آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۳۸۱۱
سردار سلامی در برنامه «نگاه یک»:

قدرت دریایی سپاه می‌تواند تنگه هرمز را به پارکینگ شناورها تبدیل کند

جانشین فرمانده سپاه گفت: در نبرد دریایی دارای یک قدرت ویژه هستیم که به طورمثال می‌توانیم در تنگه هرمز دریا را تبدیل به یک پارکینگ از شناورها شود.
قدرت دریایی سپاه می‌تواند تنگه هرمز را به پارکینگ شناورها تبدیل کند

سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران که شب گذشته در برنامه نگاه یک حاضر شده بود، با بیان اینکه هفته دفاع مقدس سرآغاز یک مقاومت باشکوه و فداکارانه و جاودانه در عرصه تاریخ ایران و اسلام عزیز است، گفت: مقاومت در دفاع مقدس باعث عبور از یک حادثه سهمگین بود که توسط قدرت‌های جهانی طراحی شده بود و توسط قدرت‌های منطقه‌ای اجرا شد. آنها قصد داشتند شکوه و استقلالی که این ملت تازه به دست آورده بودند را از آنها بگیرند و آنها را به قبل از انقلاب برگردانند.

 

وی ادامه داد: این مقاومت باعث شد که ملت ایران سرافرازانه از این واقعه سهمگین عبور کنند و تاریخ ایران و جهان قطعات بسیار درخشانی از یک مقاومت الگوشده را به نمایش بگذارد.

 

جانشین فرمانده کل سپاه در مورد علت حمله صدام به ایران اظهار داشت: محیط بین‌الملل طبیعتی دارد و آن این است که هرگاه پدیده‌ای نظم موجود که توسط بازیگران قدرتمند شکل گرفته را برهم بزند، توسط همان نظم موجود این پدیده به چالش کشیده می‌شود. انقلاب اسلامی نیز از پدیده‌های منحصربه فردی است که فضای دوقطبی جنگ سرد بر هم زد و چون پیام‌های این انقلاب پیام‌هایی بود که با فطرت مردم منطقه سازگار بود و منطق جدیدی را به مردم جهان عرصه می‌کرد، همه قدرت‌های ظالم و ستمگر احساس کردند از این انقلاب بزرگ تاثیرات تلخی را خواهند پذیرفت.

 

سردار سلامی خاطرنشان کرد: به همین دلیل وقتی انقلاب اسلامی ایران پیروز شد و دکترین‌ ستون‌های دوگانه نیکسون فروریخت و یکی از ارکان اصلی سیاست‌های منطقه آمریکا متلاشی شد،به صورت طبیعی می‌بایست که بلوک شرغ و غرب یک واکنش سازمان‌یافته و سهمگین در برابر این پدیده نوظهور از خود نشان دهد و انگیزه‌های بین‌المللی برای مقابله با این پدیده جدید شکل گرفت.

 

وی افزود: از طرف دیگر وقتی نظم جهان بر هم ریخت و ایران از محدوده سیاست‌های آمریکا خارج شد و توازن بین نظام پادشاهی ایران با حمایت آمریکا و رژیم صدام با حمایت شوروی در هم فروریخت، بازدارندگی بین ایران و عراق شکسته شد و هر زمان که قدرت بازدارندگی شکسته شود و یک طرف که احساس کند نسبت به طرف مقابل قدرتمندتر است و وقتی این انگیزه‌های بین‌المللی با انگیزه‌های ملی یک کشور با یکدیگر منطبق می‌شود و رهبری جنگ‌طلب خواست شخصی خود را به خواست یک ملت تعمیم می‌دهد، احتمال وقوع یک جنگ بسیار زیاد خواهد بود.

 

جانشین فرمانده کل سپاه اضافه کرد: آنچه که اتفاق افتاد این بود که انگیزه‌های شخصی صدام که می‌توانست با تسلط بر ایران به عنوان رهبر اعراب مطرح شود و رویاهای سلطه‌طلبانه در ذهن خود را به واقعیت ببخشد، با چراغ سبز دولت‌های بزرگ برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران منطبق شد، لذا هسته‌های تهاجم عراق به کشور ایران شکل گرفت.

 

سردار سلامی تصریح کرد: آنها احساس کردند که ایران یک کشور تنها و منزوی در نظام بین‌الملل است و ارتش ایران دیگر بدون اتکا به آمریکا قادر نیست که از اهداف و منافع ملی و تمامیت ارضی کشور دفاع کند، به همین دلیل برداشت آنها این بود که می‌توانند با یک تهاجم خارجی می‌توانند کشور ما را تصرف کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه جنگ در جبهه مقابل ما یک آرایش و صف‌بندی کاملا فشرده و پیوسته جهانی بود، افزود: جبهه مقابل به این دلیل شکست خورد که حضرت امام (ره)  توانست ظرفیت‌های خفته مردم ایران را به عرصه یک مقاومت ملی بی‌انتها بیاورد و در حقیقت اراده ملی با آن پتانسیل‌های اعتقادی و ظرفیت‌های انقلابی به جوشش درآمد و ملت ایران به دلیل عظمت اعتقادی، اراده بسیار قدرتمند و ایستادگی، اعتماد به نفس و روحیه که امام در جامعه ما تزریق کرد، همه ظرفیت‌های کشور در دفاع مقدس بسیج شد و جنگ به پیکره اجتماعی ما متصل شد.

 

جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: ملت ایران به صورت متحد به یک نبرد جهانی رفتند که یک پدیده شگفتی بود که یک کشور تنها و در محاصره قرار گرفته، بتواند یک ائتلاف جهانی را به رهبری سیاسی آمریکا و کمک مالی قدرت‌های اقتصادی منطقه‌ای از طریق یک ماشین جنگی مدرن از زبان صنعت آن روز بتواند از این چالش عبور کند که یک چراغ روشن برای همه آیندگان فراهم کرده است که آن خمیر مایه شکل‌گیری هویت ملی ما بود.

 

سردار سلامی ملت ایران را نمادی از مقاومت شکست‌ناپذیر دانست و گفت: در دفاع مقدس ظرفیت‌های ملی به حرکت درآمد و موازنه میدانی به نفع نیروهای اسلام و انقلاب و ایران به هم خورد  و ما توانستیم استقلال حقیقی خود را از درون یک جنگ جهانی به دست بیاوریم و قدرت اصیل بازدارندگی ما در امروز از چشمه جوشان دفاع مقدس سرچشمه می‌گیرد.

 

وی در مورد علل پذیرش قطعنامه 598 اظهار داشت: هر جنگی برای هر طرف طیفی از اهداف اعم از اهداف حداقلی و اهداف حداکثری دارد. به صورت طبیعی وقتی جنگ 8 سال طول کشید و ملت ایران توانست همه سرزمین‌های اشغالی را از لوث وجود متجاوزان صدام پاک کند و تمامیت ارضی کشور را تضمین کند و جنگ را به سرزمین دشمن بکشاند و دشمن را تنبیه کند و نشان دهد که کشور ایران و ملت بزرگ ایران شکست‌پذیر و اشغال‌شدنی نیست و استقلال برای ملت ایران به عنوان یک مفهوم قابل فدا شدن مطرح می‌شود تا یک زندگی عزتمندانه و شرافتمندانه داشته باشیم و دفاع از کشور یک هدف دینی و ملی تلقی می‌شود و ما توانستیم قدرت خود را به عمق استراتژیک جهانی که داشت تحمیل کنیم و این احساس وجود داشت که جنگ به دلیل صف‌بندی فشرده همه قدرت‌های جهانی که از موقعیت‌های راهبردی به سطوح عملیاتی تغییر دادند، وقتی ما توانستیم از چنین صف‌بندی عبور کنیم بیشتر از این صف‌بندی جهانی اجازه نمی‌داد که بتوانیم پیروزی‌های قاطعانه‌تری در سطح هدف‌های حداکثری به دست بیاوریم و نبرد بیشتر از این یک جنگ فرسایشی بود که به تلفات دو طرف می‌انجامید و نتیجه‌ای بیش از این که به دست آورده بودیم، به دنبال نداشت و چشم‌اندازی از خاتمه جنگ در سطح اهداف حداکثری وجود نداشت، نقطه‌ای بود که حضرت امام دیگر ادامه جنگ را به صلاح نمی‌دانستند.

 

جانشین فرمانده کل سپاه در مورد علت این مساله گفت: ما اهداف خود را تثبیت کرده بودیم و ما که درصدد اشغال کشور مقابل نبودیم و ما فقط می‌خواستیم نشان دهیم کشور متجاوز را تعقیب و تنبیه می‌کنیم و این تجاوز را از سوی هر قدرتی که انجام شود پیامدهای بسیار سنگینی برای این کشور خواهد داشت و چشم‌اندازی برای پایان سریع جنگ اصلا وجود ندارد و حوزه‌های جغرافیایی جنگ ممکن است گسترش پیدا کند، پیام‌هایی بود که در دفاع مقدس توانستیم به آنها برسیم .

 

سردار سلامی ادامه داد: بعد از رسیدن به این اهداف حضرت امام با یک ابتکار جنگ را از فاز نظامی به فاز سیاسی بردند و زمینه‌های خاتمه 8 سال دفاع مقدس را فراهم کردند. در حالی که  ما به اهداف خود رسیده بودیم، اما دشمن به هیچ یک از اهداف خود نرسید. نتیجه دفاع مقدس این بود که روشهای ایستادگی و مقاومت را آموختیم و مسیر خود را برای رسیدن به قله‌های پیشرفت پیدا کردیم در حالی که طرف مقابل با یک ارتش بسیار پرهزینه با یک اقتصاد ضعیف روبه‌رو شد و پیام ناکامی عراق در جنگ ما، حمله به کویت بود و متعاقب آن از آمریکا شکست خورد و به تدریج موجب نزول و افول قدرت صدام شد که در سال 2003 رژیمی که توسط آمریکایی‌ها تقویت شده بود، توسط خود آنها فروپاشید.

 

وی در مورد برداشتش از آیه‌ای که بر روی آرم سپاه درج شده است، گفت: این آیه شریفه محور اصلی توسعه قدرت دفاعی سپاه نشان می‌دهد. خداوند متعال در این آیه از ما می‌خواهد که استعدادها، همه قوا و توانمندی‌های خود را تا آن حد سازماندهی کنیم و خود را تجهیز کنیم که دشمن از هیبت قدرت ما بترسد که در حقیقت همان نقطه اصلی بازدارندگی ماست. ما باید بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌ها و استعدادهایی که ایجاد می‌کنیم دشمن را در معرض ارعاب و ارهاب قرار دهیم.

 

جانشین فرمانده کل سپاه تاکید کرد: در حال حاضر به فضل الهی به این دلیل که همواره بعد از دفاع مقدس در معرض یک تهدید بزرگ بودیم و در راهبرد دفاعی‌مان این مفروض بوده که با ائتلافی از قدرت‌های مدرن جهانی روبه‌رو خواهیم شد و در این مواجهه ما تنها خواهیم بود و بدبینانه‌ترین مفروضات را در پی‌ریزی راهبردهای دفاعی کشور درنظر گرفتیم، بنابراین از تمام ظرفیت‌های درونی و درون‌مایه قدرت ملی استفاده کردیم و سناریوهای احتمالی جنگ با قدرت‌های جهانی و متحدین منطقه‌ای آنها را در بدبینانه‌ترین حالت ممکن بررسی کردیم.

 

وی افزود: در نهایت همه ارکان قدرت دفاعی و بازدارندگی خود را براساس همین آیه شریفه سوره انفال توسعه دادیم به گونه‌ای که امروز می‌توانیم بگوییم نه تنها در سطح یک دفاع شرافتمندانه و اطمینان‌بخش که از ارزش‌ها و تمامیت ارضی اقتدار ملی دفاع کنیم، قرار داریم، بلکه علاوه بر آن برای پیروزی اطمینان‌بخش به دشمنان با هر قدرت و وسعت و عظمت، قدرت دفاعی ایجاد و سازماندهی کردیم و این قدرت دفاعی به واقعیتی بر روی زمین تبدیل شده که هر چند یک بار نشانه‌هایی از این قدرت متراکم شده و عملیاتی را در نبرد با قدرت‌های ناهمطراز که دارای تفوق فیزیکی و برتر هستند، نشان دادیم.

 

سردار سلامی پاسخ پشیمان‌کننده سپاه را ترکیبی از ابتکار عمل، تدبیر و کاربرد قدرت انباشته شده عنوان کرد و گفت: همواره قدرتی که برای ارعاب دشمن و انصراف آن از نیت‌های بدخواهانه و تجاوزکارانه انباشته می‌کنیم، بسیار بیشتر از قدرت ما برای اداره جنگی است که برای انصراف دشمن از آن تلاش می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: اگر ما در جنگ با یک قدرتی هزار موشک را شلیک کنیم، مطمئنا هزاران موشک را انباشته می‌کنیم و بنابراین بازدارندگی امروز ما نه فقط براساس یک جنگ با قدرت ناهمطراز در مدت زمان طولانی و در یک گستره بزرگ است، بلکه برای اداره چندین جنگ انباشته شده است. هیچ‌کس نمی‌تواند انتها و دامنه این قدرت را اندازه‌گیری کند و به همین دلیل ما همواره تلاش می‌کنیم تا حدود قضاوت دشمن را نسبت به قدرت خود واقعی کنیم.

