به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، چاپ ششم کتاب «هنر مقدس اصول و روشها» اثر تیتوس بورکهارت با ترجمه جلال ستاری از سوی انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.
فلسفه هنر و علم زیبایی شناسی یکی از مهم ترین دستاوردهای علمی، فلسفی در دوران معاصر سبب شده است اندیشمندان موافق و مخالف مدرنیته، عکس العمل خود را نسبت به سبکها و سنتهای هنری نشان دهند. بوکهارت با نوشتن کتاب هنر مقدس، نظامهای فکری و فلسفی بزرگان سه گانه (رنه گنون، فریت شووان، کومارا سوامی) را در زمینه هنر بسط داد و تفسیرهای روشنی از یافته های آن ها ارائه داد. بورکهارت، هنری را مقدس می داند که صورت های قدسی داشته باشد.
او در مقدمه کتاب، بین هنر دینی و هنر قدسی، فرق می گذارد، اولی را هنری می داند که صرفاً موضوعش مسائل دینی و مذهبی باشد، ولی صورتش می تواند از صورت های هنری غیر دینی هم باشد.
بورکهارت کتاب هنر مقدس را در شش بخش همراه با مقدمه تنظیم کرده است، که مقدمه ی کتاب به کلیات هنر مقدس و زمینه ها و اهداف آن می پردازد. مولف در بخش اول تکوین معبد هندو، مباحثی را که از متون دینی به دست آورده را مطرح می کند در بخش دوم آن در منم ملاحظاتی درباره شمایل نگاری درگاه شکوهمند کلیسای رومی وار، به بررسی شمایل نگاری های کلیسا- شمایل حضرت عیسی می پردازد.
در بخش سوم این کتاب به مبانی هنر اسلامی پرداخته می شود. به این معنا که در درجه اول آفریدگار هستی خود هنرمند (مصور) است و هنر الهی، تجلی وحدت در جمال و جلال است و از این طریق هنر ارتباط تنگاتنگی با حکمت دینی دارد. در بخش چهارم تمثال بودا به چگونگی وابستگی هنر بودا، به تمثال گل لوطوس می پردازد. در بخش پنجم منظره در هنر خاور دور به اوضاع نقش نگاری و نقاشی چینیان می پردازد و نفوذ رمز و راز آیین تائو در هنر چینی را مورد بررسی قرار می دهد. در بخش ششم انحطاط و احیاء هنر مسیحی به سیر تاریخی و تطوری، هنر مسیحیت می پردازد و نقاط فراز و فرود این هنر را تبیین می نماید.
گفتنی است، چاپ ششم این اثر در 212 صفحه، مصور با قیمت 75000 ریال از سوی انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به هنر و دین قرار گرفته است و علاقمندان می توانند برای تهیه کتاب به فروشگاه مطهری انتشارات سروش به نشانی: خیابان استاد مطهری، نرسیده به خیابان شهید مفتح، جنب ساختمان دفترمرکزی سروش، تلفن 88310610-021 و یا به مرکز پخش پکتا ( نماینده انحصاری پخش آثار انتشارات سروش) به نشانی: خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، جنب فروشگاه ترنجستان سروش، مراجعه یا با تلفن 66973203 (20خط) تماس حاصل نمایند.