به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد به ارزیابی مناسبات ایران و کانادا پرداخت و گفت: با توجه به نامشخص بودن مناسبات، به منظور روان سازی و عادی سازی این دو کشور، مکاتباتی بین این دو کشور صورت گرفته است و جمهوری اسلامی نیز موافقت های را انجام داده که در این رابطه کشور عمان به عنوان حافظ منافع ایران در کانادا و کشور ایتالیا به عنوان حافظ منافع کانادا در ایران ایفای نقش خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اخضر ابراهیمی هفته آینده به ایران سفر خواهد کرد؟ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اخضر ابراهیمی نشست هایی را در سوریه داشته، وی در اول هفته بعد به ایران سفر خواهد کرد که در بدو ورود اخضر ابراهیمی، اطلاع رسانی های لازم صورت گرفته و او دیدارهایی را با مقامات کشورمان خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فضاسازی های صورت گرفته پس از مذاکرات ژنو از سوی گروه های سیاسی برای برخی رسانه ها به منظورافشای محتوای مذاکرات گفت: این امر را نباید در چارچوب جناح های سیاسی تلقی کنیم؛ چرا که هر حرکت ملی در کشورمان موافقان و مخالفانی دارد که این اظهارنظرها نیز در چارچوب نگرانی آنها برای منافع ملی است.
افخم ادامه داد: امیدواریم فضا به سمتی پیش رود که هماهنگی بیشتر با تیم مذاکره کننده داشته باشد؛ چرا که در این موضوع ملی نیاز به اجماع ملی داریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با ابراز امیدواری از اینکه انتقادات نسبت به این امر باید واقع بینانه باشد، خاطرنشان کرد: امیدوارم در این مسیر واقع بینی با صبر همراه شود؛ چرا که تیم مذاکره کننده به حمایت همگان به عنوان یک پشتوانه نیاز دارد؛ همچنین امیدواریم همه گروه ها در مسیر تأمین منافع ملی کشور قدم بردارند.
وی با بیان اینکه محور مذاکرات جمهوری اسلامی در گروه 1+5 با مقامات عالی کشور هماهنگ است، گفت: طبعاً این هماهنگی ها از طریق رئیس جمهور با رهبری انجام می شود و تمام سیاست گذاری های کلان در شورای عالی امنیت ملی صورت می گیرد که جا دارد از نقش این شورا در تنظیمات این هماهنگی ها تشکر کنیم.
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت دیپلمات ربوده شده گفت: طبق آخرین گزارش، این فرد از وضعیت خوبی برخوردار است و امیدواریم که کشور یمن براساس کنوانسیون های کنسولی به مسئولیت های خود در این زمینه عمل کند؛ از سویی باید بگویم هیئت های پیگیری در یمن این امر را به دقت بررسی کرده اند که امیدواریم به آزادی این دیپلمات منجر شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار اخباری مبنی بر انصراف عربستان از حضور در شورای امنیت گفت: این تصمیمی است که در چارچوب دولت سوریه اتخاذ شده است؛ این موضوع زمان می برد و ما همواره نسبت به عملکرد دو گانه و سیاست های این کشورها نگرانی های خود را اعلام کرده ایم.
وی در واکنش به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در تخریب اماکن مسجدالقصی گفت: ما این امر را بشدت محکوم کرده و اعلام می کنیم که با همکاری مجامع بین المللی و سازمان همکاری اسلامی اقدامات و تحرکات جدی برای توقف این امر صورت بگیرد.
افخم در ارزیابی محور تیم مذاکره کننده ایران و آژانس خاطرنشان کرد: همان گونه که شما به آن اشاره کردید قرار بود جلسه ای در 6 آبان برگزار شود، اما زمان آن قطعی نشده است؛ همچنین یک گروه کارشناسی عالی هسته ای پیش بینی شده تا بتوانند به بررسی کارشناسی بپردازند که متعاقباً با تعیین زمان و مکان دقیق این مذاکرات، اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری به نقش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: درباره دایر کردن دفتری از سوی اتحادیه اروپا در ایران باید بگویم که این از موضوعاتی بود که پیش از این نیز برای حل بحران های منطقه ای مطرح شده بود، بنابراین در صورتی که این امر صورت گیرد در این باره نظر خود را اعلام می کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی مذاکرات ژنو گفت: این مذاکرات همان گونه که طرف های مذاکره کننده نظرات خود را اعلام کردند حاوی نظر مشترک دو طرف بود؛ باید بگویم این مذاکرات در مسیری قرار گرفته است تا بتواند با مدیریت اختلافات، بستر گفت وگوها را آغاز کنند، بنابراین سعی می کنیم واقع بینانه برخورد کنیم و امیدواریم که این مذاکرات منجر به برطرف شدن نگرانی های دو طرف و حفظ حقوق مسلم ایران در زمینه هسته ای و لغو تحریم ها شود؛ این امر نیازمند توافق دو طرف بر هدفی مشترک و تعریف گام اول و آخر است، در آن صورت می توانیم در مسیری روشن گام برداریم.
افخم با ابراز امیدواری از اینکه ادامه این مسیر بدون تبلیغات منفی و جو سازی و گمانه زنی ها به جلو برود، خاطرنشان کرد: همان گونه که شما شاهد بودید بعد از مذاکرات ژنو تبلیغات منفی از سوی رژیم صهیونیستی شروع شد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر بازگشایی سفارت انگلیس و تعیین کاردار غیرمقیم برای کشور ایران و انگلیس اظهار داشت: پیرو مذاکراتی که دو کشور ایران و انگلیس انجام دادند تفاهم شد که برای احیا و از سرگیری روابط این دو کشور کاردار غیر مقیم تعیین شود که این دو کاردار به طور ثابت در کشورها مستقر نخواهند شد و در تردد خواهند بود، باید بگویم که با تعیین کاردار غیرمقیم که هشت روز آینده روند سریعی را در پیش خواهد گرفت، بحث حافظ منافع ملی بسته شده و این امر اولین گام در بازگشایی این دو سفارتخانه خواهد بود.