کد خبر:۲۶۶۹۱۳
پس از سه ماه؛

تمام آنچه که برای خانه سینما اتفاق افتاد!

تکلیف خانه سینما پس از سه ماه درگیری بین صنوف سینمایی بالاخره با برگزاری مجمع عمومی روشن شد که این مجمع اما و اگرهایی را با خود داشت.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ پس از روی کار آمدن وزارت ارشاد دولت یازدهم، حجت الله ایوبی سکان سازمان سینمایی این وزارتخانه را به دست گرفت که در اولین اقدام رسمی خود خانه سینما را بعد از چند سال تعطیلی بازگشایی کرد.

 

بازگشایی خانه سینما به صورت موقت اتفاق افتاد؛ تا سرنوشت هیئت مدیره آن در مجمع عمومی که با حضور نمایندگان صنوف مختلف سینمایی برگزار می شود، مشخص شود. سرانجام روز گذشته مجمع عمومی خانه سینما برگزار و هیئت مدیره مشخص شد که البته با وجود قانونی برگزار شدن این مجمع، باز هم اما و اگرهایی به دنبال داشت.

 

فرهاد توحیدی در پایان مجمع عمومی خانه سینمادر توضیح برگزاری مجمع با بیان اینکه اساسنامه جدید خانه سینما به تصویب رسید گفت: اصناف دیگر قرار نیست پذیرفته شوند چراکه اصنافی که مورد ادعا بودند که اصناف قانونی هستند امشب همگی اینجا حضور داشتند، مجمع سه دستور داشت که دستور اول یعنی انتخابات هیئت مدیره با رای مجمع از دستور کار خارج شد و انتخابات برگزار نشد و مجمع ماموریت هیئت مدیره فعلی را سه ماه تمدید شدند.


وی افزود: هیئت مدیره ماموریت یافت در طول این سه ماه نسبت به ثبت اساسنامه تصویبی اقدام کند و پس از طی مراحل قانونی ثبت و آگاهی اساسنامه در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی این اساسنامه مبنای عمل هیئت مدیره و اصناف عضو خانه سینما قرار خواهد گرفت و 3 ماه بعد مجمع عمومی دیگری برگزار می‌شود که در آن مجمع عمومی برا مبنای اساسنامه جدید انتخابات هیئت مدیره برگزار می‌شود.


توحیدی ادامه داد: ترتیب تشکیل مجمع عمومی بر مبنای این اساسنامه تغییر پیدا کرده و طبیعتا باید منتظر مراحل ثبت بمانیم تا بتوانیم بر اساس آن مجمع عمومی جدید را برگزار کنیم.


وی مأموریت دیگر هیئت مدیره در طی این سه ماه را چنین عنوان کرد: ماموریت دیگر نظارت بر تشکیل مجامع عمومی اصناف عضو خانه سینما و انتخاب شوراهای مرکزی و هیئت‌ مدیره‌های انجمن‌ها و کانون‌های عضو است که طبیعتاً نمایندگان منتخب اصناف در مجمع عمومی آینده خانه سینما با مدیریت شوراهای مرکزی هر صنف انتخاب خواهند شد و در مجمع عمومی آینده شرکت خواهند کرد.


توحیدی درباره دستور دوم مجمع عمومی فوق‌العاده نیز تصریح کرد: تقاضای عضویت دو صنف متقاضی عضویت یعنی «صنف طراحان جلوه‌های ویژه بصری» و «صنف سازندگان مواد تبلیغی و روابط عمومی سینمای ایران» بررسی شد و مجمع عمومی نسبت به عضویت هر دو انجمن رأی مثبت داد و به این ترتیب اصناف سی‌ام و سی‌ویکم امشب به خانواده خانه سینما پیوست.


وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سومین دستور مجمع عمومی یعنی بررسی و تصویب اساسنامه اصلاح شده پیشنهادی هیئت هفت نفره، تاکید کرد: با توجه به اینکه این اساسنامه قبلاً در مجمع عمومی غیر رسمی مورخ 6 مرداد 1392 یک بار مورد بررسی و تصویب قرار گرفته بود و در جلسات پیش‌مجمع درباره اساسنامه به اندازه کافی گفت‌وگو شده بود کل اساسنامه به تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده رسید.


توحیدی افزود: علاوه بر این پیشنهاد اصلاح دو بند از ماده 12 این اساسنامه که شرایط انتخاب‌شوندگان در هیئت مدیره خانه سینما را مطرح می‌کند طرح شد و به تصویب مجمع عمومی رسید.


وی درباره این دو پیشنهاد چنین توضیح داد: در این دو بند التزام عملی به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه و همین‌طور تابعیت جمهوری اسلامی ایران به شرایط انتخاب‌ شوندگان افزوده شد که البته در بند یک ماده 12 که مربوط به تعیین تابعیت بود در اساسنامه قید شده بود که «انتخاب‌شوندگان باید تابعیت ایرانی داشته باشند» که در پی اصلاح صورت‌گرفته امشب تصریح شد که به جای تابعیت ایران، تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته باشند.


توحیدی همچنین درباره مراحل قانونی ثبت اساسنامه گفت: اساسنامه‌‌ای که امشب مورد تصویب مجمع عمومی قرار گرفت به وزارت ارشاد ارسال خواهد شد تا در مرجع ذی‌صلاح خود یعنی «هیئت رسیدگی و نظارت بر مراکز فرهنگی و هنری» مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت تصویب ابلاغ شود و اگر مواردی را هیئت رسیدگی که مرجع نهایی تصمیم‌گیری است تشخیص بدهند که لازم است اصلاح شود آن را اعلام خواهند کرد و طبیعتاً بر مبنای آن اصلاحات ما بار دیگر مجمع عمومی را ناچاراً برگزار کرده و رأی‌‌گیری خواهیم کرد و بعد از اخذ رأی مجمع عمومی اساسنامه را برای ثبت به ثبت شرکت‌ها ارسال خواهیم کرد.


رئیس هیئت مدیره خانه سینما جلسه امشب را از جلسات منظم مجمع عمومی خانه سینما توصیف کرد و افزود: 28 صنف از 29 صنف عضو خانه سینما در این جلسه شرکت داشتند و تنها صنف سینماداران امشب شرکت نکردند.


وی جلسه مجمع عمومی امشب را نقطه پایانی روندی دانست که با دستور انحلال خانه سینما آغاز شد و گفت: این مسئله امروز با تدبیر مناسب دولت یازدهم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ریاست مدبر سازمان سینمایی و آقای حیدری ناظر وزارت ارشاد فرهنگ اسلامی و همکاری خوب کمیسیون فرهنگی مجلس به پایان رسید و امیدواریم که این تجربه 2 ساله سرمایه آینده جامعه اصناف سینمایی ایران باشد و می‌توان گفت اگر با نگاه خوشبینانه بنگریم «عدو سبب خیر» شد.


توحیدی افزود: این 2 سال باعث شد که اصناف سینمای ایران یکدیگر را بیشتر درک کنند و زندگی و قواعد کار جمعی را بیشتر بیاموزند و کوشش کنند که با اتکا به قانون و از طریق رفتار قانونی نهاد صنفی خودشان را احیا کنند و این یک تجربه جدی برای جامعه مدنی ایران است و تصور می‌کنم آن عقلانیتی که مسئول زندگی اجتماعی ما در سال‌های اخیر است و به خصوص در انتخابات اخیر است خود را نشان و امیدوارم که به سرمایه خانه سینما تبدیل شود.


وی ادامه داد: لازم است از تمام کسانی که در طول این 2 سال کوشیدند با تدبیر و عقلانیت به خانه سینما کمک کنند، از جمله نیروی انتظامی، دیوان عدالت اداری، مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های دیگر که این کار را به نفع سینمای ایران تحولات را رقم زدند، تشکر کنم.


فرهاد توحیدی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اضافه شدن صنف‌های جدید و قانونی شده «خانه سینمای ایرانیان» گفت: اصناف دیگر قرار نیست پذیرفته شوند چراکه اصنافی که مورد ادعا بودند که اصناف قانونی هستند امشب همگی اینجا حضور داشتند.


وی افزود: برخی اصناف ما روند قانونی را طی کردند که دوستان در آن سوی قضیه مدعی بودند که این اصناف در تشکل‌ آنها حضور دارد اما آنها امشب صورتجلسه مجمع را امضا کردند.


توحیدی ادامه داد: تنها سه صنف دو پاره داریم که اصناف فیلنامه‌نویسان، تهیه‌‌کنندگان و دستیاران فیلم‌بردار هستند و صنف دیگری نیز به اسم کارگردانان با 20 کارگردان تشکیل مجمع عمومی داده که آنها هم اعلام کردند که به کانون کارگردانان می‌پیوندند لذا اصناف خارج از این مجمع وجود ندارد و اصناف دو پاره نیز براساس یک توافقنامه که با حضور نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس در سازمان سینمایی امضا شده به زودی با برگزاری مجمع خودشان یکپارچه خواهند شد و در مجمع عمومی آتی خانه سینما به شکل یکپارچه شرکت خواهند کرد.


 منوچهر شاهسواری، رئیس مجمع عمومی فوق‌العاده گفت: مجمع عمومی انتخابات هیئت مدیره را به تعویق انداخت تا بقیه صنوف عضو خانه سینما مجامع خودشان را تشکیل بدهند، هیئت مدیره خودشان را انتخاب کنند و بعد از 3 ماه براساس سنتی که از قبل وجود داشته که یک فاصله‌ای بین انتخاب هیئت مدیره صنوف عضو و انتخاب هیئت مدیره خانه سینما وجود داشته، رعایت شود.


وی با اشاره به افزوده شدن دو صنف و با بیان اینکه همه چیز امشب با اکثریت آرا به تصویب رسید درباره تغییرات اساسنامه گفت: در واقع دو عبارت به اساسنامه افزوده شد؛ عبارت «جمهوری اسلامی» جایگزین «ایران» شد و علاوه بر قید «قانون اساسی» که قبل‌تر هم وجود داشت «ولایت فقیه» هم در ادامه قانون اساسی اضافه شد.


شاهسواری درباره ماده 24 اساسنامه گفت: هیچ صحبتی درباره ماده 24 صورت نگرفت و اساسنامه اصلاحی هیئت هفت نفره مشترک سازمان سینمایی و هیئت مدیره خانه سینما نهایی شد.
 
کاسه ساز: قرار است انتخاب هیئت مدیره 3 ماه دیگر برگزار شود/ در مجمع حاضر نشدم


کاسه‌ساز با بیان اینکه پس از 3 ماه مجمع عمومی کلی با حضور بازرس برگزار می‌شود، تصریح کرد: انتخابات هیئت مدیره خانه سینما در آن مجمع صورت می‌گیرد.

 

حبیب‌الله کاسه‌ساز همزمان با برگزاری جلسه مجمع عمومی خانه سینما که در مجمع عمومی این خانه شرکت نکرده بود هنگامی که در حال ترک خانه سینما بود درباره علت ترک خانه سینما گفت: جلسه امروز براساس توافق چند ماه پیش برگزار شد که قرار بود تا زمان مجمع عمومی این توافق را اعلام نکنیم اما الان می‌توان آن را اعلام کنم و آن اینکه قرار بود امروز جلسه مجمع عمومی برگزار شود و در آن اساسنامه اصلاحی هیئت 7 نفره بررسی، و تصویب یا رد شود.


وی افزود: قرار ما این بوده است که در جلسه امروز و براساس تصمیم مجمع عمومی به هیئت مدیره فعلی خانه سینما به ما فرصت داده شود تا مجمع عمومی جدید را برنامه‌ریزی و برگزار کند و در این عین حال صنوف قانونی نشده مراحل قانونی شدن خود را در این 3 ماه طی کند.


کاسه‌ساز با بیان اینکه پس از 3 ماه مجمع عمومی کلی با حضور بازرس برگزار می‌شود، تصریح کرد: انتخابات هیئت مدیره خانه سینما در آن مجمع صورت می‌گیرد.


وی افزود: آقای ایوبی به عنوان رئیس سازمان سینمایی مسئولیت دارند تا هماهنگ کنند صنوفی که دو تایی هستند مثل کانون کارگردانان و کانون نویسندگان، آنها که قانونی هستند و آنها که قانونی نیستند یکی شوند.


کاسه‌ساز با بیان اینکه انتخابات هیئت مدیره امروز برگزار نمی‌شود و براساس اساسنامه مصوب امروز انتخابات هیئت مدیره 3 ماه دیگر برگزار می‌شود،‌ تأکید کرد:‌ توافق شده که انتخابات هیئت مدیره امروز برگزار نشود و اگر این طبق این توافق جلو برویم آینده خوبی را برای سینمای ایران می‌بینم.


وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا آمده و در حال ترک خانه سینما است، گفت: من قرار بود نماینده صنف تهیه‌کنندگان به همراه آقای صفوی باشم اما چون بنا را بر خوش‌بینی نهادیم و اساس حرکت را بدون تنش گذاشته‌ایم و براساس خواهش نماینده سازمان سینمایی قرار شد بنده در جلسه امروز حاضر نشوم.


وی ادامه داد: علت هم این است که ما قبلاً بسته‌ایم که چه اتفاقی امروز قرار است بیفتد و انتخابات قرار نیست صورت بگیرد چون ممکن بود تنشی صورت بگیرد من در جلسه امروز شرکت نکردم.


کاسه‌ساز همچنین درباره یکی شدن صنف تهیه‌کنندگان گفت: چند سالی است که شکل‌گیری یک طیف واحد تهیه‌کنندگان در خارج از خانه سینما در حال بررسی است و امیدوارم تهیه‌کنندگان روزی زیر یک سقف و خارج از خانه سینما قرار بگیرند.

 

گفتنی است، در پایان برگزاری مجمع عمومی منوچهر شاهسواری، حمید دهقان‌پور، زینت رضا و یدالله نجفی به ترتیب رئیس مجمع، منشی مجمع و ناظران مجمع عمومی خانه سینما معرفی شدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار