به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، جعفر توفیقی پنجشنبه شب در نشست خبری با خبرنگاران قم در سالن کنفرانس دانشگاه ادیان و مذاهب؛ درباره شرایط مجلس شورای اسلامی برای اخذ رای اعتماد خود گفت: وظیفه اینجانب برقراری ارتباط با نمایندگان به صورت انفرادی، گروهی و حضور در کمیسیون های مربوط و فراکسیون ها برای اطلاع رسانی و پاسخگویی به پرسش ها و ابهامات نمایندگان است.
وی افزود: در مدت یک ماه و نیم اخیر که این مسوولیت را پذیرفته ام جلساتی را با نمایندگان مجلس برای بازگو کردن سوابق علمی و اجرایی و بیان اطلاعات مورد نظر داشته ایم که به مرور اطلاعات منتقل و سوال ها جواب داده می شود و با رفع برخی از ابهام ها و شناخت و آگاهی طرفین گمان می کنم این امر در فضای مجلس موثر است و شرایط مساعدتر می شود و در نهایت رای نمایندگان مجلس محترم است.
ایشان در ادامه؛ درباره حادثه برق گرفتگی یکی از دانشجویان دانشگاه سمنان نیز گفت: در یکی از آزمایشگاه های فشار قوی این دانشگاه حادثه ای پیش آمد که براساس گزارش ارسالی، پیش بینی های ایمنی صورت گرفته بوده و ظاهرا بی احتیاطی دانشجو بوده است، ولی تحقیقات تکمیلی در این زمینه ادامه دارد.
توفیقی با بیان اینکه امروز رسالت سنگینی بر دوش دانشگاه ها قرار دارد، گفت: نیازمند همراهی حوزه های علمیه و روحانیت معظم هستیم.
وی با اشاره به سفر خود به استان قم و دیدار با مراجع و علما اظهار کرد: در این سفر با برخی از مراجع و علمای معظم دیدار و گفت وگو کردیم و در خصوص مسایل مهمی با آنها به رایزنی پرداختیم و از رهنمودها و تذکرات آنها بهره مند شدیم.
سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه دو وظیفه مهم بر دوش نهادهای علمی است، آنان را تحول در علوم انسانی و اسلامی شدن دانشگاه ها برشمرد.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم حوزه های علمیه اظهار کرد: همکاری این وزارتخانه با حوزه های علمیه باید پایدار، مستمر و طولانی مدت باشد و گام های استوارتر و سریع تری در این زمینه برداشته شود.
ایشان با بیان اینکه در این سال ها همکاری های خوبی بین حوزه و دانشگاه وجود داشته است، تاکید کرد: ظرفیت طرفین بیش از این است و همکاری بین این دو نهاد نیاز به یک ساختارسازی برای استمرار آن دارد و باید ساختارهای موجود را تقویت کنیم.
وی درباره تجدید نظر در متون درسی رشته های علوم انسانی خاطرنشان کرد: برای تحقق این امر نیاز به تولید محتوای متناسب با فرهنگ و ارزش های خود داریم.
وی افزود: در حوزه ها متون مناسب و تولیدات فاخری است، ولی کمتر به گونه ای مستندسازی شده اند که در دانشگاه ها بعنوان کتاب درسی استفاده شوند.
وی تصریح کرد: با کمک حوزه و دانشگاه باید محتواها، نظریه ها و اندیشه های جدید تولید شود.
وی با بیان اینکه عرصه علم، عرصه گسترده ای است، گفت: آنجا که به اندیشه های غربی انتقاد داریم باید تلاش کنیم اندیشه های بومی و مبتنی بر باورهای خودمان تولید شود و تقویت متون یعنی اینکه خودمان تولید کنیم.
وی تاکید کرد: بدون کمک حوزه های علمیه تحقق تحول در علوم انسانی شدنی وعملی نیست.
وی بر توسعه کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: برای تحقق این امر باید فضای امنی در دانشگاه ها تضمین باشد که شرکت کنندگان بتوانند آزادانه سخن خود را بیان کنند.
وی همچنین اعلام کرد: کمیته ای در وزارت علوم تشکیل شده است تا اگر عضو هیات علمی یا کارکنان دانشگاه ها و یا دانشجویی احساس می کند حقی از آنان ضایع شده است، رسیدگی می کنند و احیانا اگر حقی ضایع شده بود، شرایط احقاق حقوقشان محقق می شود و تا حالا هم این اتفاق روی داده است.