کد خبر:۲۶۶۰۰۱

تعطیلی آمریکا؛ طوفانی سهمگین‌تر از کاترینا

تعطیلی آمریکا روزانه 300 میلیون دلار به اقتصاد این کشور آسیب می‌زند؛ یعنی یک هفته تعطیلی بیش از طوفان نیواورلئان خسارت‌زاست.
تعطیلی آمریکا؛ طوفانی سهمگین‌تر از کاترینا

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ تعطیلی دولت فدرال آمریکا در نتیجه به توافق نرسیدن دولت و کنگره بر سر بیمه عمومی و خدمات بهداشتی و نیز تصویب نشدن بودجه وارد روز سوم شد؛ این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا با روسای حزب مقابل برای حل این مشکل مذاکره کرد و به نتیجه ای نرسید.


مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن در اختیار جمهوری‌خواهان است، یکشنبه گذشته، برای یک ‌سال قانون خدمات بهداشتی دولت اوباما را به تعویق انداخت.


بنا بر این گزارش، در نتیجه این تعطیلی صدها هزار نفر از کارکنان دولت خانه نشین شده و به مرخصی اجباری رفته اند. یکی از پیامدهای این تعطیلی عدم پرداخت بدهی های خارجی در سر موعد و کاهش رتبه اعتباری آمریکاست که هزینه استقراض این کشور را در آینده افزایش می دهد.


به گزارش شبکه تلویزیونی «سی. سی. تی. وی» آمریکا تعدادی از کارمندان بیکار شده برای نشان دادن اعتراض خود در واشنگتن دست به اعتراض زده اند. آنها رقابت های سیاسی را علت این حادثه و آسیب به مردم می دانند.


تعطیلی دولت فدرال آمریکا پس از 17 سال در شرایطی اتفاق افتاد که این کشور در تلاش بود از رکود اقتصادی چند ساله خارج شود و تا حدی هم موفق شده بود برخی شاخص ها را بهبود دهد، اما با این حادثه و در صورت طولانی شدن آن، امکان بازگشت به رکود برای این کشور وجود دارد.


طبق نظر کارشناسان اگر این وضعیت بیش از 10 روز ادامه پیدا کند میزان رشد ناخالص داخلی آمریکا بیش از یک درصد کاسته خواهد شد.


به گزارش شبکه تلویزیونی «سی. ان. ان»، کریستین ورمانس، خبرنگار این شبکه در گزارشی در خصوص پیامدهای تعطیلی دولت فدرال آمریکا گفت: «حدود 800 هزار کارگر و کارمند دولت فدرال به مرخصی بدون حقوق رفته اند و به علت نبود کارمندان اداری، بسیاری از امور اداری متوقف شده است.


در واقع مردم اعتماد خود را به دولت از دست داده اند و هزینه تعطیلی دولت بسیار زیاد است؛ برآورد شده است اگر تعطیلی دولت فدرال آمریکا دو هفته طول بکشد، سه دهم درصد از رشد اقتصادی آمریکا کم می شود و در عرض چهار هفته این رقم به یک ممیز چهار دهم درصد خواهد رسید؛ معنای آن این است که فرصت های شغلی کمتری ایجاد می شود، بسیاری از فعالیت های اقتصادی تعطیل می گردد و اینها همه به اقتصاد شکننده آمریکا لطمه شدیدی وارد خواهد کرد.


بسیاری از اقتصاددانان پیش بینی کرده اند تعطیلی یک ماهه دولت به معنای 55 میلیارد دلار زیان اقتصادی است. اگر این رقم را با زیان دیگر بلایا مقایسه کنیم، می بینیم بسیار زیاد است. برای مثال زیان ناشی از سیل در کلرادو 2.5 میلیارد دلار بود، زیان توفان سندی 40 میلیارد دلار و زیان ناشی از انفجار چاه نفت شرکت بریتیش پترولیوم و نشت آن 42 میلیارد دلار.


مشکل دیگر دولت آمریکا سقف بالای بدهی ها و مخالفت کنگره با افزایش آن است. برای دولت آمریکا بسیار مهم است که بتواند بدهی ها و سررسید وام های خود را بموقع پرداخت کند. اگر آمریکا نتواند این کار را انجام دهد رتبه اعتبار مالیش سقوط می کند و در نتیجه هزینه استقراض دولت بالاتر می رود؛ به دنبال آن بازار سهام نیز ممکن است سقوط کند.


بسیاری از کارشناسان می گویند، ادامه چنین شرایطی می تواند اقتصاد آمریکا را دچار رکود دوباره کند.»


هزینه تعطیلی دولت فدرال برای آمریکا روزانه 300 میلیون دلار است و این یعنی تا امروز 900 میلیون دلار به این کشور آسیب رسیده و احتمال ادامه آن بالاست.

 

تنها با ادامه یک هفته ای این چالش در آمریکا میزان خسارات اقتصادی آن از خسارات طوفان آیزاک که در سال 2005 در ایالت نیواورلئان رخ داد، عبور خواهد کرد و با استمرار این وضعیت، خسارات ناشی از تعطیلی بخشی از فعالیت های اداری و اقتصادی آمریکا به صورت تصاعدی رشد خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸
فقط زنگنه ميتونه آمريکا را نجات بده البته بعد از روحاني
10
0
حميد رضا
-
۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۴
به اميد فروپاشي آمريکا همانند شوروي
5
0
بدون نام
-
۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۰
خيلي جالب بود. لطفا يک گزارش هم تهيه کنيد راجع به اينکه مسائل اينچنيني چه تأثيري بر کشور خودمون ميذاره. چون ما خيلي بيشتر از اينها از اين مشکلات برخورداريم تو ايران
0
1
طرفدار
-
۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۵
اميد ما تويي
روحاني نجاتش بده
1
0
---
-
۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۰
اونوقت اين اي کيوسانها در دولت و ... دل خوش کرده اند به مذاکره و رفع تجريمها از سوي امريکاو دوستانش.
هه
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار