به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم در جلسه ای که عصر امروز با روسای موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی داشت ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: من در این جلسات ترجیح می دهم که بیشتر گوش کنم و نظرات افراد را بشنوم تا اینکه بخواهم به سخنرانی بپردازم.
وی با بیان اینکه تشکیل چنین جلساتی لطفی از سوی وزارت علوم نبوده است گفت: وظیفه وزارت علوم پاسخگویی و رسیدگی به مشکلات است و تشکیل این جلسه را وظیفه خود می دانیم.
توفیقی با اشاره به سابقه مدیریتی خود در سال 84 اظهار داشت: در آن زمان به خاطر دارم که درجلسه ای که با رئیس جمهور دوران اصلاحات داشتم جمعیت دانشجویی دانشگاه های غیرانتفاعی 60 هزار نفر بود و من در آن زمان به رئیس جمهور گفتم که این دانشگاه ها بار 60 میلیارد تومان را از دوش دولت برمی دارند و حال که جمعیت این دانشگاه ها بیشتر شده است میزان این کمک نیز بیشتر شده است.
وی ادامه داد: در اصل 44 قانون اساسی به نقش مردم در اداره امور اشاره شده است بنابراین ما باید به مردم اعتماد کنیم و برخی از امور را به بخش خصوصی بپردازیم چرا که این امر موجب افزایش و آزادسازی استعدادها می شود.
وی با بیان اینکه این موضوع را نباید با نگرانی پیش برد خاطرنشان کرد: من همان طور که تا کنون عمل کرده ام تلاش خواهم کرد تا استقلال عملیاتی دانشگاه ها به وجود آید و با توجه به اینکه در دانشگاه ها ما ظرفیت بالای وجود دارد به نظرم باید خلاقیت ها بروز پیدا کند تا ما بتوانیم مسیر کشور را ادامه بدهیم.
توفیقی با اشاره به تحولات جمعیتی و افزایش ظرفیت دانشگاه ها خاطرنشان کرد: این دو در کنار هم نشان می دهد که ما باید در این دوره جدید شیوه مدیریتی جدید را اعمال کنیم و نمی توانیم همچون سابق به تصمیم گیری بپردازیم و من معتقدم که وزارت علوم نباید برای خود برنامه ریزی کند چرا که همفکری و مشارکت در تصمیم امر مهمی است که باید با تدبیر و اندیشه همراه شود و دانشگاه ها نیز باید بتوانند در تصمیم گیری و تصمیم سازی حضوری فعال داشته باشند.
توفیقی بابیان اینکه همه ما یک جمعیت آموزش عالی در کشور هستیم خاطرنشان کرد: بهترین نحوه مدیریت آن است که دولت کار خود را حداقلی کرده و بار کار را بر روی بخش خصوصی قرار دهد که قوانینی این اجازه را به ما می دهد اما اشکال کار در این است که ما از هم دور هستیم و تصمیم گیری در جای دیگر و اجرا کردن تصمیمات در جای دیگری صورت می گیرد که راه حل های بسیاری برای حل این مشکلات وجود دارد و همه باید کمک کنیم تا بتوانیم موانع را از سر راه برداریم.
سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه در عرصه آموزش عالی باید سیاست ورزی را فراموش کنیم تصریح کرد: همان گونه که قبلا هم بر این امر تأکید کرده ام سیاست ورزی و مدیریت سیاسی آفتی برای توسعه علمی کشور است و ما باید کاری انجام دهیم تا تولید علمی خود را به کار بسته و در زمینه علمی نقش آفرین باشیم.
وی به نقش دولت در جهت گسترش دانشگاه ها و پیشبرداهداف علمی کشور اشاره کرد و گفت: دولت آمادگی دارد تا هر گونه کمکی را که در راستای اهداف کشور در دانشگاه ها نیاز است انجام دهد و من قول می دهم که تمام توان خود را برای جذب حمایت دولت از دانشگاه ها به کار بسته و همچنان بر این امر معتقدم که دولت تنها باید نقش حمایتی، تسهیلی و تشویقی داشته باشد و ما نباید دست و پای موسسات را ببندیم بلکه باید با تسهیل گری به گسترش استعدادها و آزاد سازی انرژی ها کمک کنیم.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به تغییراتی که باید در اساسنامه دانشگاه های غیرانتفاعی صورت بگیرد اظهار داشت: همان گونه که در صحبت روسای دانشگاه ها غیرانتفاعی نیز تأکید شد باید ساده سازی در کار این موسسات انجام شود و روسای دانشگاه ها باید توجه داشته باشند که سرمایه گذاران را نسبت به سرمایه گذاری در زمینه موسسات و آموزش غیرانتفاعی تشویق کنند تا ما شاهد بالا رفتن کیفیت و کمیت این دانشگاه ها باشیم.
وی با بیان اینکه این امر یک فرصت برای دانشگاه های غیرانتفاعی است برای بالا بردن کیفیت این دانشگاه ها است اظهار داشت: یکی از مواردی که روسای دانشگاه ها باید به آن توجه کنند بازنگری این رشته هاست و باید سعی شود تا بتوانیم در این رشته ها مدیریت کرده چرا که اگر در برخی رشته ها با کاهش دانشجو روبه رو هستیم این امر باید بازنگری شود و ما می توانیم جمعیت دانشجویان کشور خود را محدود تر اما کیفیت آن را افزایش دهیم.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به شانس افزایش قبولی در سال های اخیر گفت: اکنون بر خلاف سال های گذشته شانس قبولی بیشتر شده است بنابراین باید تلاش کنیم تا بتوانیم سطح کیفی دانشگاه ها را نیز بالا ببریم.