به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از دیلیتلگراف، کابینه انگلیس امیدوار است تا با لغو تحریمهای میدان مشترک گازی ایران و انگلیس در دریای شمال که در مالکیت دولت ایران و شرکت بریتیش پترولیوم قرار دارد، کاهش ذخایر گازی این کشور را جبران کنند.
بر اساس این گزارش، میدان گازی رهوم ظرفیت که تولید روزانه 190 میلیون فوت مکعب گاز معادل 5 درصد گاز تولیدی انگلیس در روز را دارد، از سال 2010 به علت تحریمهای علیه ایران بسته شده است.
در اوایل سال جاری، شرکت بریتیش پترولیوم هشدار داد، تعطیلی طولانیمدت این میدان گازی همچنین تهدیدی برای تعطیلی زودتر از موعد یک میدان گازی دیگر با نام بروس که از این زیرساختها استفاده میکند، به وجود خواهد آورد. میدان گازی بروس حدود 3 درصد گاز تولیدی انگلیس در دریای شمال را تولید میکند.
همچنین کابینه انگلیس اکنون میگویند که به دریافت معافیت برای این میدان گازی از تحریمهای ایران نزدیک شده است و این امر به میدان گازی رهوم اجازه خواهد داد تا تولید را از سر بگیرد و آینده میدان گازی بروس نیز تامین خواهد شد.
بر اساس این گزارش، با کاهش تولید گاز انگلیس در دریای شمال و افزایش نگرانیها از بالا رفتن قیمت این کالای اساسی، لندن به میزان فزایندهای به واردات گاز وابسته شده است.
مذاکرات در مورد معافیت این میدان گازی از تحریمها به دنبال دیده شدن نشانههایی از بهبود روابط ایران و انگلیس پس از روی کار آمدن حسن روحانی آغاز شده است.
اتحادیه اروپا هفته گذشته اعلام کرد، این میدان گازی میتواند از تحریمهای بر اساس یکی از قوانین شورای اتحادیه اروپا که در دسامبر 2012 تصویب شده و قوانین پیشین در مورد اقدامات محدودکننده علیه ایران را اصلاح کرده است، معاف شود.
بر اساس گزارشها، مذاکرات بر این موضوع تمرکز دارد که آیا دیگر شرکتها مانند بانکهایی که مبادلات مالی مرتبط با این میدان گازی را انجام میدهند، باید از تحریمها معاف شوند یا نه.
وزارتخانه انرژی و تغییرات جوی انگلیس اعلام کرد، ما در حال همکاری با اتحادیه اروپا برای تضمین امنیت طولانیمدت میدان گازی رهوم در دریای شمال هستیم و در زمان لازم، بیانیهای صادر میکنیم.
شرکت بی پی نیز اعلام کرد: اولویت ما دریافت تضمین امنیت این میدان گازی و پایبند ماندن به قوانین است.