آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۹۴۶۸
مشروح / افخم در نشست خبری:

در مورد پروتکل الحاقی مجلس تصمیم‌گیری می‎کند / بازگشایی سفارت انگلیس

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ارزیابی پروتکل الحاقی تصمیم را منوط به مجلس دانست و خاطر نشان کرد:‌ در این زمینه مجلس تصمیم‌گیری می‌کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد به ارزیابی مناسبات ایران و کانادا پرداخت و گفت: با توجه به نامشخص بودن مناسبات، به منظور روان سازی و عادی سازی این دو کشور، مکاتباتی بین این دو کشور صورت گرفته است و جمهوری اسلامی نیز موافقت های را انجام داده که در این رابطه کشور عمان به عنوان حافظ منافع ایران در کانادا و کشور ایتالیا به عنوان حافظ منافع کانادا در ایران ایفای نقش خواهد کرد.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اخضر ابراهیمی هفته آینده به ایران سفر خواهد کرد؟ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اخضر ابراهیمی نشست هایی را در سوریه داشته، وی در اول هفته بعد به ایران سفر خواهد کرد که در بدو ورود اخضر ابراهیمی، اطلاع رسانی های لازم صورت گرفته و او دیدارهایی را با مقامات کشورمان خواهد داشت.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فضاسازی های صورت گرفته پس از مذاکرات ژنو از سوی گروه های سیاسی برای برخی رسانه ها به منظورافشای محتوای مذاکرات گفت: این امر را نباید در چارچوب جناح های سیاسی تلقی کنیم؛ چرا که هر حرکت ملی در کشورمان موافقان و مخالفانی دارد که این اظهارنظرها نیز در چارچوب نگرانی آنها برای منافع ملی است.

 

افخم ادامه داد: امیدواریم فضا به سمتی پیش رود که هماهنگی بیشتر با تیم مذاکره کننده داشته باشد؛ چرا که در این موضوع ملی نیاز به اجماع ملی داریم.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با ابراز امیدواری از اینکه انتقادات نسبت به این امر باید واقع بینانه باشد، خاطرنشان کرد: امیدوارم در این مسیر واقع بینی با صبر همراه شود؛ چرا که تیم مذاکره کننده به حمایت همگان به عنوان یک پشتوانه نیاز دارد؛ همچنین امیدواریم همه گروه ها در مسیر تأمین منافع ملی کشور قدم بردارند.

 

وی با بیان اینکه محور مذاکرات جمهوری اسلامی در گروه 1+5 با مقامات عالی کشور هماهنگ است، گفت: طبعاً این هماهنگی ها از طریق رئیس جمهور با رهبری انجام می شود و تمام سیاست گذاری های کلان در شورای عالی امنیت ملی صورت می گیرد که جا دارد از نقش این شورا در تنظیمات این هماهنگی ها تشکر کنیم.

 

افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت دیپلمات ربوده شده گفت: طبق آخرین گزارش، این فرد از وضعیت خوبی برخوردار است و امیدواریم که کشور یمن براساس کنوانسیون های کنسولی به مسئولیت های خود در این زمینه عمل کند؛ از سویی باید بگویم هیئت های پیگیری در یمن این امر را به دقت بررسی کرده اند که امیدواریم به آزادی این دیپلمات منجر شود.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار اخباری مبنی بر انصراف عربستان از حضور در شورای امنیت گفت: این تصمیمی است که در چارچوب دولت سوریه اتخاذ شده است؛ این موضوع زمان می برد و ما همواره نسبت به عملکرد دو گانه و سیاست های این کشورها نگرانی های خود را اعلام کرده ایم.


وی در واکنش به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در تخریب اماکن مسجدالقصی گفت: ما این امر را بشدت محکوم کرده و اعلام می کنیم که با همکاری مجامع بین المللی و سازمان همکاری اسلامی اقدامات و تحرکات جدی برای توقف این امر صورت بگیرد.


