کد خبر:۲۶۶۸۵۲
یادداشت/

چرا تشدید تحریم‌ها به تعویق افتاد؟

آن‌گونه که از اظهارات مقامات آمریکایی برمی‌آید، قرار بر لغو و یا کاهش تحریم‌ها نیست و فقط تا بعد از دور دوم مذاکرات ژنو تشدید تحریم‌ها به تعویق می‌افتد.
چرا تشدید تحریم‌ها به تعویق افتاد؟

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - آرش براری؛  نهم مرداد ماه امسال بود که مجلس نمایندگان  آمریکا طرح تشدید تحریم های نفتی علیه جمهوری اسلامی را با 400 رای موافق و 20 رای مخالف تصویب کرد؛ تحریم هایی که به اذعان خود دولتمردان آمریکایی تا کنون بی سابقه بوده است و هدف آن تحریم کامل صادرات نفتی ایران بود.

 

قرار بود این طرح در شهریور و مهر امسال مورد بررسی قرار گیرد تا به مرحله اجرا برسد؛ این در حالی است که مجلس سنای آمریکا در اقدامی، این بررسی را به فرصتی دیگر و بعد از مذاکرات 1+5 موکول کرد.

 

مجلس سنا علت به تعویق انداختن بررسی تحریم ها را رویدادهای اخیر دانسته و اعلام کرده است که با نظر نمایندگان، این مجلس راهکارهای دیپلماتیک را برای حل مسائل مورد اختلاف بین دو کشور ترجیح می دهد، بنابراین آن گونه که از اظهارات مقامات آمریکایی بر می آید، قرار بر لغو و یا کاهش تحریم ها نیست و این تاخیر فقط تا بعد از دور دوم مذاکرات ژنو ادامه پیدا می کند تا شاید نتیجه مثبتی برای دو طرف حاصل شود.

 

این تصمیم سنا، اظهارات و واکنش های زیادی را از طرف افراد مختلف در بر داشت، به طوری که «کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌ اروپا که مسئول گروه مذاکره‌کننده غربی نیز محسوب می‌شود، دوشنبه با صراحت گفت که «ترجیح می‌دهد قانونگذاران ‌آمریکایی و سایرین پیش از مذاکرات هسته ای، تحریمی علیه ایران اعمال نکنند.»

 

همچنین در همین زمینه، «باب کورکر»، سناتور جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و یک عضو کمیته بانکداری در گفت‌وگو با «رویترز» اعلام کرد: «گفت‌وگوهایی درباره اینکه آیا در حال حاضر این بهترین کار است و اینکه در حالی که مذاکرات ادامه دارد فقط تحریم‌های موجود در جای خود باشد، صورت گرفت. کنگره به‌طور کلی همچنان نسبت به ایران مشکوک است و از تحریم‌های شدید‌تر حمایت می‌کند.»

 

اما نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این باره نظر دیگری دارد. بنیامین نتانیاهو اظهار داشته است که تا توقف کامل فعالیت های سانتریفیوژهای ایران، به هیچ وجه نباید از تحریم ها کاسته شود و باید شرایط را برای جمهوری اسلامی سخت تر کرد.

 

وی همچنین گفته است، همزمان با حرکت های صورت گرفته برای مذاکره و گفت و گو با ایران بر سر برنامه هسته ای اش، جامعه بین الملل باید بر شدت فشارهای خود بر این کشور بیفزاید.

 

برخی کارشناسان مسائل سیاسی بر این باورند که این اقدام سنای آمریکا در جهت به تعویق انداختن تشدید تحریم ها علیه ایران یک دستاورد مهم از سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به نیویورک و اقدامات انجام شده در آنجا می باشد، اما شایان ذکر است که در راستای احقاق حقوق حقه مردم ایران ثابت نگه داشتن تحریم ها و عدم کاهش آنها کوچکترین عقب نشینی از طرف غرب محسوب نمی شود؛ چرا که خواسته ملت ایران لغو کامل تحریم های ظالمانه و تلطیف شرایط موجود است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار