مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به این سوال که آیا مسئولان مذاکرات هسته ای در مذاکرات آتی ژنو شروط سه گانه 1+5 را خواهد پذیرفت، گفت: سیگنال های موجود نشان می دهد که چه ایران و چه طرف های غربی 1+5 به سوی یک فضای گفتمانی جدید می روند؛ این در حالی است که آمریکایی ها فشار می آورند و می گویند که 1+5 قبلاً اعلام نظر کرده، البته باید روحیه جدیدی به وجود بیاید، اما ادبیات 1+5 و آمریکا نشان می دهد که آنها بیشتر به طرح جدیدی از سوی ایران رسیده اند.
وی تصریح کرد: نیویورک آغازی بر یک پایان بود؛ چرا که در نیویورک نقطه عطف جدیدی برای حل مسائل خصمانه به وجود آمد و می توان برای رفع دست اندازهای رسیدن به منافع ملی استفاده کرد و باید پشت میز مذاکره برای گرفتن امتیازهای بیشتر برای ملت خود استفاده کنند. به نظر میرسد که 1+5 این فضا را قبول کرده است و ملت ما هم این فضا را باید قبول کنند و نباید ادبیات گذشته را با غربی ها داشته باشیم ایران باید طرح های هسته ای خود را در مذاکرات بیان کند تا به منافع خود دست پیدا کند.آلماتی گذشته است تمام پرونده های هسته ای ما باید در این مذاکرات بسته شود و به نتیجه برسد ملت ایران و آمریکا از تداوم این بی نتیجگی خسته شده اند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: طرفهای غربی باید بفهمند که ایران غنی سازی هسته ای را رها نخواهد کرد و از حق مسلم خود گذشت نخواهد کرد همانطو ر که رهبری فرمودند، آمریکا باید بداند که اگر حق هسته ای ما را به رسمیت نشناسد هرگز موفق نخواهد شد.
مطهرنیا تاکید کرد: در این باره به 2 نکته باید اشاره کرد 1 – آمریکا و کشورهای هم سود با آمریکا باید حق غنی سازی اورانیوم در مسیر صلح آمیز ایران را به رسمیت بشناسد. 2 – ایران باید بالاترین سطح همکاری با جامعه بین الملل را داشته باشد. ژنو را باید از مذاکرات گذشته جدا دانست.
وی افزود: مردم ایران از اصالت انقلابی خود و برای دستیابی به اهداف ملی خویش هرگز پای فرو نگذاشته است و دردها و رنج های زیادی را تحمل خواهد کرد. مردم غنی سازی صلح آمیز را حق مسلم خود میدانند ولی در عین حال رسیدن به انرژی هسته ای را در مسیر ضربه زدن به وحدت و انسجام ملی نمی دانند فلذا دستیابی به غنی سازی نماد قدرت ما است.
این محقق روابط بین الملل ادامه داد: ملت ایران از مسئولان خود افزایش قدرت ملی را خواستارند هم اکنون جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران یک دهه دارند برای پرونده هسته ای هزینه می دهند و اگر دستاوردی نداشته باشد به صلاح جامعه نیست.
مطهرنیا در پایان ابراز داشت: به پایان سال 2013 نزدیک می شویم و هنوز طرف های روسی نیروگاه بوشهر را به طور کامل تحویل ما ندادند و هنوز در برزخ آزمایش است. لذا مردم ما بیشتر از آنکه به یک نتیجه حداقلی بخواهند برسند باید به حداکثرها دست پیدا کنند.