افخم در ارزیابی محور تیم مذاکره کننده ایران و آژانس خاطرنشان کرد: همان گونه که شما به آن اشاره کردید قرار بود جلسه ای در 6 آبان برگزار شود، اما زمان آن قطعی نشده است؛ همچنین یک گروه کارشناسی عالی هسته ای پیش بینی شده تا بتوانند به بررسی کارشناسی بپردازند که متعاقباً با تعیین زمان و مکان دقیق این مذاکرات، اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری به نقش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: درباره دایر کردن دفتری از سوی اتحادیه اروپا در ایران باید بگویم که این از موضوعاتی بود که پیش از این نیز برای حل بحران های منطقه ای مطرح شده بود، بنابراین در صورتی که این امر صورت گیرد در این باره نظر خود را اعلام می کنیم.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی مذاکرات ژنو گفت: این مذاکرات همان گونه که طرف های مذاکره کننده نظرات خود را اعلام کردند حاوی نظر مشترک دو طرف بود؛ باید بگویم این مذاکرات در مسیری قرار گرفته است تا بتواند با مدیریت اختلافات، بستر گفت وگوها را آغاز کنند، بنابراین سعی می کنیم واقع بینانه برخورد کنیم و امیدواریم که این مذاکرات منجر به برطرف شدن نگرانی های دو طرف و حفظ حقوق مسلم ایران در زمینه هسته ای و لغو تحریم ها شود؛ این امر نیازمند توافق دو طرف بر هدفی مشترک و تعریف گام اول و آخر است، در آن صورت می توانیم در مسیری روشن گام برداریم.


افخم با ابراز امیدواری از اینکه ادامه این مسیر بدون تبلیغات منفی و جو سازی و گمانه زنی ها به جلو برود، خاطرنشان کرد: همان گونه که شما شاهد بودید بعد از مذاکرات ژنو تبلیغات منفی از سوی رژیم صهیونیستی شروع شد.


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر بازگشایی سفارت انگلیس و تعیین کاردار غیرمقیم برای کشور ایران و انگلیس اظهار داشت: پیرو مذاکراتی که دو کشور ایران و انگلیس انجام دادند تفاهم شد که برای احیا و از سرگیری روابط این دو کشور کاردار غیر مقیم تعیین شود که این دو کاردار به طور ثابت در کشورها مستقر نخواهند شد و در تردد خواهند بود، باید بگویم که با تعیین کاردار غیرمقیم که هشت روز آینده روند سریعی را در پیش خواهد گرفت، بحث حافظ منافع ملی بسته شده و این امر اولین گام در بازگشایی این دو سفارتخانه خواهد بود.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات اخیر وندی شرمن مبنی بر اینکه در DNA ایرانیان فریب وجود دارد، گفت:‌ اگر اظهارات سیاسی خانم شرمن نیز مانند چنین اظهاراتی باشد باید در اظهارات وی تردید کنیم. 
 
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار اخباری درباره آزاد شدن دارایی‌های بلوکه شده ایران گفت: همزمان با پایان یافتن مذاکرات ژنو، برخی رسانه‌های آمریکایی و غربی سعی در انتشار اخباری کردند که این مطالب صرفاً گمانه‌زنی بود و از هیچ کانال سیاسی منتقل نشده بود؛ این در حالی است که در صورت لزوم و در زمان مناسب در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد. 
 
 سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر وضعیت سوریه گفت: آنچه مسلم است باید تلاش شود تا دولت سوریه با انتخاب مردم بر سر کار آمده و مردم و نقش آنان در تعیین سرنوشت شان لحاظ شود، بنابراین امیدواریم که این روند واقع‌بینانه ادامه داشته باشد. 
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طبق اخبار گزارش شده تیم مذاکره کننده گزارش هایی را به تل‌آویو داده‌اند، گفت:‌ این اقدام در مذاکرات قبلی نیز انجام می‌شده و موضوع جدیدی نیست، اما ما خواهان جلوگیری از دخالت‌ها و آسیب‌های دیگران در این امر هستیم که امیدواریم مسیر مذاکرات خوش‌بینانه ادامه پیدا کرده و با هوشیاری، خللی در روند مذاکرات ایجاد نشود. 
 
