به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ظهر امروز مراسم رونمایی از کتاب «عصر بی سرزمین» نوشته شهرام گیل آبادی و سیدرحیم تیموری با حضور محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام، عبدالله گیویان، نورالله نوریان و نویسندگان این اثر برگزار شد.
در این مراسم محسن رضایی در خصوص این کتاب و همچنین وضعیت منطقه خاورمیانه به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا گفت: فرهنگ مکتوب در جامعه ما مظلوم است و این امر از توجه نکردن به تولید علم و تفکر نشأت می گیرد، لذا تشکر می کنم که با نگارش این کتاب به این فرهنگ اهمیت داده می شود.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام تصریح کرد: شاید علت اینکه گاهی احساسات جای عقلانیت را می گیرد، این است که در حوزه تولید اندیشه ضعیف عمل می کنیم، البته مدت هاست که از عقلانیت فردی در جهان فاصله گرفته ایم، در حالی که امروزه نفوذ حاکمان بدون خردجمعی نمی تواند پایدار باشد.
رضایی افزود: همین سوریه از دو سه ماه گذشته وارد مرحله جدیدی از درگیری ها شده است، آمریکا در مرحله اول که نزدیک به دو سال و نیم طول کشید، سعی کرد با کمک ترکیه و دیگر کشورها فتنه ایجاد کند و نظامی که عضو سازمان ملل بود را ساقط نماید، در این مرحله تروریست ها تا نزدیکی نهادهای امنیتی رسیدند، به طوری که تنها چند خیابان مانده بود تا نهادهای امنیتی را بگیرند، اما در نهایت نتوانستند شهرهای اصلی سوریه را تصرف کنند، البته مکان هایی مانند حرم حضرت زینب (س) را با خمپاره می زدند، اما خود شهرها را نتوانستند بگیرند. اما در نهایت سوریه توانست شهرهای مهم را از دست تروریست ها خارج کند؛ این در حالی است که تنها چند شهر مانده بود تا کشور سوریه کاملاً آزاد شود.
وی ادامه داد: با مشاهده نقش رسانه ها در چند وقت اخیر می بینیم جنایاتی که در سوریه اتفاق افتاده روی صهیونیست ها را نیز سفید کرده، صهیونیست حداکثر زن و بچه ها را تیرباران می کردند، اما سر نمی بریدند؛ این در حالی است که در طول دو سال و نیم تروریست ها زن و بچه ها را در سوریه سر بریدند، اما رسانه ها سعی کردند بر روی این اتفاقات سرپوش بگذارند، البته می بینید همین دو سه فیلم و عکسی که منتشر شد و برخی جنایات تروریست ها را در سوریه نشان داد چه موجی در جهان ایجاد کرد، تمام سران اروپایی مجبور شدند از این افراد تبری بجویند. حداکثر بحثی که بین پوتین و اوباما درگرفت این بود که القاعده در سوریه وجود دارد یا نه، الان فهمیده ایم کسانی در سوریه وجود دارند که از القاعده بدتر هستند؛ این امر نقش رسانه را نشان می دهد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در تبیین نقش رسانه ها تصریح کرد: رسانه می تواند از یک جنگ جلوگیری کند، اوباما می خواست به سوریه حمله کند، اما با موجی که شکل گرفت، کوتاه آمد، اگر زمان جنگ مظلومانه ای که علیه ایران شکل گرفت رسانه ها قدرت امروز را داشتند بمب های شیمیایی استفاده نمی شد. امروز اسرائیل بمب میکروبی دارد و می دانیم که بمب میکروبی از بمب شیمیایی خیلی بدتر است؛ زیرا بمب شیمیایی حداکثر یک محله را نابود می کند، اما بمب میکروبی یک شهر را فلج می سازد.
وی گفت: کتاب آقای گیل آبادی نقش مهمی در حرکت رو به جلو در زمینه نسبت رسانه و سیاست داشت؛ زمانی می گفتند کشوری که بمب هسته ای داشته باشد از تهاجمات دور می شود؛ زیرا هیچ کشوری جرأت نمی کند به او حمله کند، چون می داند که با بمب هسته ای پاسخ خواهد گرفت؛ از همان زمان به بعد کلمه قدرت بازدارنده ایجاد شد، اما امروز با قدرتی که رسانه ها پیدا کرده اند، به قدرت بازدارنده تبدیل شده اند.
لازم به ذکر است، کتاب «عصر بی سرزمین» نوشته شهرام گیل آبادی در انتشارات مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شده است.