جانشین فرمانده سپاه تصریح کرد: ما برای اینکه همواره خود را در یک شرایط واقعی حس می‌کنیم، نمی‌توانیم ادعای واهی و یا جنگ روانی و ارقام مجازی ارائه بدهیم. بنده اگر بعضی از جلوه‌های قدرت خودمان را تشریح کنم، همگان متوجه می‌شوند که ما از واقعیتی سخن می‌گوییم که حتی شاید الفاظ ما قادر نباشد، واقعیتی که در سطح زمین گسترده شده است بیان کنیم.

 

سردار سلامی اضافه کرد: به طور مثال ما در نبرد دریایی دارای یک قدرت ویژه‌ای هستیم که می‌توانیم در جغرافیایی وسیع و در نقاط دارای مزیت ژئوپلتیک مانند تنگه هرمز همه حرکات در دریا را متوقف کنیم که دریا تبدیل به یک پارکینگ از شناورها شود، یعنی ما می‌توانیم با استفاده از یکی از اجزای قدرت دریایی تمام حرکات واحدها و شناورهای کوچک و بزرگ را متوقف و مختل کنیم. هر اندازه که قدرت‌ها عظیم‌الجثه و از نظر ساختار فیزیکی بزرگتر باشند بیشتر در معرض آسیب‌پذیری اجزای قدرت ما قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: هر اندازه که اندازه ابعاد ناوها بزرگتر باشد موشک‌های ساحل به دریا و موشک‌های دریا به دریای نیروی دریایی سپاه آنها را بهتر شکار خواهد کرد و هر اندازه که این ناوها سطح مقطع بزرگتری داشته باشند رادارهای جست‌وجوگر و رهگیر ما آنها را بهتر کشف می‌کند و سامانه‌های موشکی بالستیک شناور زن ما که شناورهای متحرک در دریا با دقت بالا نزدیک به صفر و حتی به جرأت می‌گویم که خود صفر  مورد اصابت قرار می‌دهند. سطوح کوچک در دریا آسیب‌پذیری کمتری دارند.

 

جانشین فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: دشمن ما به دلیل تفکر مادی‌گرایانه از انسان‌های فداکار برخوردار نیست و همه سرباز‌های آن به دنبال زندگی کردن هستند و CNN یکی از سربازان آمریکایی را نشان می‌داد که می‌گفت اجازه بدهید من زندگی کنم. لذا آنها چنین آدم‌هایی هستند و نمی‌توانند نبرد را در فضاهای فداکارانه و شجاعانه و شهادت‌طلبانه اداره کنند. به همین دلیل مجبور هستند انسان‌ها را به عنوان اپراتورهایی برای این اجرام فیزیکی عظیم‌الجثه قرار دهند.

سردار سلامی تصریح کرد: به همین دلیل دشمنان در یک تنگنای دکترینی قرار می‌گیرند و آنها مجبور هستند کند حرکت کنند و در شعاع موثر ما قرار بگیرند. مجبور هستند در مقابل سامانه‌های دقیق ما به عنوان اهدافی بزرگ قلمداد شوند و این به سرعت موازنه را از سطح استاتیک نبرد که به نفع آنهاست، به موازنه در سطح دینامیک که به نفع ماست، تغییر می‌دهد.

 

وی افزود: شما وقتی در یک نگرش استاتیک قدرت دشمن را می‌بینید، آنها خیلی قدرتمند به نظر می‌رسند، اما زمانی که این قدرت در مقایسه با قدرت ما در میدان عمل فعال شود و عرصه به عرصه دینامیک و پویایی تبدیل شود، در آنجا قدرت و روح فداکارانه، جهادگرانه و شهادت‌طلبانه انسان‌ها ترکیب می‌شود، اجرام کوچک آثار بزرگی خلق می‌کنند و یک عنصر آرپی‌جی‌زن می‌تواند خاصیت چند تانک مدرن را از خود بروز دهد. به این ترتیب موازنه به نفع ما تغییر می‌کند.

 

جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: ظرفیت‌های دفاعی فوق‌العاده قدرتمند ما در سطح استراتژی دفاعی هستند، اما در سطح تاکتیک تهاجمی‌اند. اگر جنگی اتفاق بیافتد سرتاسر عملیات ما تهاجمی خواهد بود و دشمن در تمام نقاط گسترش مورد حمله قرار خواهد گرفت. ما توانسته‌ایم یک عمق استراتژیک دفاعی در بیرون و در درون پیدا کنیم. هم به استحکام ساخت درونی قدرت خود پرداختیم و هم به توسعه میدان تاثیر بیرونی این قدرت.

 

سردار سلامی تصریح کرد: اگر زمان برنامه کافی باشد، زوایایی از قدرت سپاه را بازگو خواهیم کرد تا هم در دشمنان تاثیرات جدی داشته باشد و نگاه آنها به زوایای مختلف ناشناخته این قدرت تغییر کند و هم ملت مسلمان ایران اسلامی متوجه شوند که چه سرمایه‌های عظیمی در توسعه قدرت دفاعی به عنوان بازدارندگی در اختیار دارند.

 

وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در مشهد گفت: وقتی ایشان در سخنان خود پاسخ دشمنان را در مقابل تهدید، تهدید کردند که اگر دشمن دست از پا خطا کند، ما حیفا و تل‌آویو را با خاک یکسان می‌کنیم و یا اگر دشمنان دیگر  بخواهند ما را تهدید کنند، تهدید را در همان سطح پاسخ می‌دهیم، به دلیل همین نشانه‌های عظمت است. ما تمام مفاهیم راهبردی که نشانه‌های عظمت ما در دفاع هستند، به زبان عملیاتی در ساختارها، سلاح‌ها، تجهیزات، سیستم‌ها، روش‌ها، تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها و دکترین‌ها ترجمه و تفسیر می‌کنیم.

 

جانشین فرمانده کل سپاه در مورد دفاع غیرمحافظه‌کارانه‌ای که سردار جعفری در مورد آن یاد کرده بود،  گفت: دفاع غیرمحافظه‌کارانه زیرمفهومی بود که 2 سال پیش در ملاقاتی که در آستانه روز پاسدار با رهبر عظیم‌الشأن انقلاب و فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای داشتیم، ایشان فرمودند. اینکه فقط بخواهیم از دستاوردهای موجود دفاع کنیم، این یک دفاع غیرمحافظه‌کارانه است.

 

سردار سلامی ادامه داد:  دفاع غیرمحافظه‌کارانه از انقلاب اسلامی است فراهم کردن زمینه‌هایی برای پیشرفت انقلاب در بلاد اسلامی که بتواند افق آگاهی و انوار مقدس عظمت انقلاب اسلامی ایران  را به آنها برسانند و سرزمین‌های مختلف را طی کند و حقوق مستضعفان از مستکبران را اعاده کند و آنها را به سرنوشت حقیقی خود آشنا کند. حرکتی که امروز تحت عنوان بیداری اسلامی اتفاق افتاده است، یکی از نشانه‌های الهام گرفته از انقلاب اسلامی در سایر سرزمین‌هاست که توانسته‌ است چنین عظمتی را در بلاد اسلامی ایجاد کند.

 

به گزارش تسنیم، جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه برداشت شما از تعبیر نرمش قهرمانانه که رهبری چند روز گذشته در جمع نیروهای سپاه مطرح کردند چیست، گفت: این مفهوم بسیار متعالی و ارزشمندی است که نیاز به بسط عملیاتی و تئوریک دارد، شاید نتوان اضلاع اصلی این مفهوم و شاکله حقیقی محتوای آن را بیان کرد.

 

وی افزود: با آشنایی که من با افق‌های بلند اندیشه‌های حضرت آقا دارم و با شناختی که با مدل‌های تفکر و نگرش ایشان و عظمت انقلاب و سربلندی ملت ایران در دیدگاه‌های ایشان دارم، برداشت من این است که قدرت‌های بزرگی که در دنیای امروز در مقابل مسیر حرکت توفانی و عظیم انقلاب اسلامی صف‌آرایی کرده‌اند و انواع مختلف سناریوها را به کار می‌برند و همه استراتژی‌های مدرن و سنتی‌شان را برای غلبه با اراده ملی و مقابله با ایمان حقیقی و حتی آرمانهای ملت ایران به کار برده‌اند، به جایی نخواهد رسید.

 

سردار سلامی ادامه داد: دلیل این مسئله این است که ملت ایران با رهبری رهبر عظیم‌الشان انقلاب به یک حس کاملا مشترکی برای مقاومت در برابر همه دشمنان در امتداد حقوق اساسی و منافع حیاتی و ملی نظام مقدس اسلامی رسیده است.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران ادامه داد: مفهوم قهرمانانه مفهومش این است که ما به هیچ عنوان از خطوط اساسی و منافع ملی و حیاتی خودمان تحت هیچ عنوانی عقب نخواهیم نشست و حقوق اساسی ملت ایران چیزی نیست که با هیچ امتیازی قابل معاوضه باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: به طور طبیعی استراتژی‌های ما ثابت هستند، یعنی چارچوب‌های اساسی و رفتار ما که تضمین کننده منافع ملی ماست، ثابت‌اند و در اینجا نرمشی وجود ندارد. اهداف آرمانی ما هرگز تنزل پیدا نمی‌کند. به عنوان مثال اینکه ما باید از حق داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای درجهان مطابق همه معیارهای جهانی و ضوابط جهانی برخوردار باشیم این مسئله کاملا تردید‌ناپذیر است و هیچگونه نرمش و عقب‌نشینی در این مسئله وجود ندارد.

 

سردار سلامی اضافه کرد: هر چیزی که عزت ملت ایران را تضمین کند و در چارچوب ضمانت‌نامه‌های قطعی برای حفظ منافع حیاتی، حقوق اساسی و ارکان استقلال و عزت عمومی ما باشد، در این چارچوب وجود دارد و هیچ خدشه‌ای به عزت، استقلال، آزادگی، کرامت و شکوه این ملت و ارزش‌های دینی آن وارد نمی‌شود و در این چارچوب نرمش‌های سیاسی با عنوان تاکتیک‌ها و روش‌های تعامل با جهان قابل قبول است.

وی افزود: این مسئله هم به این دلیل است که ما نمی‌خواهیم در حل مسائل بن‌بست ایجاد کنیم و معتقدیم حل مسائل باید در فضای کاملا عادلانه، متوازن و محترمانه اتفاق بیفتد.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران یادآور شد: نرمش قهرمانانه هرگز شامل انفعال، قرار گرفتن در یک فضای نابرابر و پذیرش هیچ اراده‌ای را شامل نمی‌شود، اما اجازه می‌دهد که در میدان اعمال تاکتیک‌ها و در چارچوب ملی استراتژیست‌ها و دیپلمات‌ها و سیاست‌ورزان روش‌های حل را بیابند و اگر به راه‌ حل‌هایی رسیدند، چه در موازنه دستاوردهای عزت ملی و استقلال ملی، آرمان‌های ملی و ارزش‌های ملی حفظ شود.

 

سردار سلامی گفت: در آنجا به این دیپلمات‌ها اجازه می‌دهند به تعامل و گفت‌وگو و مذاکره و حتی تفاهم هم دست بزنند و این اصلی است که از ابتدا هم وجود داشته است، اما از امروز در قالب مفهومی به عنوان نرمش قهرمانانه مطرح می‌شود.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییر مواضع آمریکادر حمله به سوریه و اینکه نقش ایران در این تغییر چگونه بوده است، گفت: دلایل متعددی در این زمینه وجود دارد که یکی از آن دلایل این بود که آمریکا نمی‌توانست چشم‌انداز روشنی از مسیر مداخله نظامی در سوریه ترسیم کند.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران با بیان اینکه هرگاه آمریکایی‌ها نتوانستند چشم‌انداز دقیقی از تحولات به دست بیاورند، به صورت طبیعی با شک و تردید روبرو شدند، گفت: آنها نمی‌دانستند که در صورت بروز این جنگ زمان آن محدود خواهد بود یا نه و اینکه واکنش سوریه به این جنگ چه خواهد بود، آیا این جنگ در محدوده جغرافیایی سوریه باقی می‌ماند و اینکه آیا جنگ در یک فضای غیرخطی اتفاق می‌افتد.

 

سلامی ادامه داد: وقتی بازیگران یک صحنه متحد هستند  و از هر یک از آنها برای سامان دادن به سیاست خود استفاده می‌شود که قابل پیش‌بینی نیست، این یک فضای عدم اطمینان و عدم قطعیت و فضای غیرخطی ایجاد می‌کند که نمی‌توان پیش‌بینی مسیر تحولات را کرد.

 

وی با بیان اینکه پاسخ بسیاری از سوالات آمریکایی‌ها در صورت حمله به سوریه با شک و تردید داده می‌شد، گفت: آنها نمی‌دانستند که اگر جنگی صورت بگیرد و ناامنی سیاسی و امنیتی به درون سرزمین‌های اشغالی کشیده شود، آیا سایر همسایه‌های سوریه از آن بی‌تاثیر می‌شوند؟ آیا این مسئله دامنگیر رژیم صهیونیستی نیز می‌شود؟

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران افزود: در تاریخ شاهد اشتباهات فاحش آمریکایی‌ها در سطح محاسبات عملیاتی و استراتژیکی بودیم که آنها خود از آن به عنوان شکست اطلاعاتی یاد می‌کنند. نمونه‌هایی از قبیل وقوع انقلاب اسلامی، حادثه 11 سپتامبر و مسائلی از این قبیل که آمریکایی‌ها درآن چندان موفق نبودند.

 

سردار سلامی یادآور شد: اینکه آمریکایی‌ها دارای هوشمندی اطلاعاتی هستند که می‌توانند تمام متغیرهای تشکیل دهنده اضلاع هندسی یک موضوع را تشخیص دهند، چنین چیزی وجود ندارد و آنها وقتی احساس کردند سوریه در محیط بین‌الملل تنها نیست، یعنی عکس‌العمل‌های روسیه و واکنش‌های سنگین سیاسی جمهوری اسلامی ایران را دیده‌اند و با واکنش‌های دولت عراق روبرو شدند و همچنین عقب‌نشینی دولت انگلیس و عکس‌العمل‌های محیط اجتماعی آمریکا را دیده‌اند، احساس کردند انرژی لازم برای این عملیات را ندارند.

 

وی با اشاره به اظهار نظر اخیر برژینسکی مبنی بر اینکه سلطه آمریکا در منطقه در حال افول است گفت: این یک واقعیتی است که یک نظریه‌پرداز آمریکا که شاهد شکست‌های متعدد آمریکایی‌ها بوده است و بحران‌های مختلفی را در ایام مختلف مانند بحران اقتصادی را دیده است، آن را بیان می‌کند. این اظهار نظر مبتنی بر صعود و نزول آمریکا در منطقه و بیانگر یک واقعیت است.

 

سردار سلامی با اشاره به اینکه این واقعیت با چند شاخصه عمومی قابل بررسی است، گفت: یکی از آنها فاصله زمانی تصمیم است. قبلا آمریکایی‌ها اگر امروز تصمیم می‌گرفتند به کشوری حمله کنند، ظرف چند روز این حمله صورت می‌گرفت، اما آنها در سوریه درگیر شدند و دائم اعلام می‌کنند همه گزینه‌ها روی میز است، امابه تصمیم نمی‌رسند. 3 سال است در این وضعیت به سر می‌برند. وقتی آنها از جنگ محدود صحبت می‌کنند، این نشانه آن است که انرژی آنها مستهلک شده است و قدرت آمریکا هر چقدر هم بزرگ باشد، به دلیل گسترش بیش از حد در زمان طولانی به فرسایش رسیده است.

 

وی ادامه داد: وقتی یک کشور از این صحبت می‌کند که حمله محدود می‌کند، ولی نمی‌خواهد یک نظام سیاسی را جابه‌جا کند، مفهومش این است که بضاعت سیاسی برای این تحول را ندارد و به دنبال راه حل آبرومندی برای بازگشت از فاز نظامی به فاز سیاسی است. اتفاقی که در مسئله سوریه از سوی آمریکا صورت گرفت و نشان دهنده این است که در منطقه بازیگران اصلی آن سیاست‌گزارانی که خارج از منطقه آمده‌اند نیستند و آنها دیگر پتانسیل وقوع یک جنگ دیگر را ندارند.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه فاصله توانمندی نظامی ایران با کشروهای دیگر در منطقه چگونه است، گفت: فاصله ما از این نظر با کشورهای منطقه بسیار زیاد است و من نمی‌توانم قدرت نظامی و توانمندی نظامی ایران را با سایر کشورهای منطقه قیاس کنم و البته قصد تحقیر هیچ قدرتی را ندارم، ولی اگر قدرت ما را در سطح جهانی بخواهند بررسی کنند یا با آمریکا مقایسه کنند می‌توانند حرفی بزنند، اما قدرت نظامی ما با منطقه بسیار زیاد است و این به این دلیل است که براساس جنگ موفق، نه صرفا دفاع شرافتمندانه از نیروهای مقتدر منطقه هستیم.

 

سردار سلامی افزود: آمریکا در منطقه گسترش عملیات پیدا کرد و استعدادها و ظرفیت‌های آن برای ما قابل اندازه‌گیری شد و ما توانستیم مولفه‌های اصلی توسعه قدرت را در امتداد خطوط آن به خوبی متوجه شویم و نقطه ضعف آنهارا به خوبی ارزیابی کنیم و برهمین اساس راه‌های غلبه را بشناسیم.

 

وی افزود: ما در همطرازی تاثیر و همطرازی قدرت فیزیکی موازنه تاثیر و موازنه خطر را با قدرت‌های بزرگ در یک ائتلاف جهانی ترسیم و تنظیم کرده‌ایم، زیرا مجبور بوده‌ایم در این فضا رشد کنیم و توسعه قدرت دهیم، بنابر این من معتقدم که خیلی با منطقه نمی‌شود خود را مقایسه کنیم.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران با مثالی در این زمینه افزود: مثلا ما می‌توانیم با فوران موشک‌ها نقاط متعددی را با هر شرکتی در شعاع نفوذ و تاثیر امنیت ملی‌مان که مورد نظر ماست در منطقه به شکل نامحدود مورد اصابت قرار دهیم و قدرتی در منطقه چنین توانایی را ندارد.

 

سردار سلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا بالاخره آمریکا به سوریه حمله می‌کند یا نه و نظر شخصی شما در این زمینه چیست، گفت: جواب قاطعی برای این مسئله نمی‌توان داد. اگر آمریکایی‌ها واقعا عقل‌گرایانه عمل کنند، کما اینکه در یکی، دو هفته قبل مختصری از آن را دیدیم و آنها از عقل سیاسی در تعاملات خود استفاده کردند و از حوزه نظامی به حوزه برخورد سیاسی تغییر پیدا کرده‌اند و مقدور به سازه‌های قدرت فیزیکی که در اختیار دارند، جنگ نخواهد شد.

 

وی افزود: اعتقاد من این است که آمریکایی‌ها از جنگ فاصله گرفته‌اند. چون ما تقریبا پیش‌بینی می‌کردیم که آمریکایی‌ها صددرصد به سوریه حمله کنند و با آن تمهیداتی که از نظر روانی و نظامی پیچیده بودند این احتمال وجود داشت، اما در یک چرخش 180 درجه‌ای که حاکی از تن دادن آنها به واقعیت‌ها بود که در گذشته وجود نداشت، فاصله گرفتند و به نظر می‌رسد از جنگ فاصله گرفتند.

 

سلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما با چند نفر از مسئولان کشور قبلا در دوران جنگ دوست و هم رزم بوده‌اید گفت: سردار رستم قاسمی که وزیر نفت بودند از همرزمان من در دفاع مقدس بودند.

 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بهترین دوست شما در ارتش کیست، گفت: مصطفی سلامی برادر بزرگترم که معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح هستند و من به ایشان علاقه فراوانی دارم و هم دوست و هم برادرم محسوب می‌شوند، البته همه براداران ارتش دوست حقیقی من هستند.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه مبنی بر اینکه رسانه‌های بیگانه فعالیت اقتصادی سپاه را از مضرات موجود کشور در مقابله با بخش خصوصی می‌دانند و اینکه این اقدامات از چه زمانی در سپاه آغاز شد، گفت: یکی از حوزه‌هایی که دشمنان ما خیلی تلاش می‌کنند با توجه به آن عملیات روانی علیه سپاه ایجاد کنند، موضوع فعالیت سپاه در عرصه اقتصاد است و تلاش می‌کنند افکار عمومی را نسبت به سپاه در این زمینه دچار خدشه کنند.

 

سردار سلامی با بیان اینکه ما امروز درگیر یک جنگ حقیقی اقتصادی هستیم و برای عبور از جنگ اقتصادی باید به شکلی موفق و همه جانبه عمل کنیم و از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌‌های سپاه در این زمینه استفاده کنیم، گفت:مبداء ورود سپاه به عرصه‌های سازندگی و توسعه اقتصادی و عمرانی کشور دولت‌ها بودند و این خیلی طبیعی است که هیچ وقت سپاه نمی‌تواند بدون درخواست دولت‌ها هیچ پروژه بزرگ و کوچکی را در اختیار بگیرد و منابع آن را تامین کند.

 

وی ادامه داد: سپاه هرگز نمی‌تواند دولت را وادار به عقد قرارداد کند و اصلا چنین رویه‌ای در کشوری که دولت‌ها از یک استقلال و اقتدار سیاسی در آن برخوردارند، وجود ندارد.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران با بیان اینکه ورود سپاه به عرصه اقتصادی و توسعه از سوی دولت‌ها بوده است، گفت: سپاه هرگز خودش را به دولت‌ها تحمیل نکرده است و این حضور از دولت سازندگی و دولت‌ آقای هاشمی رفسنجانی براساس درخواست خود دولت ایجاد شد، در آن زمان این دولت احساس می‌کرد سپاه استعدادها و ظرفیت‌های مهندسی بالایی برای انجام پروژه‌های فراملی و سطح ملی دارد. بنابراین از سپاه درخواست کرد مجموعه استعدادها و ظرفیت مدیریتی خود را به عرصه سازندگی وارد کند.

 

سردار سلامی ادامه داد: اگر عاقلانه فکر کنیم، مدیریت زمان در انجام پروژه‌های بزرگ سازندگی ملی برای کشورها دارای اهمیت بالایی است و با توجه به حجم نیازهای کشور ما برای سازندگی این مسئله بسیار زیاد است.

 

وی خاطرنشان کرد: ورود سپاه به این مقوله بر اساس رسالت انقلابی و درخواست دولت‌ها بوده است به شکلی که در فضای مدیریت زمان برای اینکه استعدادها و تجهیزات مجموعه ظرفیت عظیمی که در اختیار سپاه است، معطل نماند و در جهت توسعه کشور به کار رود، استفاده می‌شود. زیرا تمام این لودرها، بلدوزرها، گریدرها و جک‌های بزرگ حفاری که در دنیا تعداد آن اندک است و در اختیار سپاه است، با پول ملت ایران تامین شده است.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی عنوان می‌کنند که شما با این حرکت بخش خصوصی را ضعیف می‌کنید، گفت: همانطور که آقای روحانی در جمع فرماندهان سپاه فرمودند، سپاه رقیب بخش خصوصی نیست. ما اگر بتوانیم مثلا فازهایی از پارس جنوبی که در اختیار ماست به صورت عملیاتی اجرایی کنیم، روزانه 160 میلیارد دلار بودجه به درآمد کشور افزوده می‌شود. آیا این کار نباید اتفاق بیفتد؟

 

سردار سلامی یادآور شد: قطعا در این شرایط ما نباید تجهیزات و نیروهای خود را معطل کنیم چون یک عملیات روانی در سطح جهانی و کسانی که پژواک آنها در داخل هستند در جریان است که سپاه رقیب بخش خصوصی شده است و این در حالی است که این وقایع وجود ندارد و سپاه رقیب و جایگزین موسسات و شرکت‌هایی شده است که می‌خواستند اجازه ندهند کشور ما در سازندگی به استقلال برسد.

 

وی افزود: امروز سپاه پروژه‌هایی را انجام می‌دهد که دولت‌ها می‌خواهند و سایر بخش‌ها توانایی انجام آن را ندارند. سپاه تونل‌های طویل با 50 متر طول و سطح مقطع‌های بزرگ را در زمان‌های کوتاه با روش‌های انقلابی می‌سازد و اجازه تنفس به دولت در بازپرداخت بدهی‌هایش را نیز می‌دهد و اشتغال را هم در این مسیر ایجاد می‌کند.

جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به اینکه آیا سپاه در گرفتن این پروژه‌ها پیشقدم نمی‌شود، گفت: سپاه در مناقصه شرکت می‌کند و قواعد انعقاد قراردادها را به هم نمی‌زند، نمی‌آید با استفاده از زور تفنگ و گلوله دولتمردان را مجبور کند که پای قراردادها را امضاء کنند، بلکه از طریق ارائه کیفیت مطلوب و مدیریت درست و انجام تعهدات به شکل انقلابی کارهای بزرگ را برعهده می‌گیرد، زیرا سپاهیان در مکتب امام و حضرت آقا صاحب اراده‌های بلند تربیت شده‌اند و همیشه در مرز غیرممکن‌ها موفق بوده‌اند.

 

سردار سلامی ادامه داد: سپاه صاحب آرزوهای بلند و بسیار بلندپرواز است. کارهای بزرگ را شجاعانه انجام می‌دهند و در انجام کارهای بزرگ بسیار موفق‌تر از کارهای کوچک هستند.

 

وی با بیان اینکه اصل ذات کار سپاه توسعه قدرت بازدارندگی و دفاعی است، گفت: ما معمولا با اکراه وارد این کارها می‌شویم، ولی وقتی خود رئیس جمهور می‌گوید سپاه آستین‌ها را بالابزند، بیاید و بار این نظام و دولت را به دوش بکشد، سپاه وقتی در برابر این تقاضا قرار می‌گیرد و امکان دارد بخش‌های عظیمی از بارها را به دوش بگیرد در حالی که فضا را برای هیچ بخش خصوصی تنگ نمی‌کند، در این مقوله وارد می‌شود.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران افزود: در طول دوران گذشته تا به حال هیچ رئیس جمهور و مسئولی نیست که بیاید بگوید ما براساس اجبار فلان پروژه را به سپاه دادیم و واقعیت این است که با اجبار این پروژه را به سپاه دادند و واقعا با اجبار سپاه این پروژه را می‌پذیرد.

 

سردار سلامی در پاسخ به این سوال که آقای روحانی عنوان کردند سپاه به دولت کمک کند و سردار جعفری هم اعلام آمادگی کردند؛ این کمک‌ها قرار است در چه زمینه‌هایی صورت پذیرد، گفت: در پروژه‌های توسعه ملی جایی که بخش خصوصی قادر به سرمایه‌گذاری عظیم و کلان نیستند، این اقدامات انجام می‌شود. در واقع سپاه به دلیل استعدادهایی که دارد نیازهایی که از سوی دولت مطرح شود را پاسخ می‌دهد.

 

وی افزود: در هیچ کجا و هیچ پروژه‌ای نیست که سپاه انعقاد آن را به دولت تحمیل کرده باشد و چنین چیزی امکانپذیر هم نیست. اما بخش خصوصی ما هنوز به آن دامنه از کفایت نرسیده است که بتواند همه پروژه‌های عظیم را برعهده گیرد. با این حال هر وقت دولت محترم ازما درخواست کند، حاضریم از هر پروژه‌ای که در اختیار داریم خارج شویم و اگر نخواهند پروژه‌ای را به سپاه بدهند، ما آن را نمی‌گیریم.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران ادامه داد: با این وجود هر پروژه عظیمی که از سپاه خواسته شده است، به شرط اینکه دیگران نتوانند انجام دهند و یا خارجی‌ها بخواهند آن را انجام دهند، ما با جان و دل می‌پذیریم و دیگر اجازه نمی‌دهیم دشمنان ما بخواهند برای ما کار سازندگی انجام دهند.

 

سردار سلامی گفت: مردم ما نباید تحت تاثیر این شبهات و القائات قرار گیرند، زیرا دشمنان ما همانطور که آقای روحانی فرمودند معیشت مردم را مورد هدف قرار داده‌اند و نمی‌خواهند اجازه دهند این پتانسیل ملی به خدمت و حل مسائل بینجامد.

 

وی در پاسخ به این سوال که رسانه‌های خارجی اینگونه القاء می‌کنند که سخنان آقای روحانی درباره سپاه در آن نشست با فرماندهان سپاه تعارف بوده است، گفت: خود خارجی‌ها هم می‌دانند حکومت و دولت یک پدیده رئال و واقعیتی روی زمین است. رئیس جمهور یک نظام معتبر هرگز نمی‌آید در سطح جهان یک بحثی را به شکل تعارف مطرح کند.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران افزود: عالم سیاست عالمی بسیار جدی است. آن هم وقتی که مخاطبین آن خود ما هستیم. ما نمی‌توانیم حرف‌های خودمان را مجازگونه بزنیم و احساساتی سخن بگوییم، البته اینها بعدا در صحنه عمل اثبات می‌شود. دشمنان هر جا به بن‌بستی می‌رسند چنین حرف‌هایی را مطرح می‌کنند و ما چنین برداشتی نداریم.

 

سردار سلامی افزود: نیروهای سپاه براساس فداکاری و نگرش خود دست به اقدامات می‌زنند بهترین ایده‌آل آنها شهادت است. اینکه آنها را افرادی بدانیم که می‌خواهند سیاست را قبضه کنند یا اقتصاد ملی را در حاکمیت بیاورند، سخن درستی نیست، زیرا از 150 هزار نفر نیروی سپاه قرارگاه خاتم‌الانبیاء تنها 2500 نفر آنها پاسدار هستند و بقیه جوان‌های این مرز و بوم و تحصیل‌کردگان این کشورند که ما خادم آنها هستیم.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه علت تهاجم‌های متعدد دشمنان و رسانه‌های خارجی به سپاه چیست، گفت: به نظرمن دلیل این مسئله تاثیری است که سپاه در شکست سیاست‌های بیگانگان در منطقه داشته است. فعالیتی که سپاه در دفاع از آرمان‌های انقلاب، آرمان‌های رهبر، استقلال کشور، عزت ملی و دفن آرزوهای بیگانه و به شکست کشاندن این آرزوها داشته است.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران با بیان اینکه دشمنان می‌دانند و این احساس را دارند که سپاه یک نیروی عظیم و ساختمان بلند دفاعی و نفوذناپذیر و هوشمند و فعال در همه عرصه‌هاست، گفت: آنها می‌دانند هر وقت بخواهند هر سیاستی را علیه ایران و جهان اسلام پیاده کنند، با هوشمندی این ارگان و نیروهای آن مواجه می‌شوند و برای همین همواره این مسائل را مطرح می‌کنند.

 

سلامی ادامه داد: در برابر همه سوالات آنها در خصوص علت شکست‌های مکررشان تنها یک پاسخ مطرح می‌شود و آن هم اینکه سپاه است که توانسته است معادلات امنیتی و فرمول‌های امنیتی آنها را به هم بریزد و اجازه ندهد آنها با ابتکار عمل سیاسی استراتژی‌های خود را تغییر دهند.

 

وی افزود: یکی از محورها و ارکان اصلی مقاومت سپاه است و به همین دلیل همواره در معرض این تهاجمات بوده است.جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به این سوال که برخی حضور مدیرانی که قبلا در سپاه مشغول فعالیت بوده‌اند را به عنوان مامور این ارگان در دستگاه‌ها برای به خدمت گرفتن قدرت تعبیر می‌کنند و اینگونه القاء می‌کنند که سپاهیان قصد ورود به قدرت را دارند؛ حضور این افراد در این ارگانها چگونه است، گفت: این مسئله در طول زمان رخ داده است. سپاه سرشار از نیروهای کارآمد، دلسوز و انقلابی و متعهد است. کسانی که مدیریت بحران‌های مختلف را پشت سر گذاشتند و از چالش‌های فراوان عبور کردند که نمونه‌های آن در مدیریت‌های موفق وجود دارد.

 

سلامی افزود: یک مدیر جهادی ما شهردار تهران می‌شود و چهره شهر را تغییر می‌دهد و یا یک سپاهی مدیریت صدا و سیما را برعهده می‌گیرد و یا یک مدیری در وزارت نفت در اوج تحریم‌ها این مجموعه را برعهده می‌گیرد و واقعا کارهای بزرگ انجام می‌دهد. اینها واقعیتی‌هایی است که وجود دارد و سپاه همواره مدیران کارآمد، موفق و پیروزمند را صادر می‌کند.

 

وی ادامه داد: هر کدام از نهادهای حاکمیت تشخیص دهند نیروهای سپاه می‌توانند کاری انجام دهند، آن را برعهده می‌گیرند و ما این مسئله را امری مذموم و ناپسند نمی‌دانیم، اما حجم این مسئله نیز آنقدر زیاد نیست. البته تا عالی‌ترین مقام یک نهاد از سپاه چنین درخواستی را مطرح نکند و ما بررسی‌های لازم را انجام ندهیم، این کار را انجام نمی‌دهیم.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران افزود: از طرف سردار جعفری این کار سپرده شده است و تا زمانی که ما بررسی‌های دقیق را انجام ندهیم، موافقت نمی‌کنیم.

 

سردار سلامی با بیان اینکه این مسائل القائاتی است که عمدتا مطرح می‌شود، گفت: اصلا چه سودی دارد که سپاه وارد این مقوله‌ها شود و اصلا سپاه برای این مسائل تربیت نشده است. ما در مکتب امام و رهبر انقلاب آماده تربیت شده‌ایم که در فرآیند سیاسی مداخله نکنیم. ممکن است عمل سپاه تاثیر سیاسی داشته باشد، اما ما در امور سیاسی دخالت نمی‌کنیم.

 

وی افزود: وقتی ما فتنه 88 را خنثی می‌کنیم، طبعا سیاست های دنیای استکبار و دست‌نشاندگان داخلی آنها به شکست می‌انجامد، این عمل، عمل امنیتی است، اما تاثیر سیاسی دارد. ما هیچ وقت مداخله سیاسی نمی‌کنیم، هر چند بر روندهای سیاسی مشرف و مسلط هستیم و می‌دانیم دامنه بسیاری از تهدیدات ریشه در فعل و انفعالات سیاسی دارد و چشم‌های ما بر روی سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی بسته نیست و ما یک بازیگر سیاسی نیستیم.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به سوالی درباره حضور فرامرزی سپاه و اینکه چرا سپاه در خارج از مرزها حضور دارد، گفت: وقتی قدرتی مثل آمریکا از 12 هزار کیلومتر آن سوی آبها با چندین ناو هواپیمابر و صدها هزار نیروی نظامی وارد منطقه می‌شود و طراحی تغییر نظام‌های سیاسی متعدد را در دستور کار دارند و به حریم امنیتی همه کشورها تهاجم می‌کند، آیا او حق چنین مسئله‌ای را دارد یا اینکه سپاه حضور فرامرزی دارد و این خیلی طبیعی است.

 

سردار سلامی با بیان  اینکه ما حضور فیزیکی نداریم، گفت: تفاوت حضور ما با آمریکایی‌ها این است که آمریکایی‌ها با حضور فیزیکی سنگین خود که پیامدهای سیاسی و اقتصادی فوق‌العاده ویرانگری را برای آنها دارد، وارد عمل می‌شوند.

 

وی در پاسخ به این سوال که یعنی سپاه در خارج از کشور و در سوریه و لبنان نیرو ندارد، گفت: ما حضور فیزیکی نداریم. حزب‌الله لبنان در حال حاضر یک درخت تنومند دفاعی است که ریشه‌های خود را در محیط درونی لبنان دارد و واقعا نیازی به سپاه ندارد و وقتی ما یک ساختار قدرتمندی مانند حزب‌الله را داریم که می‌تواند معادلات منطقه‌ای را به هم بریزد، به چه دلیل حضور پیدا کنیم. البته ما دارای مکمل‌های منطقه‌ای هستیم، ولی اصلا حضور مستقیم نداریم.

 

سلامی ادامه داد: تفکر ما در آن مناطق عمل می‌کند. باورها، عقاید، ره‌آوردها، دکترین‌ها و درون‌مایه‌های ذهنی و مدل‌های ذهنی ماست که در آنجا عمل می‌کند و القاء و الهام الگوهاست و اصلا حضور فیزیکی نیست.

 

وی افزود: سوریه دارای ارتش قدرتمندی است، اما وقتی با الهام از ما بسیج مردمی تشکیل می‌دهد، بالطبع قدرتش بالا می‌رود و موازنه را تغییر می‌دهد و یا جایی که از اراده ما برای مقاومت الهام می‌گیرد و آنجا مقاومت را با مدل ما طراحی می‌کند و به صحنه می‌آورد، موفق می‌شود.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران یادآور شد: مدل‌های ماست که در آنجا حرکت می‌کند، نه سربازان ما و آنها نیز نیازی به سپاه ندارند. البته مسلما ما برای توازن تاثیر زیرساخت‌های قدرت مکمل داریم، اما اینها قدرت‌های مستقیم ما نیستند و براساس ایده‌آل‌های انقلاب اسلامی شکل می‌گیرند و خودجوش هستند.

 

سردار سلامی افزود: اینها الهام یافته از تعاریف و آموزه‌های انقلاب اسلامی و به نام ما گذاشته می‌شود و در حال حاضر هم می‌بینید که این ساختارها که با الهام از انقلاب اسلامی شکل گرفتند اقدامات موفقی انجام می‌دهند.

 

وی در پاسخ به سوال آخر مبنی بر اینکه آیا نیروهای شما توانستند اطلاعات پهپاد جاسوسی آمریکایی را که به دست نیروهای شما افتاده بود، رمزگشایی کنند، گفت: بله؛ آن رمزگشایی شد و تمام اطلاعاتی که در حافظه کامپیوتر آن تعبیه شده بود، رمزگشایی شد و در آینده نزدیک انشاءالله نه فقط در سطح آرکیو 170 و بهینه‌سازی‌های آن که حتی اقداماتی که بچه‌های ما روی مدل معکوس شده آن انجام دادند، اطلاعاتی اعلام می‌شود و بزودی از دستاوردهای دفاعی بسیار خیره کننده و بزرگ سپاه پرده‌برداری و رونمایی می‌شود.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران با بیان اینکه فرصت نشد بخش‌های دیگری از اجزای قدرتمان را تشریح کنم، گفت: انشاءالله در وقت مقتضی این مسائل اعلام می‌شود تا ملت ما با اعتماد به نفس بالاتری نسبت به گذشته ورود پیدا کند و مخصوصا در این دوران که رئیس جمهور عازم نیویورک است، با دست پر و پشتوانه عمیقی از قدرت مستحکم موجود در کشور به دفاع جانانه‌ای از حقوق ملت ایران بپردازد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار