به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه (OECD) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: چشم انداز اقتصادی هفت کشور بزرگ صنعتی دنیا مثبت بوده و پیش بینی می شود در سال جاری میلادی این کشورها رونق اقتصادی قابل توجهی را تجربه کنند.
این در حالی است که سازمان همکاری اقتصادی و توسعه چندی پیش در مورد تاثیر بحران مالی منطقه یورو بر اقتصاد جهان هشدار داد و پیش بینی کرد تولید ناخالص داخلی 17 کشور عضو منطقه یورو امسال بیش از 0.4 درصد کاهش خواهد یافت و این رقم سال آینده نیز افت 0.1 درصدی خواهد داشت. این سازمان از بانک مرکزی اروپا خواست تا به اجرای سیاستهای انبساطی پولی ادامه دهد و نرخ بهره بانکی را نیز بار دیگر 0.25 درصد کاهش دهد.
یورگن المسکوف، اقتصاددان در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در ارتباط با گزارش جدید می گوید: مشاهدات ما از رشد ناچیز اقتصادی در دنیا حکایت دارد. این پیام کمی خوشبینانه است اما بخاطر آن غرق در شادی نخواهیم شد. این نسبت به پیام های گذشته که به آن عادت داشتیم مثبت تر است.
بدین ترتیب رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی 7.4 ، آمریکا 1.7 و ژاپن 1.6 درصد اعلام شده است. در اروپا نیز اقتصاد بریتانیا با رشد 1.5 درصدی چشم انداز مناسبتری نسبت به آلمان با 0.7 درصد رشد دارد.
در این بین سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برخلاف پیش بینی ماه مه خود رشد اقتصادی فرانسه در سال 2013 را حتی بالاتر از پیش بینی های دولت این کشور 0.3 درصد اعلام کرده است.
با این وجود به گفته این سازمان هیچ تضمینی برای پایدار بودن رشد اقتصادی در این هفت کشور بزرگ صنعتی وجود ندارد. به همین خاطر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بانک های مرکزی را به اعمال سیاستهای پولی حمایتی تشویق کرده است. این سازمان از بانک مرکزی اروپا دعوت کرده تا نرخ بهره خود را پایین نگه دارد.
سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه (OECD) سازمانی است بینالمللی دارای 34 عضو که اعضای آن متعهد به اصول اقتصاد آزاد و دموکراتیک میباشند. این سازمان در سال 1948 تحت عنوان سازمان همکاری اقتصادی اروپا تاسیس شد.
در سالهای بعد اعضای غیر اروپایی نیز به این سازمان پیوستند و در سال 1961 در اجلاسی با تصویب آییننامه جدید در زمینه توسعه و اقتصاد نام سازمان را نیز به سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه(OECD) تغییر دادند. مقر این سازمان در شهر پاریس واقع است.