به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،شهرام درخشان مستندساز و عضو هیات انتخاب بخش مسابقه ملی هفتمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» اعتقاد دارد که محدودیت در انتخاب آثار بخش مسابقه ملی این دوره از جشنواره، یکی از مهمترین دلایل پذیرفته نشدن برخی فیلم های مستند بود.
وی درخصوص مراحل انتخاب فیلم های منتخب بخش «مسابقه ملی» جشنواره سینماحقیقت گفت: معمولا اعضاء هیات انتخاب و داوری هر جشنواره ای، همزمان فیلم ها را تماشا می کنند، اما در این دوره و بر خلاف گذشته، تمامی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را به طور جداگانه و فردی دیدیم که در سرعت فیلم دیدن و رفت و آمدهای لازم تأثیری مطلوب داشت؛ با این حال نمی توان لطف تماشا و انتخاب در جمع را انکار کرد.
درخشان افزود: طبیعتاً معیارهای فنی، اولین شاخص های انتخاب آثارند؛ البتّه ارزش هایی که یک فیلم می تواند در خود داشته باشد هم از دلایل اصلی برگزیده شدن آن ها است. به شخصه تلاش کردم آثاری را به عنوان فیلم های برتر به فهرست پذیرفته شدگان جشنواره اضافه کنم که ساختار سالم و حرفی تازه برای گفتن داشتند.
وی ادامه داد: برگزیدن و رأی دادن به آثاری که دیگران ساخته اند و به آنها دلبستگی و علاقه دارند، بسیار دشوار است؛ اما به هر حال فکر می کنم وقتی کسی اثر خود را در معرض قضاوت می گذارد، باید بپذیرد که امکان انتخاب نشدن و برنده نشدن هم وجود دارد.
درخشان در پایان پیرامون کیفیت فیلم های این دوره از جشنواره که برآیند یکسال تولید سینمای مستند ایران است، گفت: به اعتقاد من، آن چه بیش از هر چیز آزار دهنده به نظر می رسد، تکرار داستان «خلأ خلاقیت» است! در بیشتر این آثار به ویژه در بخش دینی و آیینی، موضوعی به فراوانی دستمایه ساخت فیلم قرار گرفته بود که به طور مشخص در اکثر آنان کمتر می شد نبوغ و نوآوری در دیدگاه، تدوین، روایت، تصویر و یا هر چیز دیگری را دید.
البته این تنها دلیل برای انتخاب نشدن بسیاری از فیلم ها نبود؛ گاهی فیلم های انتخاب نشده با اختلاف بسیار کمی از آثار برگزیده، از حضور در فهرست نهایی باز می ماندند. متأسفانه محدودیت ما در انتخاب تعداد فیلم ها، یکی از مهم ترین دلایل پذیرفته نشدن برخی از آثار بود.
گفتنی است: هفتمین دوره جشنواره بین المللی سینماحقیقت با شعار «حقیقت بهترین راهنماست»، طی روزهای 19 تا 26 آذرماه 1392 در تهران برگزار خواهد شد.