به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدباقر لنکرانی در نشست سالیانه اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل اساس حرکت را بصیرت و آگاهی خواند و گفت: صرف اینکه مومنین از یاری الهی برخودار شوند به رفتار خود به درستی عمل کنند و از مسئولیت خود شانه خالی نکنند که این امر نیازمند شناسایی وظیفه و تکلیف و تلاش در جهت عمل به آن است.
وی ادامه داد: عمل به تکلیف لوازم و شرایطی دارد که مومنین باید تلاش کنند تا عوامل آن را شناسایی کرده و بیتوجهی به این مبانی ما را به افراط و تفریط میاندازد.
وی به سخنرانی امام در سال 59 اشاره کرد و گفت: بیتوجهی به نگاه فرهنگی آفت مهم انقلاب است که اگر بخواهیم نگاه عمیق به انقلاب داشته باشیم میآموزیم که بصیرت خود تمدن اسلامی را به وجود بیاوریم.
لنکرانی در ادامه سخنان خود «علم» و «اقتصاد» را دو عامل مهم در کشور دانست و گفت: یکی از زمینههای مهم برای رفع مشکلات کشور نگاه توسعه علمی است که این نگاه نیاز به ترویج دارد و این مهمترین وظیفهای است که بر عهده دانشگاه است.
عضو جبهه پایداری رسیدن به تمدن اسلامی را از جمله اهداف کشور خواند و افزود: استفاده از آموزههای اسلامی در «علم» و «اقتصاد» می تواند برای کشور کارگشا باشد.
وی با بیان اینکه تعداد مقالات به معنای رشد علمی نیست خاطرنشان کرد: افزایش تعداد مقالات به معنای رشد علمی نیست چرا که شاخصهایی که باید در این امر به آن توجه کنیم آن است که با رشد علمی مقالات استفاده از این مقالات در جهت حل مشکلات کشور نیز صورت گرفته باشد.
لنکرانی ادامه داد: دانشجویان امروز پژوهشگر دیروز و مدیر فرداست بنابراین باید به نقش آفرینی دانشجو در این زمینه توجه کرد و فضای دانشگاه را باید به سمتی برد تا بتوانیم شاهد پیشرفت فضای علمی کشور باشیم.
وی در ادامه سخنان خود به ارزیابی فضای انتخابات پرداخت و گفت: تمام افرادی که در انتخابات 92 به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری مطرح شدند با حکمی از سوی رهبر انقلاب به سمتی منصوب شده بودند و تنها در میان آنها غرضی بود که حکم جدیدی از ایشان نگرفته بود بنابراین انتصاب کاندیدای جبهه پایداری به رهبری امر نادرستی است که رهبری بارها اعلام کردند که نظر ایشان نسبت به شخص خاصی نیست و این درس مهمی بود که باید از فضای انتخابات میگرفتیم و کاندیداها نیز در این انتخابات از توانایی خود به جای استفاده کردن از رهبری استفاده کردن.
وزیر بهداشت دولت نهم به دلایلی در رد صلاحیت خود اشاره کرد و گفت: من انکار نمیکنم که در تلاش بودند تا من تأیید صلاحیت نشوم و این امر که شما اتهاماتی را نسبت به خانواده این شخص وارد کنید امر نادرستی است اما به طور کلی باید بگویم مطلبی که من در انتخابات 92 بر آن تأکید کردم آن بود که جبهه ما تنها با یک پرچمدار در صحنه حاضر شود و گفتمان انقلاب اسلامی را یک نفر برای مردم تبیین کند.
وی ادامه داد: اقداماتی که دوستانمان انجام دادند مانند اینکه تا لحظه آخر انتخابات اعلام می کردند که ما ائتلاف خواهیم کرد کار درستی نبود چرا که موجب ابهامآفرینی شد و جمعبندی ما بر روی یک نفر از این جلوگیری کرده و حتی شما شاهد بودید که کاندیدای جبهه پایداری که تنها از روز رایگیری تا پایان زمان تبلیغات به اقدامات تبلیغاتی پرداخت در مقایسه با کسی که نه سال برای این امر تلاش کرده بود رای قابل توجهتری داشت و این ظرفیت مهمی از کشور را میرساند که نمیتوان آن را مورد بیاعتنایی قرار داد.
وی با اشاره به عملکرد اصولگرایان در انتخابات 92 گفت: انتخابات 92 میتواند درسی برای آینده ما باشد چرا که گفتههایی در مورد آن وجود دارد اما اکنون زمان بیان آن نیست چرا که ظرفیت آن در جامعه به وجود نیامده و مطرح کردن آن تنها موجب دلخوری است.
لنکرانی ادامه داد: به نظرسنجیهایی که انجام شده بود انتقادات گستردهای داشتم چرا که رئیس یکی از موسساتی که اقدام به نظرسنجی کرده بود و غالبا گروههای سیاسی به نتایج این موسسه استناد میکردند به من گفت که ما تا زمانی اسم شما را در لیست نظرسنجیها قرار نمیدادیم چرا که نمیخواستیم تو را مطرح کنیم بنابراین تکیه کردن بر نظرسنجیهایی که تنها برای تأیید حرف عدهای بود امری نادرست بود.
لنکرانی ادامه داد: پیام این انتخابات حمایت مردم از اصل نظام جمهوری اسلامی است، قانون اساسی و ولایت فقیه بود و اگر کسی این پیام را به درستی دریافت نکند به نظر باید در تحلیل خود تجدیدنظر کند و اشتباه خود را بپذیرد.
وی سال پایانی دولت را با مشکلاتی همراه دانست و گفت: در این سال آخر عواملی چون اختلاف مسئولان، تمایل به نارضایتی، ناکارآمدی در حل مشکلات روزانه، تمایل مردم را به تغییر به وجود آورد که در این میان تنها کسی میتوانست پیروز انتخابات شود که بتواند مردم را نسبت به تغییر این رویکرد اغناء کند و این امری نبود که در این دولت بیسابقه باشد چرا که در پایان دولت هاشمی می بینیم رای به خاتمی نه به هاشمی و در دوره خاتمی نیز رای احمدینژاد نه به رویکرد خاتمی بود.
لنکرانی ادامه داد: در این انتخابات عده ای سعی کردند جلیلی را ادامه رویکرد احمدینژاد بنامند و باقی کاندیداها نیز در کنش های سیاسی و رقابتها دخیل بودند که این رقابتها منجر به این نتیجه شد
وی در ادامه افزود: امری که به آن اشاره نیز کردم این بود که نباید تنها به نتایج نظرسنجی اکتفا کنیم چرا که نتایج نظرسنجی در هفتههای آخر تغییر میکند و این تلقی اشتباهی است که بخواهیم برای آن برنامه ریزی داشته باشیم یا آنکه رای خود را به کس دیگری انتقال دهیم چرا که مردم براساس گفتمانها به افراد رای میدهند و کسی میتواند در این میان پیروز شود که براساس عقل و منطق برنامهریزی کرده باشد و امیدوارم که این نگاه در کشور ما اصلاح شود.
لنکرانی شورای نگهبان را دارای جایگاه فصل الخطاب خواند و افزود: همانطور که رهبری بر این امر تأکید کردند شورای نگهبان دارای جایگاه بالایی است و فصل الخطاب است چرا که شش فقیه جامعالشرایط در آن به تصمیمگیری میپردازند.
کاندیدای جبهه پایداری با بیان اینکه از ابتدا در اینکه جبهه پایداری تنها با یک کاندیدا در صحنه حاضر میشود تأکید داشت گفت: تکلیف بسیاری از کاندیداها در روزهای آخر انتخابات مشخص شد و حتی برخی از آنها در دقایق پایانی احساس تکلیف کردند؛ بنده عقیده دارم که در میان این کاندیداها باید حضور پیدا کنم و به این دلیل ثبت نام کردم اما این امر که کنارهگیری کردم آن بود که در آخرین جلسهای که با آقای جلیلی داشتم از ایشان در مورد ماندن تا آخر صحنه پرسیدم و ایشان گفتند تا آخر در صحنه خواهم ماند بنابراین حرف ایشان برای من حرف کلیدی بود و من نمیخواستم روال تک پرچمداری به هم بریزد. اما در پایان باید بگویم برفرض که من بگویم که اگر شما بخواهید به این نتیجهگیری برسید که من با علم به اینکه میدانستم رد صلاحیت میشوم کنارهگیری کردم و من آدم بدی هستم باید بگویم خب من این را پذیرفتم اما دانستن این نکته چه فایده برای شما دارد و چه تأثیری را در کشور خواهد داشت.
وی ادامه داد: من متأسفم که برخی جریانهای انقلاب اسلامی که گفتمان مشترکی نیز دارند تنها به تهاجم و چند دستگی میپردازند که این امری است که باید آسیب شناسی شود.
لنکرانی با بیان اینکه رشد علمی را نباید به معنای جذب مقالات محسوب کرد خاطرنشان کرد: اگر در کشور علم را مبنا قرار دهیم باید بگویم که تنها افزایش کمی مقالات به معنای رشد علمی نیست بلکه باید ببینیم این مقالات تا چه حد در کشور استفاده شد و برای مثال باید بگویم نرخ فارغ التحصیلان بیکار ما از بیکاران عمومی ما بیشتر است و این نشان دهنده آن است که ما نتوانستهایم برای دانشگاهی خود ظرفیت مناسبی را ایجاد کنیم و در رشتههای دانشجو پرورش دهیم که نیازمند کاراند.
وی در پایان با بیان این مطالبه از دولت روحانی که فضای دانشگاه ها باید فضای دانش محور باشد گفت: باید در این زمینه اقدامات موثری انجام دهیم و افراد تنها به صرف مدرک گرفتن به کار عملی نپردازند.