کد خبر:۲۶۶۸۷۵
رونمایی از تقریظ رهبری بر «لشکر خوبان» - 1

مختارپور: طنز و رشد شخصیت 2 ویژگی «لشکر خوبان» به شمار می‌رود

معاون موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: طنز و رشد شخصیت و در هم نوردیدن مراحل سنی، علمی و عرفانی 2 ویژگی این کتاب به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا مختارپور، معاون موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای در مراسم رونمایی از متن تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «لشکر خوبان» که عصر امروز در وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه تاکنون 55 متن یادداشت مقام معظم رهبری بر کتاب ها منتشر شده است، گفت: البته این تعداد از نوشته ها، غیر از حاشیه‌نگاری‌ها و تقریظاتی اند که تاکنون به چاپ نرسیده است.

 

وی اظهار داشت: از 55 یادداشت مقام معظم رهبری که تاکنون منتشر شده است، 40 یادداشت مربوط به آثار دفاع مقدس هستند. انشاءالله در اوایل رپ هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و اواخر آبان از نویسندگان آثار دفاع مقدسی که تاکنون از رهبری بر کتاب آنها تقریظ نوشته اند از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری تجلیل و تقدیر خواهد شد.


معاون موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با بیان اینکه دست اندرکاران کتاب «لشکر خوبان» امروز نماز جماعت را به امامت مقام معظم رهبری خواندند، افزود: در این دیدار  حضرت آقا ضمن تجلیل از نویسنده و راوی کتاب «لشکر خوبان» کار آنها را جهاد فی سبیل الله خواندند و معصومه سپهری را مجاهد در راه خدا معرفی می کنند. همچنین رهبری در این دیدار به وظیفه ناشران اشاره کرده و فرمودند که بدانید که دشمنان خواهان عدم گسترش و نشر اسناد مربوط به دفاع مقدس هستند.


مختارپور اضافه کرد: رهبری کار نوشتن یادداشت بر روی کتاب ها را از سال 1369 انجام می داد؛ البته در آن سال ها یادداشت مقام معظم رهبری بیشتر شامل قصه و کتاب های کوچک  بوده است. با این حال رهبری تمام آثاری که از سوی دفتر ادبیات حوزه هنری منتشر شده را خوانده اند و بر روی بعضی از آنها تقریظ نوشته اند.


وی در همین زمینه ادامه داد: رفته رفته آثار دفاع مقدسی عمق تر شده و کتاب‌هایی که در این راستا نوشته شد آرام آرام به عنوان مرجع در حوزه دفاع مقدس مطرح شدند؛ رهبری با نشان دادن نقاط ضعف و قوت و دیگر ویژگی‌های کتاب ها تقریظاتی را بر آنها می نوشتند. رهبری  سال 90 بر کتاب نور‌الدین پسر ایران نوشته  سپهری  و در سال 91 بر کتاب «پایی که جا ماند و امروز نیز بر کتاب «لشکر خوبان» از دیگر کتاب‌های  معصومه سپهری تقریظ  نوشته اند تا از این طریق از آنها تقدیر و تشکر کرده باشند.


معاون موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در ادامه با بیان اینکه خاطرات رزمندگان مانند قطرات خونی هستند که کالبد انقلاب اسلامی را زنده نگه داشته‌ است، گفت: تعبیر مقام معظم رهبری از رزمندگان اینگونه است که آن‌ها سیر الی الحق و من‌الخلق داشته‌اند و بارها بر این مساله تاکید کرده‌اند که از دفاع مقدس می‌شود صدها یا هزاران اثر هنری خلق کرد.


مختارپور گفت: رهبری گنجینه دفاع مقدس را معدن طلا می دانند که امروز این رگه های طلا سر باز کرده اند و توصیه حضرت آقا این است که این روند ادامه داشته باشد. رهبری بارها تاکید کرده اند که باید فیلم ها و سریال ها و رمان های زیادی بر اساس خاطرات رزمندگان تولید شود.

 

وی با بیان اینکه نوشتن لشکر خوبان قبل از نورالدین پسر ایران شروع شد ولی متاسفانه مورد غفلت قرار گرفت، اظهار داشت: با این حال همین موضوع که رهبری کار معصومه سپهری را جهاد فی سبیل الله دانسته اند، برای این نویسنده کفایت می کند. البته باید این نکته را عرض کنم که همسر معصومه سپهری جانباز قطع نخاعی است و کار بر روی کتاب لشکر خوبان باعث این ازدواج شده است.


مختارپور با بیان اینکه لشکر خوبان 12 ویژگی دارد، ادامه داد: البته من در این مراسم تنها به  دو ویژگی  این کتاب اشاتره می کنم. یکی از آن‌ها استفاده از عنصر طنز و دیگری رشد شخصیت و درهم نوردیدن مراحل سنی، علمی و عرفانی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار