به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، کنفرانس خبری کمیته صیانت از منافع ایران با حضور سخنگو و اعضای این کمیته عصر امروز هفتم مهر 92 با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
محمدزاده: حل مشکلات کشور با وابستگی به آمریکا دمدستیترین راه ممکن است
علی محمدزاده، عضو کمیته صیانت از منافع ایران به تشریح برگزاری این کنفرانس خبری پرداخت و گفت: تشکیل این کمیته به دلیل دغدغههای دانشجویان در رابطه با بحث مذاکره با آمریکا بود که اخیرا با توجه به سفر رئیس جمهور به نیویورک و موضع دولت یازدهم درباره این امر نقش جدیتری به خود گرفت بنابراین موجب شد تا این کمیته در جهت اعلام مواضع دانشجویان دغدغهمند در این باره تشکیل شود.
وی با اشاره به سفر روحانی و مواضع او در این سفر خاطر نشان کرد: خبر تماس تلفنی رئیس جمهور با رئیس جمهور آمریکا شوک رسانهای را ایجاد کرد و بعد انتشار این خبر این سوال برای جنبش دانشجویی مطرح شد که آیا در این تماس تلفنی منافع ملت ایران در نظر گرفته شده است و آیا نتیجهای که از این تماس تلفنی پس از تبلیغات گسترده غرب چه بوده است؟
محمدزاده با بیان اینکه کمیته صیانت از منافع ایران از نمایندگان سابق فعال دانشجویی و طلاب تشکیل شده است اظهار داشت: این کمیته برای بیان دغدغههای دانشجویی در باب منافع ملت ایران تشکیل شده است تا بتواند این دغدغهها را به رئیس جمهور گوشزد کند.
وی با بیان اینکه طرح سوالات دانشجویان از رئیس جمهور را نباید افراطیگری دانست خاطر نشان کرد: آیا بیان دغدغههای منافع جمهوری اسلامی از سوی دانشجویان افراطیگری است و باید توجه کنیم که عدهای قصد دارند برچسب تندرو و افراطی را نسبت به دانشجویانی که تنها به بیان دغدغه دانشجویی خود پرداختند بزنند در حالی که به نظر من رسالت دانشجویی است که نسبت به این امر توجه کند و وقایع را به طور شفاف توضیح دهد.
محمد زاده با بیان اینکه نباید برای حل مشکلات کشور به آمریکا وابسته شویم گفت: این امر دمدستیترین راه ممکن است چرا که حل بسیاری از مشکلات در کشور نیازمند تقویت ساختار درون نظام است و این امر نباید موجب اتخاذ این رویکرد از سوی افراد شود که با وابستگی به برخی کشورها میتوان مسائل کشور را حل کرد.
وی در پایان با بیان اینکه با تقویت زیربنای اقتصادی میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم اظهار داشت: این امر منطقی و عاقلانه نیست که از ظرفیتهای داخلی نظام خود استفاده نکرده و برای حل به خارج از کشور متصل شویم.
اشتری: حل مشکلات کشور با دیپلماسی آمریکا برطرف نخواهد شد
رحیم اشتری، سخنگوی کمیسیون صیانت از منافع ایران به تجمع دانشجویان در مراسم استقبال از روحانی اشاره کرد و گفت: این امر یک هشدار جدی به تیم مذاکرهکننده بود و ما هرگاه انحراف یا اشتباهی را در راه ادامه دادن مسیر انقلاب مشاهده کنیم با آن مقابله کرده و در مقابل آن میایستیم.
وی با بیان اینکه تجمع دانشجویی در قشنگترین و بهترین شکل ممکن انجام شد اظهار داشت: متاسفانه مدیریت تیم حفاظت آقای روحانی موجب شد که صف نمازگزاران شکسته شده و موجب کلید خوردن برخی تحلیلهای سیاسی سیاستزده شود.
اشتری با بیان اینکه اکنون لنگه کفش یک کلیدواژه مشترک در رسانهها تعریف شده است گفت: این امری که باید واقعیت آن به درستی اعلام شود آن است که جماعت دانشجویان در حال برگزاری نماز جماعت بودند که ماشین آقای روحانی به فرودگاه رسید و تیم حفاظت بدون آنکه منتظر تمام شدن نماز دانشجویان باشند وارد صف نماز جماعت شده و آن را شکستند در حالی که راه دیگری نیز برای عبور ماشین وجود داشت و این کار اشتباهی بود.
سخنگوی کمیسیون صیانت از منافع ایران با بیان اینکه هدف اصلی این تجمع که هشدار به دستگاه دیپلماسی درجهت نادیده گرفتن حقوق ملت بود اظهار داشت: امری که باید آقای روحانی به آن پاسخ دهند آن است که تماس تلفنی اوباما با رئیس جمهور از چه رویی رخ داده و مطالبه جنبش دانشجویی آن است که متن فایل صوتی این گفتوگو به طور کامل منتشر شود تا صحت این امر روشن گردد.
وی ادامه داد: تیم مذاکرهکننده اعلام میکند که اختیار تامی از سوی رهبری دارد در حالی که این فضای خطرناکی است و ممکن است هر اتفاقی در اینجا رقم بخورد در حالی که هزینه آن از جیب منافع جمهوری اسلامی ایران پرداخته میشود.
اشتری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران به تشریح جزئیات بیشتیری از تجمع دانشجویان در مراسم استقبال از روحانی پرداخت و گفت: نکتهای که به آن اشاره کردیم آن بود که تیم حفاظت کننده بدون توجه به اینکه دانشجویان در حال نماز بودند وارد صف نماز جماعت شد و این ناهماهنگی به دلیل آن صورت گرفت که تیم حفاظت روحانی به خوبی فضا را مدیریت نکردند.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران ادامه داد: طبق اعلام رسمی قرار بود آقای روحانی ساعت 11 وارد فرودگاه مهرآباد شود در حالی که ورود ایشان یک ساعت به تأخیر افتاد و برای همه به نوعی قطعی شده بود که یا آقای روحانی از در دیگر فروگاه خارج شده اند و یا حضور ایشان با تأخیر خواهد بود در حالی که ساعت 12:15 دانشجویان پس از اذان ظهربه اقامه نماز پرداختند و این ناهماهنگی تیم حفاظت روحانی بود که با وجود آنکه صفوف در حال نماز دانشجویان را مشاهده کرد اما توقف نکرد و منجر به شکسته شدن صفوف نماز شد و این حاشیه ها را به همراه داشت.
وی در پاسخ به سوال دیگری در باب معنای مذاکره اظهار داشت: اگر مذاکره را به معنای معامله بپذیریم این به معنی آن است که باید هزینههایی را پرداخت کنیم اما مسئله هستهای معاملهای به معنی سازش نیست چرا که آمریکا همواره از موضع قدرت سخن میگوید و روحانی پیش از آنکه بخواهد این مسیر را طی کند باید بداند که پیش از او در طرح کمپ دیوید کشور مصر یا طرحی که یاسر عرفات انجام داد این مسیر رفته شده و بنابراین روحانی باید بداند که دشمنی با آمریکا سوءتفاهم نیست چرا که این امر را در گفتههای خود چند دفعه تکرار کردند که اگر آن را قبول داشته باشند تجاهل است و یا آنکه بدون به این کار بپردازند سادهلوحی است.
وی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی باید بداند حل مشکلات کشور با دیپلماسی آمریکا برطرف نخواهد شد اظهار داشت: مطالبه حق همه مردم است و نباید این حق را از کسی بگیریم بلکه من احساس میکنم به دوران خفقان قرون وسطیای برمیگردیم و به طور ساختارمند سیاستهای محافظهکارانه کارگزاران در حال اجراست در حالی که دستگاه دیپلماسی باید به شفافسازی بپردازد و فایل صوتی روحانی با اوباما و متن مذاکرات جان کری با ظریف به شکل رسمی از تریبون وزارت خارجه اعلام شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه این تجمعات اعتراضآمیز در دانشگاههای تهران و شهرهای دیگر نیز صورت خواهد گرفت تصریح کرد: دانشجویان به صورت موجی واحد مطالبه خود را که همانا شفافسازی در برابر این تحلیلهاست اعلام میکند و این را دارای منافاتی با قانون نمیداند.
اشتری ادامه داد: برنامه های این کمیته در جهت اعتراض و هشدار به دستگاه دیپلماسی مبنی بر عدم عدول آنان از آرمان های انقلاب از طریق سایت رسمی کمیته اعلام شده و در حال گرفتن مجوز برای برگزاری تجمعات و مراسم هستیم.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه روز گذشته نیز تجمع بدون مجوز برگزار شده بوده است اظهار داشت: مراسم دیروز استقبال از آقای روحانی بود که فکر نمی کنم نیازی به مجوز داشته باشد و ما در فیلم هایی که از مراسم دیروز پخش شد، شاهد بودیم که از دانش آموزان نیز در این مراسم دعوت شده بود در حالی که این امر صحیحی نیست که اگر در دولت قبلی چنین امری صورت گرفته بود مورد هجمه های رسانه ای شدیدی قرار گرفته بود.
اشتری ادامه داد: این روزها اعلام می شود که مسئول ستاد رسانه ای جلیلی آقای شهبازی در میان دانشجویان متعرض حضور داشته اند در حالی که ایشان دارای سابقه روشن فعالیت دانشجویی بوده و این گونه نیست که به عنوان نماینده آقای جلیلی در آن جمع حاضر شده باشند.
وی با بیان اینکه هر حرکت خلاف قوانین را از طرف کمیته صیانت محکوم می کنیم اظهار داشت: حفظ حرمت ریاست جمهوری بر همه واجب است و ما معتقدیم بی حرمتی از سوی دانشجویان به رئیس جمهور صورت نگرفته است.
اشتری در پایان سخنان خود با بیان اینکه این دیدار به صورت خودجوش صورت گرفت اظهار داشت: امری که باید به آن توجه کنیم آنست که صبح روز ورود آقای روحانی از نیویورک به تهران جمعی از فعالین دانشجویی با یکدیگر دیدار کرده و تصمیم گرفتند که چنین کمیته را تشکیل دهند و در اینجا اعلام می کنیم این کمیته نماینده حقوقی هیچ کدام از تشکل های فعال دانشجویی نیست و به طور مستقل عمل خواهد کرد.
حضوری: نرمش قهرمانانه به معنای چراغ سبز به آمریکا نیست
مصطفی حضوری، عضو کمیته صیانت از منافع ایران با اشاره به انتخاب روحانی گفت: روحانی باید به عنوان نماینده مردم ایران از منافع مردم دفاع کند و با توجه به آنکه آرمانهای کشور ما بر حمایت از مستضعفان جهان بنا شده است باید نسبت به این امر توجه داشته باشد.
وی با اشاره به سفر روحانی به نیویورک اظهار داشت: استقرار تیم مذاکرهکننده دولت یازدهم به دنبال آن بودند که مشکلات ایران را منوط به عدم ارتباط دیپلماتی ایران و آمریکا بدانند در حالی که منطقی و عادلانه نیست که تمام مشکلات را بر گردن تحریمها بیندازیم و حتی بدتر از آن اینکه بگوییم تحریمها به دلیل آن اعمال شده است که تیم مذاکرهکننده نتوانسته عملکرد خوبی داشته باشد.
عضو کمیته صیانت از منافع ایران با بیان اینکه تحریف معنوی از سخنان امام خمینی و مقام معظم رهبری صورت گرفته است گفت: امری که باید به آن توجه کنیم آن است که نگاه امام و مقام معظم رهبری نسبت به رابطه با آمریکا مشخص است و تیم مذاکرهکننده به این سوالات به طور روشن پاسخ دهد که آیا آمریکا را شیطان بزرگ میداند یا خیر و یا نظر خود را در باب تسخیر لانه جاسوسی بیان کند چرا که سخنان امام خمینی در این باره روشن است و از سویی نرمش قهرمانانه نیز که مقام معظم رهبری بیان کردند به معنی عقبنشینی از آرمانهای انقلاب اسلامی نبوده است.
حضوری با اشاره به سخنان روحانی مبنی بر ایجاد زنگ گفتوگو در مدارس خاطر نشان کرد: گفتوگو زمانی معنی دارد که بتوانیم به نتیجه مشخصی برسیم اما وقتی ماهیت یک کشور براساس ظلم است و در تعارض جدی با منافع کشور ایران قرار دارد چگونه میتوان به نتیجه مشخصی رسید و دستگاه دیپلماسی تعاریف دقیق خود را از ماهیت رابطه ایران و آمریکا اعلام کند.
عضو کمیته صیانت از منافع ایران با اشاره به مطرح نشدن موضوع هولوکاست در سخنان روحانی گفت: این یک بحث مبنایی است که درست نیست رئیس جمهوری که به عنوان نماینده مردم یک کشور در یک محفل رسمی شرکت کرده است از بیان مواضع جمهوری اسلامی خودداری کرده و تنها بگوید که من تاریخدان نیستم.
وی ادامه داد: نفرت از آمریکا واقعیتی پنهان نیست بلکه طبق نظرسنجیهایی که در کشورهای مختلف آمریکایی و اروپایی گرفته شده است همه مردم دنیا نسبت به اقداماتی که آمریکا انجام داده است موضع جدیای دارند در حالی که به نظر من برخی در تلاشاند که این نفرت را از بین ببرند.
حضوری با بیان اینکه غرب عدم صداقت خود را در این تماس تلفنی با رئیس جمهور کشورمان نشان داد گفت: وقتی ما نمیتوانیم یک تماس تلفنی را به خوبی مدیریت کنیم و آنان از آن به خوبی استفاده کرده چگونه میتوانیم در مسائل بزرگتر به صداقت آنان ایمان بیاوریم بنابراین رئیس جمهور باید بداند که اگر آنان حسن نیت خود را نیز نشان داده باشند با توجه به عدم صداقت آنان درباره شناسایی فرد تماسگیرنده باید این رابطه قطع شود.
حضوری نیز ضمن انتقاد از برچسب زدن افراطی یا تندرو به دانشجویان گفت: براساس قانون اساسی کسی حق ندارد عقاید فرد دیگری را مورد تفتیش قرار دهد و نباید دانشجویان را به جهت آنکه سوال دارند محکوم کرد.
وی با بیان اینکه نرمش قهرمانانه به معنای چراغ سبز به آمریکا نیست گفت: باید توجه کنیم که حمایت امپریالیستی با ماهیت انقلاب اسلامی در تضاد است و باید بدانیم که هر حرکتی که خلاف قوانین باشد که در چارچوب اهداف انقلاب اسلامی انجام نشده باشد محکوم است از سویی حفظ حرمت رئیس جمهوری بر همه واجب بوده و کسی حق ندارد آن را مورد هجمه قرار دهد.
حضوری در پایان با بیان اینکه حفظ منافع ملی ایران از جمله وظایف دستگاه دیپلماسی است گفت: نباید فراموش کنیم که آمریکا نقش اساسی در ترور دانشمندان هستهای ما داشت و دشمنی او با ایران بر سر مسائل جزئی نیست.