به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، چهاردهمین نمایشگاه بین المللی تجارت سازمان همکاری کشورهای اسلامی (OIC) امروز در نمایشگاه بین المللی تهران گشایش یافت که محمد نهاوندیان سخنران مراسم افتتاحیه این نمایشگاه بود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اگرچه یک چهارم جمعیت جهان در کشورهای اسلامی زندگی کنند، اما تنها 9 درصد ناخالص جهانی را به خود اختصاص داده اند که با توجه به پتانسیل های موجود می تواند به 25 درصد ارتقا یابد.
وی با اشاره به پیوندهای عمیق دولت و بخش خصوصی با کشورهای توسعه یافته، بر ایجاد اتاق های بازرگانی در کشورهای اسلامی تأکید کرد و گفت: باید با ایجاد رابطه بین دولت و بخش خصوصی و کشورهای اسلامی و همچنین ایجاد همین رابطه در بین کشورهای اسلامی به دنبال ایجاد بخش خصوصی قدرتمند باشیم.
نهاوندیان با اشاره به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که در ایران وجود دارد، گفت: ایران در این زمینه دارای تجربه موفق است و هم اکنون نیز جلسات این شورا هر دو هفته یک بار با حضور هشت تن از وزرا و هشت تن از نمایندگان بخش خصوصی تشکیل می شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور این تجربه موفق را به کشورهای اسلامی پیشنهاد و عنوان کرد: این شورا هم می تواند در داخل کشورهای اسلامی تشکیل شود و هم در بین دولت های اسلامی.
وی یکی از مزایای تشکیل این شورا را تعامل سازنده و آسان میان تجار کشورهای اسلامی عنوان کرد و گفت: علاوه بر تشکیل جلسات سالیانه این شورا، تاجرها نیز خواهند توانست به راحتی به دیدار همتایان خود در دیگر کشورهای اسلامی بروند.
نهاوندیان افزود: بررسی مشکلات اقتصادی کشورهای اسلامی نشان می دهد که یکی از عمده دلایل این مشکلات حضور بخش دولتی به جای بخش خصوصی است تا جایی که دولت ها می خواهند نقش بخش خصوصی را ایفا کنند، اما باید گفت نقش دولت تسهیل مقررات و قوانین و همچنین اتخاذ سیاست هایی برای توسعه پایدار است که در نهایت منجر به تولید با کیفیت و ارزان می شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران به ذخایر انرژی کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: کشورهای عضو (OIC) نزدیک به 70 درصد انرژی دنیا و 40 درصد از منابع طبیعی جهان را در اختیار دارند که باید از این سرمایه بزرگ در جهت ایجاد اشتغال جوانان استفاده کنند.
وی افزود: ما در (OIC) هنوز ویزای تجاری صادر نکردیم تا به سفر تجار به کشورهای عضو کمک کنیم، از سوی دیگر هنوز روابط بانکی مستقیم مابین این کشورها برقرار نشده است.
نهاوندیان به رویکرد دولت جدید اشاره کرد و گفت: این دولت با شعار تعامل سازنده با جهان روی کار آمده که در چند هفته اخیر این رویکرد در مناسبات ایران و جهان مشاهده شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور راه اندازی اتاق بازرگانی در کشورهای اسلامی را دارای اولویت دانست و گفت: اتاق های بازرگانی باید با کمک سازمان های بین المللی نقش برجسته ای میان دولت و بخش خصوصی ایفا کنند و به نقطه اتصال این دو بخش تبدیل شوند.
وی به برگزاری نمایشگاه بین المللی تجارت سازمان همکاری کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: دو سالانه برگزار شدن این نمایشگاه در ایران نیازمند چند اقدام اساسی دیگر است که مهمترین آن سهولت رفت و آمد تجار و بازرگانان میان کشورهای عضو (OIC) است.
نهاوندیان همچنین نبود پول واحد بین کشورهای اسلامی را مشکل ساز خواند و گفت: این مشکل سبب شده است از واحد پولی کشورهای دیگر استفاده کنند که در نهایت اگر آنها اراده کنند می توانند در روابط اقتصادی کشورهای اسلامی مانع تراشی نمایند.