کد خبر:۲۷۳۴۶۴
یادداشت/

بررسی مبانی حرکت‌های انتحاری سلفی‌ها

یکی از نخستین عقاید خوارج تکفیر مسلمانان است؛ آنان تعرض به‌ جان، ناموس، اطفال و اموال مسلمانان را جایز می‌دانند.
بررسی مبانی حرکت‌های انتحاری سلفی‌ها
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ محسن صابر، کارشناس مسائل سیاسی - حرکتهای انتحاری گروههای سلفی در شرق کشور، گاهی به شهادت هم‌میهنان عزیز منجر می‌شود. البته از آنجایی که تاریخ چراغ راه آینده می‌باشد، با مرور آن می‌توان به مبانی این حرکتهای تند و خشن پی برد.
با نگاهی به صدر اسلام، درمی‌یابیم که نبی اکرم از تفسیربه­رأی قرآن، بدون داشتن علم کافی همواره نگران بوده­اند و پیش از درگذشت خود، مسلمانان را نسبت به این موضوع اساسی آگاه ساختند. با این وجود پس از رحلت آن حضرت، اسلام از تفاسیر به رأی عده‌ای از افراد سطحی نگر و جاهل، ضرباتی سنگین را متحمل گردید.
 
در همان دوران خوارج با برداشت انحرافی از قرآن و فهم نادرست از دین، ضربات عظیمی بر پیکره اسلام وارد آوردند. آنان با استدلال به ظاهر آیه شریفه «ان‌الحکم‌الالله» هر حکومتی به جز حکومت الهی را قبول نداشتند و گفتند: «لاحکم‌الاالله»، حکومتی جز حکومت خدا نیست؛ فلذا دلیل حکمیت را باطل و کفر پنداشتند.
 
بر همین اساس، خوارج قدیم و خوارج عصر حاضر در مقایسه با دیگر مذاهب اسلامی، سرسخت­ترین فرقه‌ها در دفاع از باورهای خویش‌اند و حاضر به پذیرفتن سخن منطقی مخالف خود و اهل گفتگو و بحث منطقی نیستند و تمام تلاش آنان این است که باید باورهای ما را بپذیرید، وگرنه مشرکید و با شما مانند مشرکان معامله می‎کنیم.
 
آنان گروهی ظاهرگرا هستند که در همه مسائل علمی و عملی تنها به ظاهر آیات و روایات بسنده می‌کنند و در فهم متون دینی هیچ‌گونه تلاش ذهنی از خود نشان ندادند. خوارج در دفاع از خودشان به ظاهر آیات قرآن استدلال می‌کنند و درپی فهم مقصود، موضوع و هدف خداوند از آیات برنمی‌آیند.
 
یکی از نخستین عقاید خوارج تکفیر مسلمانان است، تا جایی که نظریه تکفیر را اساسی‌ترین نکته‌ای دانستند که خوارج بر آن اتفاق نظر دارند، آنان تعرض به‌ جان، ناموس، اطفال و اموال مسلمانان را جایز می‌دانند.
 
در دوران معاصر اهداف و نگاه‌ خوارج در وهابیت متجلی شده است؛ گروهی که بیشترین شباهت را به خوارج دارند. آنان مسلمانان را به خاک و خون می­کشند و اموال آنان را به غارت می‌برند و ناموس آنها را مباح می‌شمرند.
 
در حال حاضر جریان وهابیت و گروهک­های تروریستی در سوریه و برخی از استانهای شرق ایران، که از جانب برخی از کشورهای همسایه حمایت می‌شوند، برای رسیدن به اهداف خود از وسیله تفرقه میان شیعه و سنی به خوبی بهره می‌برند و تلاش می‌کنند میان برخی از گروه‌های اهل سنت که در طول سالهی متمادی زندگی مسالمت‌آمیز با شیعیان داشته‌اند، بهم بخورد و سپس آنها را جذب کنند.
 
طی چند دهه گذشته خوارج و وهابیها سهم بزرگی در خشن و بی‌منطق جلوه دادن اسلام بر جهانیان را داشته است. آنان با تربیت افراد ناآگاه و جاهل، حملات تروریستی و انتحاری را گسترش دادند؛ به طوری که هیچ جای دنیا از خطر تروریستی و حمله انتحاری پرورش یافتگان وهابی در امان نیست.
 
این گروه که با ترسیم چهره‌ای زشت از اسلام و مسلمانان در افکار عمومی دنیا، بزرگترین ضربه را به اسلام با نام اسلام روا داشته‌اند. حتی تحت پوشش این آموزه‌ها و با استفاده از اعتقادات شبه مذهبی، اصل نظام اسلامی ایران را نشانه رفته‌اند. سرکردگان این گروهها برای جلب و حمایت سایر مسلمانان از اعتقادات اصیل و اسلامی استفاده می‌کنند تا بتوانند خود را موجه جلوه دهند. لیکن با اقدامات مخدوش، چهره ناب اسلام را خشن نموده تا در نهایت از این دین جز پوسته‌ای سطحی و توخالی باقی نماند.
 
بطور قطع، گروهک‌هایی چون جندالشیطان، جندالعدل و تروریستهای سلفی که دست‌شان به خون مردم بی‌گناه آلوده است، غرق در غفلت و تحریف اصل دین می‌باشند و با سربریدن و ترور انسانها، مجری توطئه، اسلام‌هراسی و وحشی نشان دادن مسلمانان هستند.
 
ریکی چند روز قبل از اعدام در پاسخ در علت عملیاتهایش گفت: سطحی­نگری نسبت به مسائل و کم علمی، جهل و تعصب مشکلات بسیار بزرگی را درست می‌کند. در این خصوص، مولوی عبدالرحمان معتقد است: «هرگاه عقل سلیم و فکر صحیح باشد جریان تکفیری اجازه رشد نخواهد یافت و بسیاری از مشکلات و اختلافات ظاهری حل خواهد شد».
 
هرچند که نمی‌توان نقش انگلیس را از 300 سال پیش در منطقه در مذهب سازی و ایجاد وهابیت نادیده گرفت. یقیناً غرب و در رأس آن آمریکا، اسلام و گفتمان اسلام ناب را مهمترین مانع تحقق اهداف خود برای سلطه بر دنیا می‌داند.
 
 بطور قطع رشد اسلام‌گرایی و احیاء گفتمان اسلام ناب در کشورهای اسلامی و انفعال گفتمان استبدادی لیبراسیم در مقابله با رشد اسلام از جمله مسائلی است که سردمداران غرب را برآن داشته تا با انواع توطئه‌ها این گفتمان را منزوی کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار