به گزارش خبرنگار فرهنگي شبكه خبر دانشجو»، دكتر علي رواقي عصر امروز در همايش بزرگداشت فردوسي در تالار فردوسي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران، اظهار داشت: شاهنامه در روزگاري سروده شده است كه شاعراني مثل منوچهري و فرخي به مديحه سرايي مي پرداختند و سراپاي شاهنامه حكايت از ادبيات مقاومت دارد.
وي افزود: بعد از فردوسي، ناصرخسر و بزرگ ديگري با پيوند فرهنگ اسلامي دنباله ادب مقاومت را پي مي گيرد.
رواقي با اشاره به گونه شناسي شاهنامه گفت: اگر دست نوشته هاي مختلف شاهنامه را باهم مقايسه كنيم پي مي بريم كه اين دست نوشته ها ناهمگوني واژگان دارند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: بامقايسه اي پي خواهيم برد كه دست نوشته هاي مختلف شاهنامه و تصحيح آن درست نيست.
رواقي گفت: از روزگار نوشتن قديمي ترين دست نوشته شاهنامه تا بعد از آن حدود 300 سال تفاوت زماني وجود دارد و اين 300 سال از سخت ترين سده هاي تاريخ ايران است.
وي با بيان اينكه بايد از درآميختن دست نوشته هاي مختلف پرهيز كرد، بيان داشت: درآميختن اين دست نوشته ها به علت اينكه از دو گونه فرهنگي برخوردارند، درست نيست.
رواقي خاطرنشان كرد: شاهنامه سروده كامل فردوسي است كه در قرن چهارم خلق شده است و به تعبيري شاهنامه جان مايه فردوسي است.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: اشعار فردوسي، اشعاري است كه او با علاقمندي به ايران سروده است و تمام تركيب ها ازا خود فردوسي است و سراسر شاهنامه از اضافه هنري پر است.
رواقي گفت: در حال حاضر 4 واحد براي شاهنامه در دانشگاه ها وجود دارد كه اين تعداد واحد ها كم است و بايه به 10 واحد افزايش يابد.
رواقي در پايان بيان داشت: شاهنامه و متون چاپ شده اي كه در حال حاضر موجود است، بسيار تركيب نادرستي را به همراه دارد و هنوز متن شاهنامه به طور كامل آراسته نشده است. /انتهاي پيام/