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه ورود مجلس به پرونده هسته‌ای گفت:‌ تعامل خوبی بین دولت و مجلس وجود دارد که مجلس شورای اسلامی نیز تلاش دارد تا در این زمینه هوشمندی لازم را به کار گیرد؛ چرا که نمایندگان در جریان مذاکرات قرار دارند؛ هر چند که این امر قبلاً نیز وجود داشته است. 
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ارزیابی پروتکل الحاقی، تصمیم را منوط به مجلس شورای اسلامی دانست و خاطرنشان کرد:‌ مجلس شورای اسلامی در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد کرد. 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا سیاست دولت یازدهم بر پایه کاهش مناسبات با کشورهای آمریکای لاتین قرار گرفته است، گفت‌:‌ دولت یازدهم چنین سیاستی را در نظر ندارد و نباید افزایش ارتباط با یک کشور را به منظور قطع رابطه با کشور دیگر دانست؛ چرا که ما همواره اعلام کرده‌ایم که خواهان ارتباط با همه کشورها، بجز رژیم صهیونیستی هستیم و درباره آمریکای لاتین باید بگوییم که ما با این کشورها مشترکات بسیاری داریم که امیدواریم فضا در جهت تعامل بیشتر با این کشورها قرار گیرد. 
 
افخم در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت تصمیم آقای روحانی برای سفر به کشور عربستان گفت:‌ چنین برنامه‌ای در سفر ایشان وجود ندارد و این امر برنامه‌ریزی نشده است. 
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر آخرین وضعیت دو تبعه ایرانی در مالزی گفت:‌ ایران پیگیر وضعیت آنان است؛ امیدواریم که با اطلاع‌رسانی بیشتر، افراد بتوانند از وقوع چنین اتفاقاتی جلوگیری کنند؛ اتباع ایرانی ما نیز باید بدانند که با رعایت مسائل قانونی این دو کشور و اطلاع از قانون‌های کشورهایی که به آن سفر می‌کنند می‌توانند از شکل‌گیری چنین مشکلاتی جلوگیری کنند. 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر گمانه‌زنی‌هایی که پس از اعلام محرمانه بودن مذاکرات اعلام شد، گفت: محرمانه بودن محور مذاکرات امری طبیعی است که موجب جلوگیری از لطمه زدن به محور مذاکرات می‌شود، این امر با محرمانه بودن پیوند ذاتی دارد و نباید آن را به عنوان عنصر جدید تلقی کرد؛ برخی اظهارات در این رابطه را ناشی از بی‌اطلاعی می‌دانیم، در حالی که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین با توجه به حساسیت محور مذاکرات، محرمانه بودن آن امر غیرمترقبه‌ای نیست. 
 
افخم با بیان اینکه در زمان خاص خود درباره محور مذاکرات اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد، گفت:‌ مسئولان عالی نظام در جریان مذاکرات هستند و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد؛ خط قرمزها و اصول کلی نظام حفظ شده، بنابراین محرمانه بودن آن نباید مورد شائبه قرار بگیرد؛ امیدواریم رسانه‌ها نیز در این زمینه به اطلاع‌رسانی بپردازند تا اندک شائبه‌ای که در این زمینه مطرح است، برطرف شود. 
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه نقد منتقدان را به واسطه دلسوزی و نگرانی آنان نسبت به منافع ملی می‌دانیم، گفت:‌ طبعاً منتقدان‌مان را در کنار رژیم صهیونیستی قرار نمی‌دهیم. 
 
وی در پاسخ به این سوال که سیاست دولت یازدهم تغییری در رابطه با کشورهای فلسطین انجام داده است، گفت:‌ مناسبات ایران با گروه‌های مقاومت تغییری نکرده است. 
 
افخم ادامه داد: تغییر لحن در رابطه با آمریکا منجر به تغییر سیاست‌های جمهوری اسلامی نشده و حمایت از حقوق فلسطینیان و محور مقاومت اسلامی جزو اصول کلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است که امیدواریم ملت فلسطین هر چه زودتر به حقوق مسلم خودشان برسند. 
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان در پاسخ به سوالی درباره اقدامات برخی رسانه‌های تجزیه‌طلب از سوی آذربایجان گفت:‌ پیش از این نیز اعلام کردیم که  ایران و آذربایجان از مشترکات بسیاری برخوردار است که با توجه به وجود این مشترکات در حوزه تاریخی، مناسبات خدشه‌پذیر نیست، بنابراین امیدواریم که رابطه ما با کشور آذربایجان از وضعیت مناسبی برخوردار باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار