیری مدیر مرکز منطقه ای خاورمیانه بهترین عملکردها و راهبری محلی نیز در این نشست گفت: اجلاس جهانی شهر اسلامی توجه به معیارها و حقوق سکونت و شهروندی در اسلام را در نظر دارد تا مدیران شهری و شهرداران بیشتر به آن توجه کرده و آن را به کار بندند.
وی افزود: جستاری در مفهوم توسعه پایدار در اسلام، آرمان شهر اسلامی، فضای شهر اسلامی، جامعه، فرهنگ، انسان و دانش در شهر اسلامی، زیبایی شناسی شهر اسلامی، معیارهای سکونت در اسلام، مدیریت در شهر اسلامی، مشارکت در شهر اسلامی، هویت و تاریخچه شهر اسلامی و فلسفه و حکمت در شهر اسلامی از محورهای نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی است که در این باره مقاله ارائه خواهد شد.
در ادامه این نشست عبدالحمید نقرهکار عضو هدایت علمی و فنی اجلاس گفت: در شرایط امروز، دنیای غرب به دلیل رویکرد مادی دچار نسبیگرایی و شکگرایی شده که این امر موجب پوچی در حوزه زیباشناسی شده است.
وی افزود: یکی از مهمترین شاخصههای تمدن ایرانی و اسلامی، حوزه شهرسازی اسلامی است و مرکز قطب علمی معماری ایرانی و اسلامی با مجمع جهانی شهر اسلامی تفاهمنامهای برقرار کرده و کارگروه دانشافزایی جهت ارتقا فرهنگ مردم در حوزه شهرسازی ایجاد شد.
این اجلاس در قزوین با حضور 27 کشور از حوزههای مختلف و 10 شهردار پایتخت کشورهای اسلامی در تاریخ نهم و دهم شهریور ماه برگزار میشود.