آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۵۸۱۷
در نشست خبری مجمع تقریب مذاهب اسلامی مطرح شد؛

راهکارهای تحقق وحدت در جهان اسلام / تشکیل کمیته برای حل مشکلات مسلمانان جهان

کنفرانس مطبوعاتی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با مفتی اعظم سلطنت عمان در دفتر مرکزی مجمع تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز کنفرانس مطبوعاتی آیت‌الله اراکی، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با شیخ احمدبن‌حمد خلیلی، مفتی اعظم سلطنت عمان در دفتر مرکزی مجمع تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
 
آیت‌الله اراکی در این نشست با اشاره به سفری که به همراه هیئت عمانی به قم داشتند، گفت: در این سفر با مقاماتی چون آیت‌الله جوادی‌آملی اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و آیت‌الله بوشهری دیدارهایی انجام شد و درباره راهکارهایی برای تحقق وحدت در جهان اسلام گفت و گوهایی صورت گرفت.
 
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب با اشاره به دیداری که از دانشگاه ادیان مذاهب اسلامی صورت گرفته است، اظهار داشت: امروز در مجمع تقریب مذاهب اسلامی با حضور آیت‌الله تسخیری، دبیر شورای عالی تقریب مذاهب اسلامی میزبان هیئت عمانی شدیم تا درباره طرح‌هایی که برای تحقق وحدت و اتحاد در جهان اسلام داریم با یکدیگر صحبت کنیم که امیدوارم این امر اجرایی شود.
 
شیخ احمدبن‌حمد خلیلی، مفتی اعظم سلطنت عمان نیز در این نشست با ابراز خوشحالی خود از حضور در ایران گفت: اکنون امت اسلامی در حساس‌ترین مقطع خود قرار گرفته؛ چرا که نیاز مبرمی به بازگشت وحدت دارد، در حالی که امت اسلامی با اختلاف و از هم گسیختگی روبرو است.
 
وی ادامه داد: این امر در حالی صورت می‌گیرد که ملت‌های مسلمان باید با یکدیگر اتحاد داشته و مسائل خود را به این گونه حل کنند.
 
مفتی اعظم سلطنت عمان با اشاره به فتنه‌های ایجاد شده برای امت‌های مسلمان از سوی دشمنان خاطرنشان کرد: این امر موجب شده است که آنها از وحدت دور شوند و ما در گفت‌وگوهایی که با علمای بزرگ قم انجام دادیم تاکید کردیم که امت اسلامی باید تنگناها را پشت سر گذاشته و راه خداپسندانه را در پیش گیرد که البته این نیاز مبرم به آن دارد که ‌آنان در جهت تحقق خواسته‌های خود بکوشند و آن را عملی کنند.
 
شیخ احمد‌بن‌حمد خلیلی با بیان اینکه اکنون نیازمند طراحی برنامه‌هایی برای وحدت در جهان اسلام هستیم، تصریح کرد: باید کمیته‌ای تشکیل شده تا این مطالب در آن بررسی شود و شکی نیست که تمام این مسائل تنها از کانال گردهمایی‌ها شکل خواهد گرفت؛ چرا که ملت مسلمان اکنون نیازمند گفت‌وگو و تعامل است.
 
وی با بیان اینکه امت اسلامی باید با مخالفین خود نیز به گفت‌وگو بپردازد، اظهار داشت: ما باید بتوانیم با گفت‌وگو آنان را متقاعد کنیم که نتیجه آن به نفع خود آنان نیز خواهد بود و این امر موجب حل اختلافات در میان آنان هم می شود.
 
مفتی اعظم سلطنت عمان در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای برطرف شدن اختلافات میان مسلمانان در نظر گرفته شده است، گفت:‌ عقیده ما بر این است که مسلمانان باید مسائل خود را با وحدت حل کنند و نگذارند اختلافات بر آنها چیره شود.
 
شیخ احمد‌بن‌حمد خلیلی اختلافات را به دو دسته اعتقادی و سیاسی تقسیم کرد و اظهار داشت‌: برای حل اختلافات عقیدتی باید به مراجع اصلی رجوع کرد و در زمینه حل اختلافات سیاسی نیز که مشکلات آنان از رابطه با دول‌ و منافع آنان ایجاد می‌شود، باید به منابع مذهبی و قرآن رجوع کنیم تا این موضوع حل گردد؛ چرا که در آیه قرآن نیز داریم «چنانچه دو گروه از مسلمانان با هم اختلاف پیدا کردند شما در بین آنها اصلاح کنید و چنانچه آنان تن ندهند شما می‌توانید بر خلاف آنان جنگ کنید» بنابراین راه‌حل اختلافات حفظ وحدت میان مسلمانان جهان است.
 
وی با بیان اینکه نباید اجازه داد تا اختلافات بر امور مسلمین تاثیر بگذارد خاطر نشان کرد: باید از خشونت‌ها پرهیز شده و در روابط بین دولت‌ها و ملت‌ها بر عهد و رابطه دوستی تکیه کرد که خداوند نیز در سوره‌ای خطاب به پیامبر گرامی گفته‌اند که اگر تو در رفتار خود پرخاشگر بوده و بی‌رحمانه وارد می‌شدی مردم از کنار تو پراکنده می‌شدند، بنابراین باید شیوه و روش پیامبر گرامی اسلام را در پیش گرفت و از خشونت پرهیز کرد.
 
مفتی اعظم سلطنت عمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شعار مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اتحاد است؛ چه اقداماتی در جهت رفع اختلافات شیعه و سنی انجام شده است، گفت:‌ باید شیوه درستی را به کار گرفت تا بتوانیم به مهار درگیری‌ها بپردازیم و با این شیوه می‌توانیم به نتایج مشخصی برسیم.
 
شیخ‌ احمد‌بن‌حمد خلیلی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدام وهابیون و برخی اختلافات میان شیعه و سنی گفت: نباید بدی را با بدی جواب داد و باید تلاش کرد تا با شیوه‌ای درست با آنان رفتار کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار