به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جعفر توفیقی در نشست رؤسای دانشگاه ها که امروز در مرکز پژوهش های علمی- صنعتی ایران برگزار شد، گفت: روز گذشته در دیدار هیئت دولت با مقام معظم رهبری، ایشان تأکیدات فراوانی بر حفظ پیشرفت های علمی و ادامه این پیشرفت ها داشتند.
سرپرست وزارت علوم افزود: باید اختلاف نظرها و ناهماهنگی ها بین نهادهایی که در حوزه علمی فعالیت می کنند از بین رفته و برای ادامه پیشرفت های علمی، هماهنگی ها بین این نهادها ایجاد شود.
وی ادامه داد: سپردن اختیارات به دانشگاه هایی که در حوزه علمی قوی تر هستند، یکی از مهمترین برنامه هایی است که باید امسال اجرایی شود و این یعنی اوج اعتماد یک نظام به دانشگاه ها.
توفیقی اضافه کرد: تصمیم سازی فرآیندی است که اعتبار و کیفیت تصمیمات را بالا برده و اجرا را تضمین می کند، بنابراین باید دانشگاهیان در فرآیند تصمیم گیری مشارکت داده شوند و اگر لازم باشد این مشارکت دانشگاهیان بررسی شده و در شرکت آنها تجدیدنظر شود؛ چرا که اگر مشارکت نکنند همیشه منتقد هستند و نقاط ضعف را می بینند.
سرپرست وزارت علوم خاطرنشان کرد: هدف ما این است که با توجه به این حرف هایی که زده می شود، ببینیم دانشگاه در چهار سال آینده به کجا می رسد، که البته مسیر اصلی آن باید رسیدن به استقلال عملیاتی باشد.
وی یادآور شد: دانشگاه ها بیشترین اشتغال و تأثیربخشی را دارند و باید در مقابل جامعه، پاسخگوی تصمیمات و منابعی که مصرف می کنند، باشند.
توفیقی با اشاره به سندهای بالادستی در حوزه علم و فناوری گفت: سند سیاست های کلی نظام، سند چشم انداز و سند اسلامی شدن دانشگاه ها تدوین شده که حدود 25 سرفصل در آن مشخص است و 140 راهبرد و حدود 600 اقدام پیش بینی شده است که اگر این اهداف عملیاتی شود به نقطه عطف خواهیم رسید؛ اولویت های کاری ما باید اصلی ترین برنامه های این سند و اولویت بندی آن باشد؛ چون امکانات محدود است، البته اولویت بندی به معنای این نیست که حوزه ای تعطیل شود.
سرپرست وزارت علوم همچنین به برقراری ارتباط مستمر رؤسای دانشگاه ها با صاحب نظران حوزه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: ارتباط مستمر بین رؤسای دانشگاه ها با صاحب نظران حوزه و دانشگاه برای افزایش پیشرفت های علمی و کیفیت آموزش عالی از موارد مورد تأکید رهبری است که باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به اعتبارات بودجه آموزش عالی گفت: نباید هر سال به دنبال افزایش بودجه ها باشیم، بلکه باید آموزش عالی مسیری ثابت برای تأمین بودجه را پیدا کند؛ در واقع باید مسیرهای جایگزین را تأمین کنیم که ارتباط با صنعت می تواند سرعت پیشرفت در دانشگاه ها را افزایش داده و اعتبارات آنها را تأمین کند.
توفیقی با اشاره به بحث شهریه دانشگاه ها در اوایل سال تحصیلی گفت: منابع تأمین وام شهریه دانشگاه ها محقق شده و باید این مسیر تقویت شود که دانشجویان شهریه پرداز دغدغه هزینه های دانشگاه را نداشته باشند.
سرپرست وزارت علوم در پایان گفت: مسئله بهبود فضای آزاداندیشی و نشاط علمی در دانشگاه ها که مبتنی بر سند دانشگاه اسلامی است، از مواردی می باشد که در سال تحصیلی جدید باید به آن توجه شود تا آرامشی که مطلوب دانشگاه هاست تأمین گردد.